Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Magia Seksualna
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza

Strony (11): 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
Idź do strony 
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
Autor Wiadomość
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
Informacja  Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
Amorte,

Ważny Update
Odradzam przywoływanie za pomocą tego rytuału wszelkiej maści szamanów.
I jednocześnie zaznaczam, że jak najbardziej można wykorzystać ten rytuał do przywołania sobie kogoś do praktykowania tantry seksualnej.

==
Wieki temu pewna wiedźma zwana 3Jane przesłała mi pewien dosyć prosty rytuał.
Od tamtego czasu zmodyfikowałem go nieco. Wszelkie pytania proszę wpisywać w tym temacie, postaram się wyjaśnić jeśli coś będzie niezrozumiałe.

Jest to rytuał na przywołanie idealnej osoby - do jakiegoś celu, jaki sobie wymyślimy. Może być miłość, może być współpraca itd.

Rytuał działa w taki sposób, że pomaga osobie go wykonującej i osobie określonej w rytuale, o ile ta druga istnieje się odnaleźć w naszym zaganianym świecie.

Skuteczność rytuału u mnie to jak na razie 3 udane na 5 prób. W nieudanych przypadkach prawdopodobnie określiłem nieistniejącą osobę, albo coś popsułem.

W 3 udanych przypadkach zgodność była prawie-że idealna - wiek, imię, sytuacja danej osoby, zainteresowania... Rytuał zatem jest dosyć poważny w skutkach.

Ten rytuał można połączyć z opisanym przeze mnie Pentagramem Żywiołów.

Przygotowanie:
Podczas przygotowania należy dokładnie zastanowić się, kogo chcemy przywołać. Trzeba kierować się zdrowym rozsądkiem - jak zażyczymy sobie Brada Pitta, możemy się zdziwić.

Określamy przybliżony wiek danej osoby. Określamy jej płeć i pobieżnie - wygląd (nie należy przesadzać).
Określamy najważniejsze dla nas cechy charakteru danej osoby oraz charakter relacji pomiędzy nami.
Określamy również najważniejsze cechy jakich NIE chcemy znaleźć u danej osoby.
Dajmy sobie czas, na przykład tydzień na zbudowanie w naszym umyśle projekcji osoby którą chcemy przyzwać.

Wybieramy imię - ważne, aby to było jakieś prawdziwie istniejące imię, właściwe dla danego czasu w którym taka osoba mogła się urodzić - nikt dzisiaj nie nazywa dziewcząt "Genowefa".

Warto pamiętać o jednym: nie zawsze to, o co prosimy i dostajemy jest tym, czego nam potrzeba.
Jak już skończycie przygotowanie (dobrze spisać cechy na kartce, którą rytualnie palimy po ukończeniu rytuału) przeczytajcie uważnie i zastanówcie się czy jest ok.

Jeżeli przesadzimy z dokładnością opisu, rytuał może się nie udać. Ponieważ idealni ludzie nie istnieją, musimy zostawić zaklęcie pewne pole do manewru.

Rytuał
Do rytuału potrzebujemy czterech świec.
Jedna grubsza, aby mogła palić się przez trzy noce (jeżeli szukamy kogoś do łóżka, to najlepiej niech będzie czerwonego koloru).
Trzy małe świeczki (najlepiej tortowe) tak aby każda wypaliła się w jeden wieczór. Powinny być w kolorach określających najważniejsze cechy relacji pomiędzy nami a osobą przywoływaną.
Wszystkie świece powinny być nieużywane i uprzednio oczyszczone z energii.

Przyda się również wspomniana wyżej kartka z opisem tej osoby (nie piszcie imienia na kartce).

Również przyda nam się jakieś źródło pozytywnej energii, oraz opcjonalnie przedmiot, który wykorzystamy jako kotwiczkę ("to do mnie ma przyjść ta osoba"), dla zaklęcia. Przedmiotem może być cokolwiek zrobione/poświęcone z intencją rytuału, np. możemy sobie upleść warkoczyk z trzech sznurków w kolorach małych świeczek.

