Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 23 Dalej »

W końcu poznać prawdę

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
W końcu poznać prawdę
Autor Wiadomość
Korek22 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
W końcu poznać prawdę
Witam. Może powiem krotko i na temat... Chce dojść do prawdy niczym nie splamionej odnośnie życia po życiu.. Chce być czegoś pewna... Czy ktoś tutaj z obecnych był w Astralu i zna taki wymiar jak Ea i mógłby coś odpowiedzieć? Ponadto mam dwa chowance... mogłabym wiedzieć jakie? Gdyż dostałam je od przyjaciółki. Dziękuję i pozdrawiam. A i jeszcze mogłabym prosić o niepodważalne dowody odnośnie tego wszystkiego? :shy:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2015, 21:11 {2} przez Neaxx.)
07-12-2015, 00:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
RE: W końcu poznać prawdę
Twoimi dowodami są Twoje doświadczenia (no dobra, są też dokumenty naukowe i historyczne, ale to trzeba wiedzieć gdzie szukać). Nikt mądry i kompetentny nie będzie się przejmował tym, że jak nie wierzysz to stracisz. Mało kto lubi ludzi, którzy idą na łatwiznę i oczekują dowodów ''bo tak'', mało kto lubi również być ''przepytywany i badany'' niczym królik doświadczalny.

Każdy dba sam o siebie, jeśli ktoś potrzebuje pomocy - pomagamy, naprowadzamy go, ale nic nie podajemy na tacy. Nie tracimy czasu, aby kogoś przekonać i by ktoś uwierzył. To czy będziesz w to wchodzić głębiej czy nie to jest Twoja decyzja i nas Twoja decyzja dotycząca Twojego własnego rozwoju zupełnie nie dotyczy.

Oczywiście mówię o ogólnie.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
07-12-2015, 22:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Bvizard Niedostępny
Descendant of dragons

Liczba postów: 163
Reputacja: 7
Znak Zodiaku:

Podziękowania: -2
Podziękowano -1 razy w -1 postach
Korek22 napisał(a):A i jeszcze mogłabym prosić o niepodważalne dowody odnośnie tego wszystkiego? Nieśmiały

Najlepszym dowodem będzie twoja praktyka, przeżycia, oraz doświadczenia i wiedza, płynące z owej praktyki.

Kiedyś wpadła mi w ręce "perełka", rzekomo nie podważalny dowód na istnienie piekła.
Ów dowód był w formie mp3, a wszytko było opowiadaniem dziecka, które przeżyło śmierć kliniczną oraz niby było w piekle. Dla dobrze znanych mi Katolickich znajomych i rodziny jest to nie podważalny dowód, jednak dla mnie to nie był i nie jest nawet dowód na nic, a co dopiero nie podważalny dowód.
Tak więc nie tylko wiedza i siła kryje się pod praktyką. ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 21:43 {2} przez Neaxx.)
08-12-2015, 23:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Sea Offline
Użytkownik

Liczba postów: 186
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Koziorożec

Podziękowania: -2
Podziękowano 2 razy w 2 postach
(07-12-2015, 00:47)Korek22 napisał(a): Witam. Może powiem krotko i na temat... Chce dojść do prawdy niczym nie splamionej odnośnie życia po życiu.. Chce być czegoś pewna... Czy ktoś tutaj z obecnych był w Astralu i zna taki wymiar jak Ea i mógłby coś odpowiedzieć? Ponadto mam dwa chowance... mogłabym wiedzieć jakie? Gdyż dostałam je od przyjaciółki. Dziękuję i pozdrawiam. A i jeszcze mogłabym prosić o niepodważalne dowody odnośnie tego wszystkiego? :shy:

Przeżyjesz całe swoje życie. Będziesz mniej, lub bardziej próbowała odkryć każdą z Twoich prawd. Będziesz dociekała, analizowała, chłonęła wiedzę, bazowała na doświadczeniu swoim, innych. Siedziała w książkach, publikacjach.
Wiem, że bardzo chcesz wszystko wiedzieć.
Każdy chciałby znać odpowiedzi na swoje pytania.
Wielu chciałoby tak jak Ty poznać wielkie sekrety, tajemnice.
Niestety jedyne w życiu co jest pewne to fakt, że nigdy tej pewności mieć nie będziesz. Ani Ty, ani nikt inny nie dotrze do ogólnej prawdy, bo ona nie istnieje. Ile ludzi tyle prawd. Dla każdego z nas doświadczenie życia po życiu może być zupełnie innym przeżyciem. Innym dla tych, którzy tylko o tym czytali, innym dla tych, którzy otarli się o śmierć. Relacje mogą mieć wspólny mianownik, ale to nie znaczy, że będą się ze sobą w stu procentach zgadzać. Każdy z nas inaczej to odbierze, odczuje. Jego astral może mieć inny wymiar. Może to po prostu jest tak, że każdy ma swoją prawdę, która jest dla niego pewnością- niesplamioną jeśli nie ma w nim zwątpienia. Jeśli się w coś wierzy całą sobą, z przekonaniem. Tak do końca. :sleepy:

