Obiecałem znajomemu z forum, że wstawię lbrp w wersji 7 Archaniołów.
Jest on identyczny co do standardowego "Mniejszego rytuału odpędzającego pentagramu" + 3 Archanioły.
1. Krzyż Kabalistyczny. Rytuał zaczynamy patrząc na wschód. (tradycyjnie)
- Nad głową wizualizujemy światło, dotykamy je prawą ręką i wibrujemy Ateh (Ty jesteś). Wymowa jest różna zazwyczaj słyszałem ATAH
- Teraz ręką idzie na wysokość wcięcia mostka, przeciągając światło z góry w tamte rejony.
Bardzo pomocne jest punktowanie ich w formę kul świetlnych.
Wibrujemy Malkuth. W wymowie MALKUT. (Królestwo)
- Ręką dotykamy lewego ramienia wibrując Ve-Geburah.(Moc)
- Ręką dotykamy prawego ramienia Ve-Gedulah. (Chwała)
- Obie ręce teraz przemieść na wysokość serca i zawibruj Le-Olam.(Na wieki wieków)
-Złóż ręce i zawibruj Amen.
2. Rytuał Pentagramu. Ciągle patrzymy na wschód.
- Rysujemy pentagram wizualizując jak się tworzy ze światłą wychodzące z naszych palców.
Wibrujemy YOD-HE VAU-HE. Jesteśmy po stronie wschodniej odpowiadającej żywiołowi powietrza a więc. Wyobrażamy sobie zjawisko wiatru na naszym ziemskim planie. Np jak zwiewa liście z dużą siłą.
- Przebijamy ten pentagram. A świetlistą kreskę przesuwamy dalej w stronę południa.(obracając się)
- Twarzą na południe, rysujemy pentagram jak powyżej wibrując A-DO-NA
Jako że południe odpowiada żywiołowi ognia, wyobrażamy sobie ognisty żywioł na naszym planie materialny. Np Ognisko.
Przebijamy pentagram i kierujemy się w stronę zachodu
- Twarzą na zachód, rysujemy pentagram jak powyżej i wibrujemy słowo E-HE-IEH
Żywioł wody. Więc już wiecie co macie robić.
- Twarzą na północ, rysujemy pentagram i wibrujemy A-GA-LA (spierali by się niektórzy że A-GLA) Tutaj wyobraź sobie przejaw ziemnego żywiołu np jaskinia, wielkie drzewo, górę.
- Stań twarzą na wschód. Rozłóż ręce i nogi jak byś był pentagramem.
- Przede mną Rafael (wyobrażamy sobie jak w naszym pejzażu powietrznym pojawia się dodatkowy gość)
-Za mną Gabriel (tak jak powyżej ale z wodą)
- Po mej prawej Michael (z Ogniem)
- Po mej lewej Uriel (z Ziemią)
- Nade mną Jofiel ( wszystkie żywioły łączą się w punkcie nad tobą świetlną kreską)
- Pode mną Zadkiel (wszystkie żywioły łączą się w punkcie i nad tobą i pod tobą
- We mnie Haniel (Cała konstrukcja ma już kształt i kolor, pytanie jaki dla was?)
- "Ognisty pentagram wokół mnie" (tradycyjnie dodatkowo też wyobrażamy sobie że my jako pentagram płoniemy)
- Sześcioramienna gwiazda we mnie (Sześcioramienna gwiazda w sercu)
Ponownie robimy krzyż celtycki i wracamy do codziennych zajęć.
Dla tych miłych, można podziękować Archaniołom za pomoc i przyjście.
Rytuał znany i kochany.