Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Miłosne v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »

Pieczęć miłości

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pieczęć miłości
Autor Wiadomość
Sea Offline
Użytkownik

Liczba postów: 186
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Koziorożec
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -2
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Pieczęć miłości
Pieczęć to symbol władzy i wierności. W starożytności oznaczano nią swoją własność, opatrywano listy. Przez wiele stuleci rozpalonym znamieniem traktowano niewolników, których w ten sposób przypisywano do prywatnego dobytku. Pieczęcią oznakowywano metalowe krążki, które następnie wprowadzano do obiegu jako monety. Przez długi czas, żeby pieczęć nie dostała się w niepowołane ręce, noszono ją przywiązaną sznurkiem na szyi albo ramieniu, i nie rozstawano się z nią nigdy, nazywając „Oblubienicą lub Oblubieńcem”.
W czasach rzymskich stemple zamieniono na sygnety, które z czasem stały się rodowymi znakami i były przekazywane z pokolenia na pokolenie jako najcenniejsza rzecz. W efekcie stały się znakiem świadczącym o prawie do reprezentowania rodu i władania jego majętnościami. Tak więc pieczęć od wieków miała symboliczno-magiczne znaczenie – oznaczała wybrańca, siłę, potęgę, dar uczucia, pocałunek, miłość oraz wierność. Tylko że z czasem o tym zapomniano.
Teraz sam możesz przygotować magiczną pieczęć miłości. Przygotuj białą kartkę papieru, Biblię, czerwoną świecę, czerwony pisak (kiedyś używano ptasiego pióra i czerwonego atramentu lub nawet... krwi). O północy zapal świecę i otwórz Stary Testament na rozdziale „Pieśni nad pieśniami”. Następnie wypisz na kartce czerwonym atramentem imię ukochanego, a pod spodem tekst:

" Posilcie mnie plackami z rodzynek, wzmocnijcie mnie jabłkami, bo chora jestem z miłości. Lewa jego ręka pod głową moją, a prawica jego obejmuje mnie."

Potem złóż kartkę w taki sposób, żeby brzegi stykały się na środku. Zapal świecę i zamknij brzegi topiącym się woskiem, tworząc pieczęć. Kiedy wosk będzie twardniał, wypowiedz zaklęcie:

'' Wody wielkie nie zdołają ugasić miłości, nie zatopią jej rzeki. Jeśliby kto oddał za miłość całe bogactwo swego domu, pogardzą nim tylko.''

Na koniec na zapieczętowanym liście postaw swoje pieczęcie: u góry napisz czerwonym pisakiem swoje imię, a poniżej imię ukochanego.
List miłosny schowaj między kartkami Biblii i trzymaj blisko siebie przez trzy dni. Trzeciej nocy równo o północy spal list nad świecą. Popiół rozsyp na wietrze.

Autorstwo Wróżka Berenika

Gdy czegoś bardzo pragniesz, to nawet drut kolczasty zdaje się mówić; podejdź bliżej.
11-12-2015, 19:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.