Gdy czegoś bardzo pragniesz, to nawet drut kolczasty zdaje się mówić; podejdź bliżej.
09-12-2015, 20:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
PoprostuKamil Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Znak Zodiaku:

Prawda prawda, a cóż to dokładnie jest? Po prostu energia potrzebuje nowych doświadczeń, dlatego sobie żyjemy, jest parę czy tam kilka planów egzystencji. Polecam ci poczytać na ,,naszym forum'' na temat duch dusza, da ci to parę informacji, ale gdy głębiej się zagłębisz w sobie i odkryjesz "TO'', to zdasz sobie sprawę, że prawdą jest wszystko i zupełnie nic bo siły się równoważą. Nie ważne czy się uczysz ktoś się nie uczy ,możemy przeżywać to życie na milion różnych sposobów ale jest JEDNO ALE czy już tego nie robiliśmy? xD Dlatego indywidualne osoby nigdy ,,np. takie jak ja np. stare dusz'' mogą nigdy nie zrealizować swoich celów. Dlatego teraz tutaj namawiam was wszystkich tu zgromadzonych stwórzmy swoją prawdę swoje trybiki, bądźmy siłą którą ,,bóg jako energia, nie jako osoba bo tejże nie poznałem xD'' będzie zadowolona i zmieńmy przeznaczenie dla której szatan czyli dobra materialne się nie liczą i niech triumfuje miłość? po prostu stwórzmy na nowo rajski eden. I coś ode mnie ,Możemy stać się siłą, której szatan się obawia bo co w tym życiu robić jak nie robić czegoś z rozmachem? jak ktoś zna odpowiedź na to pytanie i nie chodzi mi o rodzinę i takie tam bo rodzina może też być z nami niech mi odpowie będę bardzo wdzięczny i może poszukam sobie jakiegoś celu ,,prostszego'' na życie dziękuje :)
Szczęściarz: Uprzejmie proszę o oduczenie się stawiania spacji przed znakami interpunkcyjnymi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 23:04 {2} przez Szczęściarz.)
10-12-2015, 00:06
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
PoprostuKamil Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Znak Zodiaku:

Jesteśmy prawdziwi kiedy jesteśmy równi np. kiedy po wyczerpującej pracy,załóżmy 5 osób pracowało 12 godzin bez przerwy przy np. wybudowaniu domu to nic się nie liczy są szczęśliwi, że już skończyli zadajesz pytanie, że chcesz się dowiedzieć prawdy ja ci odpowiadam prawda to koniec to jest jedyne prawdziwe że umrzesz ale niektórzy traktują śmierć jak przegraną i mówią np. I yak wszyscy zginiemy co świadczy o przegranej ja zaś wolę mówić i tak wszyscy Wygramy! xD i żeby frytki były do tego hehe xD :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 23:04 {2} przez Szczęściarz.)
10-12-2015, 01:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wht Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Znak Zodiaku:

Jesteśmy materią/w materii (raczej w jednej z jej form), więc potrzebujemy dóbr tak samo materialnych. To nie ma nic wspólnego z szatanem.

(10-12-2015, 01:57)PoprostuKamil napisał(a): prawda to koniec to jest jedyne prawdziwe że umrzesz

W przyszłości na pewno każdego spotka los, jaki dotąd spotykał innych ludzi (czy wszystkich - nie wiemy). To jest prawda? Ale czy prawda w ogóle może być abstrakcyjna? http://sjp.pwn.pl/slowniki/prawda.html Raczej nie. Chyba że tworzysz podwaliny pod sektę/należysz do jednej i potrzebujesz mieć dogmaty/zamykasz się we własnej klatce ideologicznej.
16-12-2015, 07:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
Ja bym powiedziała, że jesteśmy ENERGIĄ.
Materia to po prostu manifestacja energii, jej skupisko.

Ogólnie ostatnio fizycy skłaniają się ku tu temu stwierdzeniu z tego co słyszałam. W każdym ja mam z pewnych powodów takie, a nie inne zdanie i oczywiście można się ze mną nie zgadzać.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
18-12-2015, 01:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.