Rytuał odprawia się przez trzy dni z rzędu.

Uwaga:
Aż do ostatniego momentu rytuału NIE wypowiadamy na głos imienia tej osoby.

Dzień pierwszy:
Przed rozpoczęciem odprawiamy Mniejszy Rytuał Pentagramu.

Wykonujemy krótką medytację mającą na celu oczyszczenie umysłu i wyciszenie zbędnych myśli. Od teraz skupiamy się tylko na Rytuale i danej osobie.

Należy ustawić świece w takim miejscu, aby widziało je jak najmniej osób i aby mogły się swobodnie palić.

Przygotowujemy główną świecę.
W tym celu możemy zrobić jedną, a najlepiej obie z opisanych tu czynności:
- rysujemy na świecy runy symbolizujące związek (np. gebo, tir, fehu są podobno dla relacji miłosnej).
- przykładamy ręce wokół głównej świecy, tak jak przy tworzeniu psi-balla i wizualizujemy sobie cechy jakie posiada nasz przywoływany ideał, przesyłając energię do świecy.
Nie musi to być bardzo dużo energii, liczy się ostrość i dokładność wizualizacji.

Przygotowujemy pierwszą małą świeczkę, odpowiadającą najważniejszej cesze przyszłej relacji.
Stawiamy ją w pobliżu dużej świecy, przykładamy ręce wokół i wizualizujemy dany element naszej relacji jednocześnie przesyłając energię do świeczki.

Zapalamy małą i dużą świecę. Podczas zapalania wizualizujemy sobie powstanie linku pomiędzy świecami (można w tym celu zahaczyć link o płomień którym zapalamy świece).

Wizualizujemy sobie, jak podczas spalania mała świeczka przekazuje swoją energię do dużej świecy.

Gdy mała świeczka będzie już prawie wypalona zaczynamy wizualizować sobie siebie wraz z przyzywaną osobą (pamiętajmy o cechach naszej wybranej osoby) w sytuacji, która odpowiada głównej cesze małej świeczki (np. jeżeli szukamy inteligentnej dyskusji, to taką sytuację wizualizujemy) i kontynuujemy wizualizację, po tym jak mała świeczka zgaśnie jeszcze przez chwilę - nie krócej niż czas przez jaki pali się mała świeczka.

Należy pamiętać o ciągłym utrzymywaniu w myślach intensywnej wizualizacji i odczucia obecności przywoływanej osoby.

Dużej świeczki nie gasimy przez zdmuchnięcie, tylko dusimy lekko płomień.

Po tym wszystkim możemy albo odprawić Mniejszy Rytuał Pentagramu z intencją oczyszczenia nas z energii przeszkadzających nam w działaniu albo zaczekać z odprawieniem go do następnego dnia po przebudzeniu.

Działanie powtarzamy przez kolejne dwa dni z pozostałymi świeczkami.

Trzeciego dnia należy pozwolić się wypalić również i dużej świeczce, wizualizując sobie jak podczas spalania się dużej świecy zgromadzona w niej energia ulatuje świat aby znaleźć przywoływaną osobę.

I teraz istotny moment:
Różne osoby wykonywały ten rytuał nieco inaczej. Ja osobiście przez całą noc po trzecim dniu miałem sen o tej osobie i nad ranem po przebudzeniu wypowiedziałem na głos jej imię.
Spotkałem tę osobę po pięciu dniach.

Znajomy podczas ostatniego dnia spalił kartkę z zapisanymi cechami tej osoby w płomieniu świecy i trzykrotnie (podczas spalania kartki, po spaleniu kartki i po wypaleniu się dużej świecy), powtórzył na głos "Przyjdź do mnie [imię]". W jego przypadku zadziałało również.

