Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Sprawy forum i ogłoszenia v
1 2 3 Dalej »

Witchcraft potrzebuje waszej pomocy!

Strony (3): 1 2 3 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Szczęściarz Offline
Smaragdus Felix

Liczba postów: 372
Reputacja: 28
Znak Zodiaku: Strzelec
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -1
Podziękowano 2 razy w 0 postach
Ten kto tego nie przeczyta, nie może się uznać za użytkownika Witchcraft!

Forum magiczne Witchcraft to miejsce, w którym mogą odnaleźć się osoby, stykające się z problemami, wykraczającymi poza normalny porządek. Jednak tyczą się ich problemy jak najbardziej ludzkie. Tylko wy — jego użytkownicy — jesteście w stanie mu pomóc.

Za pewne nie trudno zauważyć, że ostatnio przechodzimy trudny okres. Być może jest to jeszcze wina wpływu 2015 roku, który nie była i nie miał być łatwym rokiem, a być może wina leży w czymś innym. Nie wińmy jednak biednego roku — wińmy ludzi, którzy próbują szkodzić temu miejscu, w którym każdy może odnaleźć magię.

Wiele osób mówi tu moralizatorskie przesłanie: "Że czas nie powinien nas ograniczać!". Jednak czas ma to do siebie, że wciąż to robi. Administracja forum: Olimpia, Evander, Kangur, Animal, Neaxx, finalnie Ja to tylko garstka ludzi, którzy stoją murem za tym, żeby Witchcraft działał jak najlepiej. Jednak nie zawsze jesteśmy w stanie, być w odpowiednim miejscu i czasie.

Trolling, spaming, brak zastosowania poprawnej polszczyzny, wyśmiewanie się, znieważanie — to tylko niewielka ilość problemów jakie stoją na drodze do szczęścia forum. I TYLKO WY MOŻECIE W TYM POMÓC!

Drodzy użytkownicy :
  1. Widzicie, że ktoś karygodnie stawia błędy ortograficzne lub nie używa polskich znaków i podstawowych zasad interpunkcji? KLIKNIJ RAPORTUJ!
  2. Widzicie, że ktoś trolluje na shoutboxie, jest nowym użytkownikiem i nie potrafi się zachowywać normalnie? NAPISZ DO ADMINISTRACJI!
  3. Widzicie, że ktoś jedyne co robi na forum to wyśmiewa działania innych, samemu uważając się za największy autorytet? NAPISZ DO ADMINISTRACJI!
  4. Boisz się, że ktoś będzie próbował się zemścić, nawet magicznie, za to, że go zraportowałeś? A może ktoś Ci grozi magicznie? NAPISZ, A OSOBIŚCIE ZAPEWNIĘ CI OCHRONĘ!
  5. Post zdradza prywatne dane użytkownika lub go ośmiesza? KLIKNIJ RAPORTUJ!

Nie bójcie się pomagać! Witchcraft to wasze forum i tylko dzięki wam działa!

Pozdrawiam,
Szczęściarz
Korektor forum magicznego Witchcraft

[Obrazek: apolud5d75d.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 08:38 {2} przez Szczęściarz.)
29-01-2016, 08:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
geneq13 Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 55
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Lew
Rytuały, klątwy

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Witchcraft potrzebuje waszej pomocy!
Widzę, że od teraz pełna kontrola. :) Jeżeli ma to pomóc to oki. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016, 12:40 {2} przez Neaxx.)
29-01-2016, 08:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Czarnulka Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Trochę to niestety naciągane, bo zasady ogólnie są w porządku ale co dają jeżeli np. administracja się do nich nie stosuje? Co jeśli popełnia miliony błędów w jednym zdaniu, a jeśli zwrócimy uwagę to nas atakuje, obraża i daje ostrzeżenia?

Dobry przykład dla użytkowników powinien iść z góry.

Co można uznać za trollowanie? Tylko to, że ktoś krytykuje forum i wypowiada się niepochlebnie o użytkownikach czy też to, że przez rozmowy o seksie, tanie flirty rodem z portalów randkowych, itp. nie można już znaleźć tam niczego ciekawego? Czy pewne tematy po prostu nie powinny zostać na prywatne wiadomości? Bo przeklinanie na sb, itp. zachowania ja również uznałabym za tzw. trolling. Jak moźna wymagać kultury samemu jej nie posiadając? Jeżeli jedna osoba komuś w chamski sposób zwraca uwagę to jest ok? Jeżeli inna - już nie. Nad tym należałoby się zastanowić... I nie piszę tutaj oczywiście o Tobie, Szcześciarzu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 10:18 {2} przez Czarnulka.)
29-01-2016, 10:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Liczba postów: 203
Reputacja: 9
Znak Zodiaku: Wodnik

