Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 23 Dalej »

Isztar

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Isztar
Autor Wiadomość
Avi Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 141
Reputacja: 24
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Tarot

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 0 postach
Isztar
Yo,
Czy ktoś z was pracował z isztar? Ile wspólnego ma z astarothem? Czy potrzebuje jej pieczęci aby ją przywołać? Będę wdzięczna za wszelkie instrukcje od zaznajomionych z tematem.
Liczę także na sir Otha i innych, którym nie załącza się rusalkowy lament.

Z góry dzięki.
Av
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2015, 20:23 {2} przez Neaxx.)
20-12-2015, 22:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Avi Niedostępny
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Tarot

RE: Isztar
Właściwie, to interesują mnie przykładowe rytuały z jej udziałem. Czy traktować ja jako boginie (standardowy ryt.) czy może mieć na uwadze jej demoniczna naturę, co automatycznie sprawi że jej przywołanie wiąże się dla mnie z większym ryzykiem? Ciekawi mnie czy można zdobyć jej zaufanie, tak aby klątwy, spetania czy nawet nasylanie skubow/inkubow było...lepsze?
Kolejna sprawa to to, że isztar jest podobno wersja żeńska astarosta co, dla nowicjusza komplikuje sprawę ewokacji tak potężnego demona.
Dlatego liczę na instrukcje, jak się zabrać za taki ryt, o czym pamiętać aby nie zrobić sobie bubu, dzięki Un za nie-olanie posta i rozwinięcie wątku!
22-12-2015, 14:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Avi Niedostępny
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Tarot

Yep, ja to wiem, ale zależy mi na info czy przy pracy z demonem muszę robić strażników, ogólnie jak wyglądają tego typu ryty. I czy Isztar będzie dobrym wyborem na początek. Z SM też korzystam, ale teraz pora na coś nowego.
22-12-2015, 19:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
W zasadzie to nie musi mieć nic wspólnego, jeśli nie będziesz sobie tym zawracać dupy. Ty decydujesz, co chcesz przywołać i tylko Twoja wyobraźnia ogranicza Cię w tej kwestii. W formie goeckiej, Astarot postrzegany jest raczej jako istota męska, natomiast trzeba zauważyć, że słowo AShTARVTh to żeńska forma liczby mnogiej od słowa AShTAR, co więc odnosi się do wszystkich tych sił, które określa Isztar/Astarte, a które wielorako przejawiają się w naturze w postaci właśnie drobniejszych duchów, których zbiorczą świadomością jest Astarot.

Jeśli chcesz przykładowego rytuału, to wszystko jest w Lemegetonie. W innym wypadku po prostu możesz go przywołać po imieniu. Kwestia samego obrzędu jest mało znacząca w stosunku do Twoich własnych zdolności komunikacyjnych z takimi istotami i ewentualnie zabezpieczeń, jakie zamierzasz zastosować. Możesz stworzyć pełny krąg magiczny, machnąć rytuał pentagramu, czy nie robić zupełnie nic i to wszystko Twoja sprawa. Generalnie osobom początkującym zaleca się raczej trzymanie wskazówek zawartych w grimuarze. Poza powtarzanymi non stop oczywistymi podstawami, nie bardzo można na te pytania odpowiedzieć coś konkretniejszego.

jakzostacmagiem.wordpress.com
22-12-2015, 21:29
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.