Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Uzdrawianie v
1 2 Dalej »

Erytrofobia

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Erytrofobia
Autor Wiadomość
Szpak Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Erytrofobia
Witam, już od około 3lat mam problemy skórne, dodam, że w chwili obecnej mam zaledwie 19 lat ;)

Nie jest to kwestia stosowania kremów i innych pierduł tylko coś konkretnie związanego z głową. Chodzi mi o erytrofobię, czyli strach przed zaczerwienieniem. Generalnie to strzelam przysłowiowego buraka dość często, w sytuacjach stresowych jestem "czerwony jak cegła", ale i nawet w codziennym niezbyt stresującym życiu jestem zaczerwieniony. W mojej głowie stale pojawiają się myśli odnośnie tego i cały czas napędzam ten proces. Staram się myśleć pozytywnie, ale jak to często bywa w towarzystwie po prostu nie daje rady, w rezultacie po prostu się wstydzę, a rumień przychodzi ochoczo.

Od jakiegoś tygodnia stosuję afirmację, którą sobie (niemalże profesjonalnie) nagrałem, wydaje mi się, że już są lepsze efekty. Obecnie słucham jej raz dziennie około 15min, zamierzam słuchać 3razy dziennie. Odżywiam się zdrowo, aktualnie jestem w trakcie tworzenia diety i planu treningowego na nadchodzące 3 miesiące.
Chciałbym jeszcze spróbować z jakimiś technikami releksacyjnymi, medytacją, czy nawet (skoro forum jest o zagadnieniach para) zaklęciami.

Wiem, że nie jest to forum dermatologiczne, ale mój "problem" czego jestem w 100% pewny siedzi w mojej głowie. Generalnie często jestem zdenerwowany i zawstydzony, a w mojej głowie buszują negatywne myśli, stąd moja prośba.
Proszę o zaproponowanie jakiś technik.
Pozdrawiam Szpak ;)
08-06-2017, 11:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Szpak Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

RE: Erytrofobia
Mam pytanie Goutek, co niby ma wychodzenie do tego? Zakładasz, że jestem jakimś "przegrywem" siedzącym dzień i noc przed komputerem?
Zapewniam cię, że wychodzę, ale jakoś pozytywnych efektów nie widziałem. Wręcz przeciwnie bo pytania czemu jestem czerwony albo czy mi nic nie jest, nie należą do najprzyjemniejszych, a i tylko powielają natłok kłopotliwych myśli.
Żeby problem zniknął muszę być wyluzowany, a tego jak pewnie możesz się domyślić nie osiągnę ciągle narażając się na takowe sytuacje.

Proszę o "przepis" w sprawie technik relekstacyjnych/medytacji
08-06-2017, 14:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
DragoBonita Offline
Użytkownik

Liczba postów: 87
Reputacja: 6
Znak Zodiaku: Skorpion
Hermetyzm

(08-06-2017, 14:50)Szpak napisał(a): co niby ma wychodzenie do tego? Zakładasz, że jestem jakimś "przegrywem" siedzącym dzień i noc przed komputerem?

Typowy, przewrażliwiony, egocentryczny nastolatek. Uważasz, że to był atak na twoją osobę, że aż przybrałeś gardę obronną? Uspokój się, bo jeszcze wypieków dostaniesz.

(08-06-2017, 14:50)Szpak napisał(a): Zapewniam cię, że wychodzę, ale jakoś pozytywnych efektów nie widziałem. Wręcz przeciwnie bo pytania czemu jestem czerwony albo czy mi nic nie jest, nie należą do najprzyjemniejszych, a i tylko powielają natłok kłopotliwych myśli.

Kluczowa informacja: natłok myśli. Idź, wyszukaj "Wtajemniczenie do Hermetyzmu" i zacznij robić ćwiczenia z kontrolowania myśli z kroku 1.

(08-06-2017, 14:50)Szpak napisał(a): Proszę o "przepis" w sprawie technik relekstacyjnych/medytacji

Prosisz o przepis jakby problem, który może być od dawna pielęgnowany w najgłębszych zakamarkach twojego psyche był tak oczywisty, jak zrobienie ciasta. Całe forum jest pełne "przepisów": jak radzić sobie z mentalnymi blokadami, jak poprawnie medytować, jak programować swoją podświadomość... Idź pan i wybierz co chcesz.

Nie ma za co.
08-06-2017, 22:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 111
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Podziękowania: -1
Zajmij sie czyms waznym dla ciebie, a problem sam zniknie. Im wiecej sie nudzimy - tym wiecej problemow dla siebie szukamy. Znajdz jakis cel konkretny w zyciu, i pochlon sie w tym, a nie bedziesz myslal o takich pierdolach jak tym ze sie zaczerwienisz przy ludziach, teraz myslisz ze wszyscy sie patrza i widza i ze wygladasz glupio. A gdy znajdziesz cos co cie pochlonie to nawet nie bedziesz mial czasu by sie tym przejmowac i nie bedziesz czul sie juz zle. Problem sam minie, jak wypelnisz luki czasowe w swoim zyciu. Za duzo wolnego czasu, i za duzo czasu na myslenie prowadzi zazwyczaj do szukania i robienia sobie problemow :D

A ja sie tez kiedys robilem czerwony, np jak poznawalem na poczatku jakies dziewczyny pierwszy raz. Ale jak zaczalem na sile sie zmuszac by poznawac inne i probowac, to np teraz juz w zadnej sytuacji czerwony sie nie robie, chyba ze jest to jakas nowa sytuacja. To nic nadzwyczajnego. A problem z czasem zawsze taki minie jak sie przyzwyczaisz do osob z ktorymi przebywasz. Ja np zanim sie przyzwyczaje i bede "soba" calkowicie tak jak w domu, to musi minac mi jakies 3 miesiace spotykania sie z tymi ludzmi i dopiero wtedy potrafie "odpierdalac" po swojemu - byc soba i sie nie wstydzic juz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2017, 01:24 {2} przez Eryk88896.)
09-06-2017, 01:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.