Mniejszy Rytuał Pentagramu odprawiamy jak poprzednio - albo z intencją odrzucenia energii przeszkadzających nam w znalezieniu przywoływanej osoby, albo czekamy do dnia następnego po przebudzeniu.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
12-10-2012, 17:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
RE: Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
Amorte,

Pogrubiłem jedno bardzo ważne zdanie. Pamiętajcie, aby określić cechy jakich ta osoba ma NIE mieć.
Jeżeli przyzwiecie sobie słitaśną i seksowną osóbkę, która będzie dzielić z wami zainteresowania, ale będzie posiadała jakiś upierdliwy nawyk (np. będzie robić wam regularnie awantury o jakąś pierdołę), to padniecie ofiarami tego rytuału.
W myśl reguły, "dostałem co chciałem, ale to nie to, czego mi trzeba".

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
12-11-2012, 15:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
Evander, stosowałem już podobny rytuał, choć dużo, dużo prostszy. Po 3 miesiącach taka "idealna" osoba się znalazła. Niestety po jakimś czasie i tak nic z tego nie wyszło. Uprzedam każdego, pomyślcie tydzień nad cechami drugiej osoby i zastanówcie się 10 razy, przemyślcie każdą możliwą opcje, zanim dobierzecie cechę. Jednocześnie musicie być świadomi, że im więcej wymagacie, tym dłużej można oczekiwać efektów.
Rytuał, który ja chciałem stworzyć miał na celu "przywołać" naszą bliźniaczą duszę, czyli dokładnie drugą połówkę naszej duszy. W tym celu nie byłoby konieczne wypisywanie cech, gdyż to właśnie nasza bliźniacza dusza określa nasz ideał. Kiedyś zjawiła się u mnie we śnie. Czasem jestem w stanie ją wyczuć, ale chyba dzieli nas spory dystans, skoro do tej pory jeszcze nie nawiązaliśmy kontaktu. Mój rytuał będzie mieć na celu stworzyć nam drogę do siebie. Jak to piszę, to aż chce się to robić, jednak pierw muszę skończyć coś innego. Obiecuję, że gdy go wykonam, to się podzielę.

jakzostacmagiem.wordpress.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 20:56 {2} przez Oth.)
12-11-2012, 17:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Znak Zodiaku:

Skąd takie plotki? Przecież po to właśnie bliźniacza dusza jest przeciwnej płci. Jest to związek idealny, który pozwala na doskonałe spełnienie. Jest to ważny krok w rozwoju. Słyszałem też, że bliźniaczą duszę spotyka się w swoim ostatnim wcieleniu, ale chyba niewielu mogłoby się wtedy takim osiągnięciem pochwalić. W każdym razie nie mam zamiaru czekać, skoro już ją poznałem. ;)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 20:56 {2} przez Oth.)
12-11-2012, 18:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Znak Zodiaku:

Tak tylko słyszałem, nie wiem ile jest w tym prawdy. Ponoć ma to być nagroda za skończenie swojej misji. Poznania swej drugiej połówki doznało bardzo niewiele osób, ale z tego co wiem, niektórzy z nich na 100% nie kończyli tym życiem swej inkarnacji. Chyba, że to dotyczy pojedynczej jednostki, a nie całej duszy. Są też osoby, które twierdzą, że obowiązkowych inkarnacji jest 10. Nie wiem skąd ta wiedza, ale również nie może odnosić się do całej duszy. Nie ma szans na skończenie doświadczania w ciągu 10 wcieleń. Tyle nawet nie wystarczy, żeby stać się zwierzęciem... Jeśli jednak obie te teorie są prawdziwe oraz obie dotyczą pojedynczej jednostki, to można by powiedzieć, że w dziesiątej inkarnacji danej jednostki duszy spotyka ona swoją bliźniaczą duszę, która również ma dychę za sobą. Brzmi to całkiem logicznie, ale na ten moment mogę tylko przypuszczać.

Nie wątpię Amber w Waszą perfekcję, ale to wszystko kwestia gustu. Obiektywnego ideału nie ma. Zgodnie z moim poglądem, nie ma nawet prawa istnieć, ponieważ jest niewyobrażalny.

