Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Ezo Zakupy › Recenzje v
1 2 3 4 Dalej »

Zielone kosmetyki. Twoje domowe SPA - Gabriela Nedoma

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
Zapraszam do zakupu książki: http://talizman.pl/uroda-kosmetyka/170753-zielone-kosmetyki-twoje-domowe-spa.html?search_query=zielone+kosmetyki&results=2
I na stronę wydawnictwa: http://www.studioastro.pl

[Obrazek: zielone-kosmetyki-twoje-domowe-spa.jpg]

Pierwsze to się rzuca w oczy to piękna okładka książki!
Kiedy się natomiast zajrzy do jej wnętrza oczaruje i zaskoczy równie piękną i kolorową grafiką, która bardzo zachęca czytelnika do praktyki reprezentowanej w niej wiedzy. Książkę zaczyna obszerny, dokładnie poukładany, wyselekcjonowany i czytelny spis treści.

Pozycja zaczyna się od informacji na temat naszego zdrowia i ciała - dla osób, chcących tak jak ja przejść od razu ''do rzeczy'' pewnie to będzie nudne, ale mimo wszystko warto mieć taką wiedzę, więc nie opuściłam nawet pół strony.

Robi się interesująco, kiedy dochodzi się do momentu, gdy autorka przedstawia najważniejsze naturalne składniki do pielęgnacji urody...
W skład tych bazowych kosmetyków wchodzi np. mleko, oleje czy miód...
Gabriela opisuje kolejno każdy z tych składników, co ma sobie, jak oddziałuje, jak można go wykorzystać dla swojej urody, jak i również historyczny opis używania tego produktu. Naprawdę to jest bardzo ciekawe!

... ale i tak nie mogłam się doczekać przepisów! :D
Zanim jednak do nich dotarłam musiałam przebrnąć przez wykład na temat jak i gdzie przechowywać wytworzone kosmetyki oraz jakie fiolki i inne naczynia są potrzebne do różnych maseczek, balsamów i lotionów... jakie sitko będzie potrzebne, jaki lejek, a to moździerz, różne sprzęty kuchenne codziennego użytku... gdzie można co kupić i gdzie najlepiej. To mi się podobało. :D Za kilka złotych naprawdę można kupić fajne i urocze słoiczka... a nawet Pani Gabriela nie poskąpiła pomysłów swoim czytelnikom jak takie naczynka można ładnie i kreatywnie udekorować!

Jak już się dorwałam do przepisów... to poczułam się trochę zdezorientowana i zagubiona, jest bardzo dużo! Sposobów na demakijaż przestałam już w pewnym momencie liczyć bo straciłam rachubę... po prostu jest bardzo duży wybór na wiele rzeczy, które można by było chcieć osiągnąć, wiele pomysłów na dezodoranty, dbanie o cerę czy mydła lub szampony... ale lepiej wiele asów w rękawie niż ograniczoną ilość! Także ze składnikami jak coś nie ma problemu, bo nawet jak nie ma jednego czy dwóch składników pod ręką to jest jeszcze wiele innych przepisów.
Składników na ogół nie trzeba dużo do wytworzenia danego kosmetyku, przy każdym przepisie dokładnie pisze ile czasu zajmuje przygotowanie kosmetyku (zazwyczaj kilka minut), termin ważności wyrobu, gdzie i jak przetrzymywać... Pani Gabriela nie pozostawiła żadnych pytań czytelnikom co do żadnego ze swoich przepisów, no i każdy z nich ma również przedstawione zdjęcia odpowiednie właśnie omawianemu kosmetykowi. ^^

Czy polecam ''Zielone kosmetyki''?
Oczywiście! Wróćmy do natury, wróćmy do naturalnego i zdrowego dbania o siebie i swoje ciało!
Zrezygnujmy z kupowanych kosmetyków, o nie wiadomym chemicznym i sztucznym składzie, które zazwyczaj nie mają takiego pokrycia jak marketing, który to głosi i obiecuje...
Możemy sami w kilka minut w swoim domu, wytworzyć kosmetyk, którego pochodzenie znamy!

To o wiele lepsze niż chemiczne kosmetyki stworzone w laboratorium i niestety... często testowane na zwierzętach... obiecujące efekty, które często nie mają pokrycia.

Mój chłopak mający od lat naprawdę duże problemy z cerą, zaczął używać na moje polecenie Zielonej Glinki.
''Naprawiłaś go!'' - to słyszę często od znajomych. :)
I sam chłopak jest bardzo zadowolony z efektów... jednak ostatnio podkusiła go ''najnowsza technologia'', tak bardzo rozreklamowana, że co chwila wyskakuje mi z telefonu, a nawet z torebki... że na jej rzecz chłopak zdradził moje naturalne metody i zakupił tą maseczkę od... chińskich producentów. Black Mask.

Efekt końcowy?
... Olimpia to działa dobrze, ale jednak Glinka lepsza.

Przetestowaliśmy z chłopakiem i przyjaciółmi wiele przepisów z Zielonych Kosmetyków i... naprawdę polecam, to jest wartościowa książka z wartościowymi kosmetykami. I jak do tej pory uważam, ją za najlepszą pozycję na ten temat.

Bądź piękna! I... upiększaj również znajomych! :D

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
23-03-2017, 14:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.