Zapewne wiele osób chciałoby wiedzieć jak zrobić prawdziwą laleczkę voodoo, w internecie jest mnóstwo "przepisów" na to jak ją wykonać, oczywiście wszyscy pomijają zasady bezpieczeństwa i wychodzą sytuacje typu "opętał mnie byt" lub "laleczka nie działa, to vodo to ściema!!!" Opisany przeze mnie sposób tworzenia laleczki praktykowany jest przez luizjańskich Bokorów i Houngan.
Wstępne przygotowanie:
Krok 1. Zapal świecie i kadzidełka na ołtarzu
Krok 2. Zapal specjalną ziołową świecę rozwoju psychicznego i duchowego
(Zwykła biała świeca zrobiona z wosku połączonego z ziołami odpowiadającemu naszemu zodiakowi)
Krok 3. Namaść czoło olejem mocy(można pominąć), rysując na nim znak krzyża. Wyobraź sobie, jak oświetla i wypełnia cię jasny, biały blask, który rozszerza się też na twoje otoczenie, by wreszcie wypełnić cały pokój. Uświadom sobie, że światło, które cię przepełnia i spowija, nie pozwoli, żeby ciemność wyrządziła ci krzywdę.
Krok 4. Weź naczynie z wodą święconą i pokrop nią wszystkie kąty pokoju, ołtarz i jego okolice, wypowiadając przy tym słowa:
"Tam, gdzie kropla spadnie święta
ciemność miejsca nie zagrzeje.
Co w harmonii ze mną nie jest
lepiej niech ucieka w knieje."
Gdy skończymy, odstawiamy naczynie na ołtarz.
Krok 5. Skup się na celu, jaki chcesz osiągnąć za pośrednictwem rytuału.
Co potrzebujemy:
- DNA energetyczne osoby dla której robimy lalkę (włosy, ślina, kał, skrawki materiały, krew)
- Zdjęcie twarzy osoby (opcjonalnie; naszywamy ją na głowie laleczki)
- Dwie białe świece
- Jedna czerwona świeca
- Kadzidełko (oryginalnie jest to kadzidło aury uroku, ale jak ktoś nie wie jak zrobić proponuje spalić zioła odpowiadające za zdrowie/życie. Można zrobić kadzidełko z suszonych płatków róży)
- Woda święcona
- Naczynie ziemi (sól; jeśli będzie pobłogosławiona to będzie jeszcze lepiej)
- Ołtarz (możecie to zrobić na stole, desce opartej na dwóch pustakach; tutaj ogranicza was tylko wyobraźnia)
1. Zapal dwie stojące na ołtarzu świece.
2. Zapal kadzidełko
3. Pobłogosław przedmioty, które posłużą Ci do stworzenia lalki - kawałki materiału. Wyobraź sobie osobę, którą lalka ma uosabiać; nie rozpraszaj się i pamiętaj, by przez cały czas mieć jej obraz przed oczami. By dodatkowo wzmocnić koncentrację, powtarzaj:
(imię i nazwisko) mam cię przed oczyma,
(imię i nazwisko) tak ta lalka wyglądać ma.
Nie przerywaj recytacji i nie dekocentruj się, dopóki nie skończysz pracy. Połóż lalkę na ołtarzu, pod czerwoną świecą. wznieś nad nią obie dłonie, wewnętrzną stroną do dołu i napełnij ją swoją energią, powtarzając trzy, pięć, siedem lub dziewięć razy:
Choć jest was dwoje, jesteście jak jedno.
Jao (imię i nazwisko) zacząłeś swe życie.
Przesuń lalkę (przodem i tyłem) nad płomieniem czerwonej świecy, wypowiadając przy tym słowa:
Ogniem święcę tę lalkę, nadając jej imię (imię i nazwisko)
Pokrop przód i tył lalki wodą święconą i wypowiedz słowa:
Wodą święcę tę lalkę, dając jej imię (imię i nazwisko)
Przesuń lalkę (przodem i tyłem) nad dymem kadzidełka, wypowiadając przy tym słowa:
Powietrzem święcę tę lalkę, nadając jej imię (imię i nazwisko)
Do momentu odprawienia rytuału trzymaj lalkę zawiniętą w czyste, białe płótno.
Jak zneutralizować laleczkę? Sposobów jest wiele; budujemy małą trumienkę do której władamy lalkę, wykopujemy grób w miejscu które nie będzie wystawione na działanie fizyczne innych osób lub zwierząt. Zabezpieczamy go magicznie, możemy nakreślić krąg z soli, stworzyć grigri ochrony. Innym skutecznym sposobem jest rozebranie laleczki na części pierwsze i oczyszczenie ich z nagromadzonej ilości energii.
Zakończenie rytuału:
Wyciągamy przed siebie dłonie, obracając je wewnętrzną stroną do ołtarza i mówimy:
"Dziękujemy za błogosławieństwa,
które na mnie spłyneły w przeszłości.
I dziękuje za wszystkie
które jeszcze na mnie spłyną
w moim życiu wypełnionym spokojem i miłością"
Kilka słów ode mnie na koniec:
Lalki voodoo to bardzo potężna broń, nie radzę podchodzić do tego lekkomyślnie gdyż nieumiejętne obchodzenie się z nią może spowodować ciężkie urazy a nawet śmierć osoby. Wbrew tego co próbuje wcisnąć nam telewizja laleczki przede wszystkim służyły do leczenia, zdejmowania uroków, klątw bądź ochrony.
Zioła dzięki którym można stworzyć świecę duchowego i psychicznego rozwoju:
Pięciornik rozłogowy, biedrzeniec anyż, trzmielina, nasiona selera naciowego, melisa lekarska, gotu kola, bylica, akacja, majeranek, pietruszka zwyczajna, cynamonowiec, mięta, tymianek, szałwia lekarska, rozmaryn, olibanum, agathosma, dąbrówka, nagietek i świetlik.