Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Stany Świadomości › Inne
OSPUO

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
OSPUO
Autor Wiadomość
Hedrigen Offline
Użytkownik

Liczba postów: 49
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Ryby
Praktykowany rodzaj magii:
wszystkim

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 0 postach
OSPUO
Czym jest OSPUO? Skąd wzięła się ta nazwa? Takie pytania, przychodzą od razu po przeczytaniu nagłówka. Z prędkością błyskawicy pędzę, by na nie odpowiedzieć.

OSPUO (obszar stworzony przez umysł obserwatora), to nazwa wprowadzona przez Darka Sugiera w książce jego autorstwa pod tytuem „Miłość i wolność poza ciałem”. Opisał w niej własne doświadczenia z licznych podróży poza ciało (OOBE).

Otwierając książkę Darka na rozdziale „słownik”, widzimy tam taką o to definicje OSPUO:
Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora; hologramowa rzeczywistość, do której trafia obserwator po wyjściu z ciała. Generowany jest z związek Energii podatnej na odkształcenia przez ludzką myśl i emocje (myślo-emocje). W zależności od świadomych i bliżej nieuświadomionych czynników wpływających na aktualny stan umysłu obserwatora, można wyróżnić: Atrakcyjny, Lękowy, Naturalny.

Krok po kroku przeanalizujmy najważniejsze zdania.

Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora.
Nazwa ta, wskazuje, że jest to obszar, który został stworzony przez osobę doświadczającą.

Hologramowa rzeczywistość do której trafia obserwator po wyjściu z ciała.
Z tym zdaniem, bym polemizował. Do OSPUO, nie trafia się automatycznie. Są osoby, które trafiają bezpośrednio do danego obszaru (Np. Parku).

Generowany jest związku Energii podatnej na odkształcenia przez ludzką myśl i emocje (myślo-emocje).
To, czy generowany jest z związek Energii, tego nie wiem. Wiem na pewno, że OSPUO tak, jak i świadomy sen, są podatne na nasze myśli, przez co tworzymy ten świat.

Podsumowując:
Sam przeczytaj opisy doświadczeń Darka Sugiera związane z OSPUO. Możliwe, że dojdziesz do innych stwierdzeń. Ja doszedłem do następujących wniosków:

- OSPUO jest tym samym, co świadomy sen. Ma takie same właściwości, co świadomy sen. Głównym założeniem jest kształtowanie tego obszaru, poprzez nasze myśli, czyli znów tak samo, jak w świadomym śnie.

- W definicji Darka, OSPUO od świadomego snu, różni się tylko jedną rzeczą. Hologramowa rzeczywistość, do której trafia obserwator po wyjściu z ciała. Tą sprzeczność, można w prosty sposób uargumentować. Po prostu, częściej i łatwiej doświadczyć świadomego snu, niż bezpośrednio wyjść z ciała, co świadczy o jeszcze jednej rzeczy. Ze świadomego snu można w prosty sposób przejść do podróży poza ciałem.

Link do jego książki, w postaci pdf (na telefon i komputery):
https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&rct=j&q=mi%C5%82o%C5%9B%C4%87%20i%20wolno%C5%9B%C4%87%20poza%20cialem%20pdf&ved=0CBoQFjAAahUKEwi5-tDuoY7IAhVkqHIKHSrXBr4&url=http%3A%2F%2Fmembers.chello.at%2Fwerner.heinrich%2Fobe%2FDarek%2520Sugier%2520-%2520MILOSC%2520I%2520WOLNOSC%2520Poza%2520Cialem.pdf&usg=AFQjCNGyhAoQAmfsZx-M_qw395F_2TcMkg&sig2=iSWXvM_51ZFXeJaVBSw3Bg

"Pokaż się swojemu najgłębszemu strachowi; wtedy strach traci swoją moc, kurczy się i znika. A ty jesteś wolny.
Jim Morrison
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2015, 11:54 {2} przez Plague Doctor.)
24-09-2015, 01:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.