Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Stany Świadomości › Sen v
1 2 Dalej »

Odczuwanie bólu w śnie

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Odczuwanie bólu w śnie
Autor Wiadomość
Okrzemek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 20
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Odczuwanie bólu w śnie
Dzień-aby-był-dobry! :) Zastanawia mnie, czy prawdą jest to, że w snach nie czuje się bólu. Bo rzeczywiście rzadko zdarza się tak, aby coś normalnie bolesnego bolało we śnie. Np. ostatnio mi się śniło, że rodziłam, i tak urodziłam tego synka na lajcie, potem jeszcze chodziłam go oglądać i miałam taki zaciesz: "o, nic mnie nie boli a frajerzy mówili, że po porodzie nie da się rady chodzić" :D Czy jakoś tak. Ale, kurczę, czasem już ten ból czuję, i to tak fizycznie. Kiedyś ściskało mnie takie straszne dziecko i czułam, jakby mi miało żebra połamać, ucisk i ból. Innym razem śniło mi się, że dostałam piłką w twarz i wyleciały mi wszystkie zęby. I cholera autentycznie bolało, po przebudzeniu myślałam, że może spadłam z łóżka czy coś. Ale nic nie czułam i zęby na miejscu. Dziś znowu śniło mi się, że wypada mi kieł, szczękę miałam we śnie obolałą, jak ruszałam językiem też dziura bolała, promieniowało i ogólnie mega realne. Ale zęby mam nadal :D I ciekawi mnie czy rzeczywiście się tego bólu we śnie nie czuje a to jest takim "wspomnieniem bólu" dodanym po obudzeniu? :) (Jak was za bardzo męczę pytaniami, to krzyczcie, albo się przyzwyczajajcie, bo jak będziecie mieć dzieci... :D)
13-07-2015, 12:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
RE: Odczuwanie bólu w śnie
Jak sobie wyobrazisz że bujasz na hamaku, to prawdopodobnie poczujesz delikatne bujanie - tak już działa nasz mózg, że jak coś się nam wydaje, albo coś się dzieje to automatycznie to czuć.

A przynajmniej tak czytałam i u mnie się sprawdza. xDDD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
13-07-2015, 13:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

Liczba postów: 623
Reputacja: 27
Znak Zodiaku: panna
mieszana

Podziękowano 2 razy w 2 postach
Poza tym, na sen ma też wpływ ból fizyczny. Kiedy mam katar, śni mi się że ktoś mnie dusi, a kiedy bolą mnie plecy, że ktoś mi próbuje złamać kręgosłup itd.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2015, 02:09 {2} przez Animal.)
13-07-2015, 13:29
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Sea Offline
Użytkownik

Liczba postów: 186
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Koziorożec

Podziękowania: -2
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Czasami sny są tak realne, że ból staje się prawie namacalny, jakby był naszym fizycznym doznaniem.

Kiedyś śnił mi się wielki czarny niedźwiedź. Minęło trzydzieści lat, a ja wciąż ten sen pamiętam. Był taki przeraźliwy i miałam wrażenie, że nie umiałam się długo z niego wybudzić. We śnie byłam sparaliżowana strachem bo ogromny kudłaty zwierz stał obok mnie, z pyska toczył pianę i przeraźliwie ryczał a jego pazury chciały wyrządzić mi krzywdę.
Pamiętam, że się obudziłam a on nadal stał przy moim łóżku.
Chciałam wyskoczyć z niego i uciekać, ale moje nogi nie były w stanie tego zrobić. Z przerażenia nie mogłam się ruszać. Jedyne co mogłam zrobić to się jakoś bronić. Wzięłam małą poduszkę i rzuciłam nią z całej siły w tego rozwścieczonego niedźwiedzia. Chciałam, żeby sobie poszedł i zostawił mnie w spokoju. Byłam tylko małą, przerażoną dziewczynką a on takim wielkim, rozzłoszczonym dzikim zwierzem.
Nie pamiętam, żebym kiedyś jeszcze bała się tak mocno, jak wtedy.
Niedźwiedź zniknął, ale ja jeszcze wiele dni zasypiałam w strachu, że może znowu się pojawi.

Niektóre sny bywają tak rzeczywiste, jakby wszystko działo się naprawdę w fizycznym świecie. Dlatego ból, strach mogą nas porazić i obezwładnić, jakby były najprawdziwsze na świecie.

Gdy czegoś bardzo pragniesz, to nawet drut kolczasty zdaje się mówić; podejdź bliżej.
13-07-2015, 13:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Gauge Offline
Z tobą moc niech będzie

Liczba postów: 164
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Rak

Podziękowano -1 razy w -1 postach
Oczywiście, że można czuć ból. Sny żądzą się swoimi prawami, jak będziesz miała czuć ból to poczujesz. Tam nic nie jest przypadkowe.
13-07-2015, 16:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.