Szczęściarz
Smaragdus Felix
Liczba postów: 379
Reputacja:
29
Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Podziękowano 1 razy w 1 postach
|
Muskulatura na szybko z użyciem Magii Wody
Muskulatura na szybko
Oczywiście żartuję. Nie da się zmienić nic "na szybko", ale świadomy, że taki tytuł przyciągnie uwagę wielu chłopaków z naszego "kwadratu" chciałem wam zaprezentować sposób, który nie tyle co przyspieszy, a raczej wspomoże wasze wysiłki uzyskania muskulatury baywatcha.
Opowiem wam trochę o sobie. Jestem chudy, od pół roku próbuję przytyć i nic. W marcu wpadłem na ten pomysł żeby użyć Magii Wody i po miesiącu....BANG! przytyłem 5 kg. Dla was to może nie dużo, dla mnie skok przez kanion. Ale Do rzeczy!
Weźmy sobie swojego idola, jakiś pierwowzór, kogoś kto wspomoże naszą wizualizację. Metaforyzując będzie to nasza szklanka, w którą wlejemy wodę aby przybrała oczekiwany kształt.
Ja wziąłem sobie jako moją "szklankę" Stephena Amella, odtwórcę głównej roli w serialu Arrow (Disneyowa robię to dla Ciebie )
Co potrzebujemy?
1) Zestaw Ćwiczeń - to oczywiste, bez pracy nie ma kołaczy. Jeżeli jesteście początkujący znajdźcie sobie Rutynowy Zestaw Ćwiczeń Dla początkujących. Coś co ćwicząc systematycznie nie tak bardzo obciążając wasz organizm, ale tak żebyście jednak czuli zakwasy następnego dnia.
Dla porównania powiem, że mój trening działający na wszystkie mięśnie trwa okrągłe 20 minut i robię go co dwa dni. Nie jestem go w stanie jednak teraz znaleźć, a chętnie bym się podzielił. Wpisanie "30 minutes Bodybuidling Workout For Begginers" w Google może dać bardzo zadowalające efekty.
2) Woda! - Jeszcze bardziej oczywiste - Potrzebna nam woda, którą będziemy energetyzować. Najlepiej żeby to była woda mineralna z butelki lub przegotowana. Ja osobiście używałem Wody Strukturyzowanej zwanej "Kryształową" - odsyłam do opisu przygotowanego przez Gywher'a --> TUTAJ
Mówi się, że dziennie powinno się przyjmować około 2 litry płynów. W skład tego wchodzi również woda zawarta w zupach, owocach i warzywach. Generalnie w każdej postaci.
1 litr/na ćwiczenia nam w zupełności więc wystarczy.
3) Energia - Wszak to ją, zaprogramowaną na naszą intencję uzyskania formy naszego celu, będziemy łączyć z wodą.
4) Silna Wola - Przyznam szczerze, z własnego doświadczenia, im dłużej będziemy ćwiczyć tym więcej uzyskamy w trakcie naszego treningu Silnej Woli co przygotuje nas na przyszłość gdzie będzie trzeba jej jeszcze więcej.
5) Fajna muzyka i uśmiech - przydadzą się przy ćwiczeniach.
Krok po kroku
1) Skupiamy energię w postaci kulki a.k.a. PSI Ball i impregnujemy w tą kulkę swoje życzenie afirmując jakieś zdanie. Ja robiłem to tak: Skupiałem białe światło w dłoniach i wyobrażałem sobie, że w tym świetle widzę Stephena Amella i jego potężną muskulaturę, w tym samym czasie afirmowałem: "Jestem potężny" "Mam muskularną posturę" "Mam posturę Stephena Amella" Oczywiście przez potężny miałem na myśli siłę i muskulaturę, a nie władzę i siłę polityczną (wybaczcie wolałem to naświetlić)
2) Bierzemy swoją kulkę z zaimpregnowanym życzeniem i "wsadzamy" ją do naszej wody: Umieszczamy dłoń z kulką nad wodą i wizualizujemy jak kulka rozpływa się w wodzie i aktywuje ją na nasze życzenie.
3) Pijemy wodę. Ale samo picie nic nie da. Trzeba wyobrazić sobie, że woda zaczyna was wypełniać i działać. Idzie do bicepsów i utwardza, i powiększa je, do mięśni brzucha i zamienia tłuszcz w tkankę mięśniową, powiększa uda, wypina mięśnie klatki piersiowej do przodu. Musicie wizualizować i poczuć to, że ta woda na prawdę was zmienia.
4) Robimy swoje ćwiczenia, w tym czasie również można pić wodę, a nawet trzeba. W trakcie ćwiczeń poczujcie, że woda współgra z waszymi ćwiczeniami, że wspólne działania tych dwóch czynników działa jeszcze bardziej. Przed ćwiczeniami nie zapomnijcie o rozgrzewce i rozciąganiu mięśni (dzięki harryhrm za przypomnienie)
5) Po ćwiczenia najlepiej powtórzyć punkt 3-ci.
Na zakończenie
Po około dwóch tygodniach powinniście widzieć już pierwsze efekty. W sumie wtedy moja siostra, która ćwiczy od długiego czasu razem ze swoim narzeczonym zrobiła minę mniej więcej...taką. Zdanie jakim mnie wtedy poczęstowała dało mi jeszcze bardziej do zrozumienia efekty jakie dają powyższe działania: "Braciszku wiesz, że od sterydów trudno się odstawić?"
Jak wszedłem na wagę po miesiącu prawie spadłem z niej (chociaż to tylko 5cm nad ziemią).
Żeby nie było: Nie zmieniłem sposobu odżywiania.
Oczywiście sposób jest tak samo dobry dla każdego: Panów, Pań, osób szczupłych lub otyłych. Polecam go bardzo bo działa, no bo kto by się spodziewał, że dziewczyny będą na konwencie przechodzić obok mnie tylko po to żeby mnie złapać za brzuch (Dla hejterów - to nie narcyzm to prezentacja efektów)
Pozdrawiam. Niech żyje Silna Wola,
Szczęściarz
PS
Nie róbcie tego na ślepo step by step. Czytajcie to, zmieniajcie, bawcie się tym, analizujcie i ustawiajcie pod siebie i pamiętajcie: Woda przyjmuje kształt naczynia, w którym się znajduje. To wy ustalacie jak to naczynie wygląda.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2016, 22:28 {2} przez Szczęściarz.)
|
|