Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot › Rozkłady v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Rozkład kart Tarota na 12 domów astrologicznych

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Avi Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 141
Reputacja: 24
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Tarot

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 0 postach
Rozkład kart Tarota na 12 domów astrologicznych. Taki rozkład daje nam szczegółowy obraz siebie samych lub osoby, o którą pytamy, dzięki niemu możemy uzyskać informacje na temat różnych dziedzin życia danej osoby. Układ obejmuje dwanaście kart, każda z kart przypisana jest domowi, któremu patronuje określony znak zodiaku. Dlaczego zodiaku? W tym rozkładzie przydatna jest znajomość astrologii – każdy znak zodiaku ma określoną „osobowość”, inne wymagania i priorytety, stąd też w tym rozkładzie każdy zodiak reprezentuje dla siebie najważniejszą strefę życia. Przykład? Rak, przypisany jest do domu 4 (karta nr 4) i pokazuje rodzinne relacje (Rak jest najbardziej rodzinny od pozostałych 11 znaków zodiaku, toteż będzie nam mówić właśnie o tym obszarze życia). Poniżej znaki rządzące danym domem i sfery życia dla nich dominujące (bardzo ogólnie):

dom 1. - BARAN - osobowość, moje ja, jaki jestem („ja jestem”)
dom 2. - BYK - stosunek do pieniędzy („ja mam”)
dom 3. - BLIŹNIĘTA - sposób myślenia i komunikacji z innymi („ja myślę”)
dom 4. - RAK - rodzina i relacje rodzinne („ja czuję”)
dom 5. - LEW - życie uczuciowe, emocje („ja chcę”)
dom 6. - PANNA - życie codzienne („ja pracuję”)
dom 7. - WAGA - związki partnerskie („ja kocham”)
dom 8. - SKORPION - seks („ja poszukuję”)
dom 9. - STRZELEC - zasady i wartości („ja wierzę”)
dom 10. - KOZIOROŻEC - dążenia i cele („ja dążę”)
dom 11. - WODNIK - przyjaźnie, kontakty międzyludzkie („moi przyjaciele”)
dom 12. - RYBY - przeżyte doświadczenia („ja marzę”)

Karty układane są w formie koła, w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, jednak zanim do tego przystąpimy można wybrać jedną kartę nas (lub osoby, na którą wróżymy) reprezentującą, czyli sygnifikator. Nie jest to konieczne, aczkolwiek wielu tarocistów jednak skłania się do takiej praktyki. Jeśli zdecydujemy się wybrać taką kartę, ważne jest, aby wiązała się w jakiś sposób astrologicznie z datą urodzin. Jeśli nasza data urodzin to: 07.11.1990=0+7+1+1+1+9+9+0=28=2+8=1, jedynka odpowiada karcie Mag. Drugim sposobem na wybranie karty patronującej jest skorzystanie
z przypisanych Wielkim Arkanom zodiaków, np.: jestem astrologicznym skorpionem, a ten znak zodiaku patronuje karcie Śmierć. Poniżej inne powiązania WA z zodiakami:

Baran – Cesarz
Byk – Arcykapłan (Papież)
Bliźnięta – Kochankowie
Rak – Rydwan
Lew – Siła (Moc)
Panna – Pustelnik
Waga – Sprawiedliwość
Skorpion – Śmierć
Strzelec – Umiarkowanie
Koziorożec – Diabeł
Wodnik – Gwiazda
Ryby – Księżyc

Poniżej także rozszerzenie do poszczególnych domów, ich opis dla lepszego zrozumienia:

Karta 1 – dom 1 – pokaże sposób, w jaki wyrażasz siebie, swoją osobowość, to karta sposobu podejścia do życia.

Karta 2 – dom 2 – ujawnia stosunek do pieniędzy, wskazuje na posiadane dobra materialne, wskazuje na poczucie własnej wartości oraz to, co masz do zaoferowania innym.

Karta 3 – dom 3 – opisuje sposób myślenia, komunikacji z innymi i jak przyswajasz informacje.

Karta 4 – dom 4 – opisuje twoją rodzinę i relacje rodzinne, twoje korzenie, a także wewnętrzną naturę.

Karta 5 – dom 5 – mówi o emocjonalności
i życiu uczuciowym, o twórczości we wszelkich przejawach.

Karta 6 – dom 6 – pokazuje codzienne życie i rutynowe czynności zawodowe.

Karta 7 – dom 7 – pokazuje twoje związki partnerskie, małżeńskie, parterów w biznesie; wskazuje też na jawnych wrogów.

Karta 8 – dom 8 – to dom regeneracji (seksu) oraz odrodzenia, odnowy związanej z poszerzaniem horyzontów, pogłębianiem wiedzy. Wskaże na dobytek innych ludzi, w tym partnera, a także spadki. Pokaże też twoje zdolności paranormalne.

Karta 9 – dom 9 – pokaże zasady, którymi się kierujesz, twoje wartości, ideały, drogę rozwoju umysłowego i duchowego.

Karta 10 – dom 10 – mówi o tym, do czego dążysz i co pragniesz osiągnąć, wskazuje twoje długofalowe cele, określa twoją reputację i pozycję społeczną.

Karta 11 – dom 11 – mówi o ludziach, którzy są twoimi przyjaciółmi, o twojej aktywności społecznej, a także o tym, jakie tęsknoty skrywasz w głębi duszy.

Karta 12 – dom 12 – opisuje on doświadczenia, które wystawiają cię na próbę, wskazuje też na sekrety i to, co ukryte i to, co skrywa twoja podświadomość.

W tym rozkładzie dodatkowo interpretujemy połączenia pomiędzy następującymi kartami:

Karta 1 – karta 5 – karta 9 : dostarczą informacji
o twojej osobowości
Karta 2 – karta 6 – karta 10 : mówią o sytuacji materialnej i perspektywach zawodowych
Karta 3 – karta 7 – karta 11 : określą twoje życie intelektualne
Karta 4 – karta 8 – karta 12 : powiedzą
o przeznaczeniu
19-03-2017, 12:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.