Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2

Wiele talii

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Wiele talii
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
Wiele talii
Jestem posiadaczką 11-stu talii kart. Ciekawi mnie jak nasze wróżki forumowe, które mają wiele talii tak jak ja, decydują się którą w danym momencie użyć?

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
28-09-2015, 21:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

RE: Wiele talii
Ja używam przede wszystkim dwóch talii - to moje tzw. główne talie i jest to Tarot oczywiście, a prawie nie ruszam... w sumie większości kart, a przede wszystkim Kart Runicznych, Anielskich, Seksualnych. xDD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
29-09-2015, 15:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

No wiem, no wiem... xDD

Normalność to wymysł.

-----------
29-09-2015, 15:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Penelope Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Przecież teraz jest na rynku tyle talii (i to nie bylejakich!) że 11 talii to jeszcze nie aż tak bardzo dużo. Oczywiście, to nie w wielkości "kolekcji" mierzy się jakość, ale np. ja bardzo lubię mieć wybór, odkrywać różne perspektywy. Nawet nie chodzi o to, że do określonych pytań idzie dana talia, ale po prostu czasami wolę pracować z taką energią, czasami z inną. Czasami wolę bazować na tradycji (jak talie bazujące na RWS) a czasami wolę te nowoczesne talie Tarota, albo też całkiem inne, tj spoza systemu.

Przede wszystkim kieruję się intuicją - które karty najbardziej do mnie wołają. Z każdą talią na początku współpracy robię też "rozkład na nową talię", bo zawsze pomaga mi to określić, z czym dokładnie mam do czynienia. Większości talii używam do rozwoju i różnych porad, nie do samego wróżenia, więc to również zależy, jaki mam problem i czego potrzebuję.

Z dużą ilością talii może być taki problem, że czasami do niektórych się nie wraca. Ale przecież raz się ma fazę na Lenormand, raz na Tarot, a raz na coś jeszcze innego. Czasami lubię wracać do talii, które od dawna leżały nietknięte, i zawsze znajduję w nich coś nowego - po prostu na nowo odkrywam ich magię! :)
29-09-2015, 19:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ruta Offline
Użytkownik

Liczba postów: 168
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: baran

Podziękowano 2 razy w 1 postach
Ja mam 3, w tym żadna nie jest tarotem, bo jakoś go nie czuję. W tym momencie skupiam się na jednej i powiem że w oczywisty sposób do mnie "mówi". Ale trochę pracy przed nami.

Jak to kobiety, lubię kupować, ale ceny kart mnie na tyle zniechęcają, że ich nie kupuję, choć się mogą podobać strasznie.
17-10-2015, 19:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nellysa Offline
Kocia Kapłanka

Liczba postów: 14
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Ryby
Spirytyzm

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Wybierając talię kieruję się przede wszystkim intuicją, chociaż mam pośród nich swoje faworytki. Większość spośród moich talii ma swoją specjalną misję, część z nich wykorzystuję jedynie do pracy okultystycznej, inne do codziennych rozkładów. Każda ma swój charakter, toteż zawsze lubiłam, by karty pozostawały w swoim klimacie podczas rozkładów - po inne karty sięgam do pytań o miłość, po inne w pytaniach o zdrowie, a po inne, gdy badam poprzednie wcielenia. Jednak przede wszystkim, wyrokuje tutaj intuicja (podstawowe narzędzie wróżki :) ). Nieraz przy wyborze talii przed rozkładem, jakieś karty same wchodzą mi w ręce i zazwyczaj okazują się one najbardziej odpowiednie.
13-04-2016, 21:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.