Oczywiście nie ma co czekać na swój ideał, jednak gdy skończy się już swoją misję to najlepiej będzie właśnie z nim się połączyć.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 20:57 {2} przez Oth.)
12-11-2012, 19:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
Skąd takie plotki? Teoria o której słyszałam mówiła, że bratnia dusza jest częścią nas samych, to tak jak byśmy się związali ze swoją siostrą/bratem.

Amber nie żartuj. xD Ja bym się chyba pozabijała z Evanderem czy Othem. xD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
12-11-2012, 19:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Znak Zodiaku:

No bo bliźniacza dusza to jest nasza część. W innym temacie wyjaśnię w wolnym czasie. W każdym razie Olimpio, zastanów się i podsumuj całe Twoje doświadczenie. Z kim byłoby Ci najlepiej jak nie z samą sobą? Powiedzenie "przeciwieństwa się przyciągają" nigdy tak naprawdę nie odniosło sukcesu. Prawdą jest, że jeśli takie odwrotne osoby byłyby w stanie być ze sobą, to mógłby to być świetny związek. Ale potrafi ktoś? Tak jak powiedziałaś - pozabijali by się. Dobrze jest nam z nami samymi. Jednak samotność to przykre uczucie, więc mamy nas samych w drugiej osobie. Idealnie dopasowani - ta sama energetyka, to samo doświadczenie, taki sam stopień dojrzałości itd. Idealne dopasowanie, idealna harmonia, perfekcyjne spełnienie.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 20:57 {2} przez Oth.)
12-11-2012, 19:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
Ja słyszałam historię takiej Pani co spotkała bratnią duszę, ale on nigdy dla niej nie był facetem... Jak znajdę to wstawię link do tej opowieści, w każdym razie... Czuli się jakby byli jednością, a jak się spotkali to czas się zatrzymał, czytali sobie wręcz w myślach i czuli ogromne połączenie... Hmm też raz tak miałam, tyle że z kotem do dzisiaj nie odzyskałam cząstki duszy po jego stracie...

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
12-11-2012, 19:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Amber
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Oth :) no to ja już wiem teraz dlaczego tak lubię "10". :) Ja żartowałam z tą "idealnością". Jest takie mądre powiedzenie że- "Mężczyzna jest do rozumienia a Kobieta do kochania." A tzn. że trzeba nas kochać takie jakie jesteśmy. ;) Oj tam Oli... nie pozabijałabyś się, pamiętaj, że "kto się czubi ten się lubi." Ja tam lubię Wasze towarzystwo, sami widzicie, że dochodzimy razem do ciekawych wniosków. Czasem potrzebna jest taka "burza mózgów". Samotność to przykra sprawa ale można ją również odczuwać w nieudanym związku. Ludzie zajmujący się Ezoteryka to zwykle są wielkie indywidualności i dobrze jest trafić na kogoś o podobnym systemie wartości oraz spojrzeniu na świat. Ludzie się różnią, również poglądami ale weźcie pod uwagę, że czasem te "różnice" wzajemnie się uzupełniają. Miłość polega na akceptacji drugiej osoby. Powiem, że ukochany czlowiek jest częścią nas. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2012, 21:01 {2} przez Olimpia.)
12-11-2012, 20:54
Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Znak Zodiaku:

Olimpio, ja się spotkałem już kilkukrotnie z takimi osobami, z którymi nawzajem czytałem sobie w myślach. I to nie tak, że czasem a cały czas. Nie musieliśmy w ogóle rozmawiać, bo wyglądało to tak:
- Marta, mogłabyś...
- Jutro Ci przyniosę.
albo gdy poznałem taką osobę w necie (po kilku minutach rozmowy wiedzieliśmy o sobie prawie wszystko):
- Twój ulubiony kolor to czarny?
- Tak.
- Ulubione zwierzę - kot?
- Tak.
- Kolor oczu - zielone?
- Nie.
- Kłamiesz.
- No...
lub jeszcze:
- Czyli zapewne już wiesz, gdzie się jutro spotkamy?
- Przy ambonie?
- ...
Żadna z nich nie była jednak moją bliźniaczą duszą.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-04-2015, 21:11 {2} przez Oth.)
12-11-2012, 21:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (11): 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.