Po miesiącu mojego przebywania na tym forum nadszedł czas bym się przywitał z tutejszą społecznością. Podzielę się z tej okazji kawałkiem mojej historii:
Moja droga z ezoteryką zaczęła się jakieś 5-6 lat temu, gdy starsza koleżanka była dla mnie jak sensei i nauczyła mnie medytacji i lucid dreamingu. (Nauczyła mnie też zapisu run ale nie jestem jeszcze tak oczytany w magii by stwierdzić czy mi się to przyda.)
Później zacząłem się uczyć na własną rękę, odkrywałem sposoby medytacji, uczyłem się o punktach witalnych, poznałem i zacząłem stosować kuji kiri. Ogólnie fascynowała mnie wschodnia kultura.
Rok temu poznałem czym jest OBE i razem z przyjacielem krążyłem w tematach LD i OBE. Znaliśmy się już wcześniej ale wielkie poszukiwania zaczęliśmy, gdy wydarzyły nam się takie same sny, sny o tej samej tematyce i raz wspólny sen. Dotyczyły pewnej tajemnicy którą chcemy odkryć. Mogę się podzielić o czym to było, jeżeli chcielibyście jakoś pomóc.
Czytałem różne książki i głód informacji sprawił, że wpadł mi w ręce link do biblioteki The Temple of Solomon the King czy coś takiego. Byłem zbyt mało oczytany więc postanowiłem zacząć od podstaw. Wyguglowałem kilka haseł i znalazłem się tu
Pochłaniając kolejne posty stwierdziłem, że to że tu jestem nie stało się bez powodu. Wiele ćwiczeń i teorii o których tu wyczytałem już znałem i wykonywałem nieświadomie przez długi czas, bez konkretnej wiedzy od kogokolwiek, po prostu z własnych kontemplacji.
Chciałbym przeczytać wszystko co znajduje się na tym forum i odkrywać dalej kolejne rozdziały mojej przygody.