Każdy raczej się domyśla o kogo może Ci chodzić. Widzę, że jeszcze Ci nie minął ból dupy po stracie przyjaciółki Un. Daj już na luz i daj już spokój Olimpii. Widzisz wszystko na "czarno". Rozmawiać trzeba potrafić na każdy temat i być elastycznym. Ja tam zauważyłem znaczną poprawę na forum jest więcej ludzi i atmosfera "lżejsza" nie to co jakiś czas temu. Ludzi się przestali bać. Nie wiem co Ci nie pasuje. Przestań się czepiać administracji bo szukasz dziury w całym. Idealnie nigdzie nie ma. Jak znalazłaś lepsze forum to życzę powodzenia. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016, 12:43 {2} przez Neaxx.)
29-01-2016, 16:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Sea Offline
Użytkownik

Liczba postów: 186
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Koziorożec

Podziękowania: -2
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Stoimy więc na straży... :shy:

Gdy czegoś bardzo pragniesz, to nawet drut kolczasty zdaje się mówić; podejdź bliżej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016, 12:43 {2} przez Neaxx.)
29-01-2016, 17:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Czarnulka Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Kamis, radzę Ci sie zdystansować i pójść na przykład na trening, trochę agresję wyładujesz, a i inne korzyści będziesz miał... ; )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 23:31 {2} przez Szczęściarz.)
29-01-2016, 17:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Tylko, że ja nie jestem agresywny, wręcz przeciwnie. Pójdę na trening, ale jedynie w celach rekreacyjnych lub dla przyjemności :) Stwierdzam tylko fakty bo się czepiasz odkąd pewna osoba dostała bana i nie możesz się z tym po godzić. Dlatego to ja apeluję o wyluzowanie i zdystansowanie. :)

Moimi zamiarami nie była i nie jest kłótnia z Tobą. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016, 12:44 {2} przez Neaxx.)
29-01-2016, 17:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Czarnulka Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Kamis, napisałam to, co uważam za słuszne nikogo nie uraziłam, nie wymieniłam o kim mówię. Po prostu bardzo nie lubię obłudy. To, że ktoś wymaga czegoś od innych, sam mając pewne zasady głęboko w poważaniu jest bardzo niefajne i mam prawo o tym napisać.

Wcale nie chodzi mi tutaj o Unebris, piszę po prostu to o czym ludzie (naprawdę różni) rozmawiają prywatnie, bo głośno się boją - bana, ostrzeżenia, klątwy, złorzeczenia, itp.. Wiele osób ma zastrzeżenia, różne ale nie każdy chce rezygnować z forum ze względu na to, jakie — często ciekawe, wartościowe — treści się tutaj pojawiają, jak sympatyczni, pełni wiedzy użytkownicy tutaj się udzielają.

To, co napisałam jest jedynie sugestią do przemyślenia czym forum bardzo traci, pomimo tego ile oferuje...

Nie wiem co było Twoim zamiarem ale napisałeś do mnie o bólu dupy i innych rzeczach, a ja ich naprawdę nie mam. Pewne rzeczy są po prostu niesmaczne i nie zamierzam siedzieć i mówić, że wszystko jest sweet i wspaniałe, takie och i ach jeśli uważam inaczej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 23:32 {2} przez Szczęściarz.)
29-01-2016, 18:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

OK ja nic o tym nie wiem, nie zauważyłem też niczego niepokojącego, oprócz tego że raz na jakiś czas jakiś troll założy konto i próbuje ośmieszyć, i przedstawić w złym świetle administrację. Nie zauważyłem też żeby się ktoś kłócił na sb lub groził komuś, a jestem codziennie na forum. Raczej przeciwnie atmosfera jest całkiem przyjemna. Wiem, że rozmawia się na sb o głupotach odbiegających od tematyki forum, ale to jest sb i między innymi od tego jest. Rozmawiając o tych "głupotach" między innymi się poznajemy i powstaje jakaś "więź" między użytkownikami. Ciągłe klepanie o rytuałach na sb było by sztywne, a my musielibyśmy być nawiedzonymi robotami. Jesteśmy ludźmi — musimy się razem pośmiać i pożartować...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016, 12:45 {2} przez Neaxx.)
29-01-2016, 18:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Plague Doctor Offline
"najlepsza dziunia w klubie"

Liczba postów: 151
Znak Zodiaku:
Trącanie kijem *wszystkiego*

Podziękowano 1 razy w 0 postach
A może, nie wiem, w jakiś sposób należałoby zmienić regulamin naszego forum, tak, żeby bardzo precyzyjnie było ustalone, jakie zachowania są dopuszczalne, a co jest uznawane za niewłaściwe i za trolling?
Mając ultrajasne i ultradokładne wytyczne, łatwiej byłoby się do nich bezwzględnie stosować.
Pewne sprawy, dobrze byłoby po prostu uporządkować, lub zorganizować zupełnie od nowa.

Poza tym, zluzować porty => więcej spokoju, mniej dramatyzmu.
Proponuję skupić się głównie na magii i pracować nad samorozwojem, a jednocześnie, zachować przy tym czujność.
29-01-2016, 19:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.