Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Miłosne v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »

Spętanie miłosne - pomocy

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Spętanie miłosne - pomocy
Autor Wiadomość
Niewierna69 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Pytanie  Spętanie miłosne - pomocy
Cześć , to mój pierwszy temat , wiec krótko się przedstawię ; jestem studentką, od dawna interesującą się magią , ale nie praktykującą. Forum czytam od ponad pół roku i wlasnie dlatego postanowiłam założyć wątek , w nadziei ze ktos mi odpowie.

Po rozstaniu z chłopakiem cierpiałam bardzo długo ( ponad rok ) , powodem rozstania była jego niepewność co do uczuć. Nie było zadnych kłótni , zdrad ani nic takiego. Próbowałam przyciągnąć go do siebie wizualizacjami które przyniosły na prawdę porządny efekt ( byliśmy/jesteśmy) bardzo blisko , jednak bez żadnego zaangażowania typu : kocham cie , jesteśmy razem itp . W końcu postanowiłam sięgnąć po mocniejsze środki i zamówiłam spętanie u pewnej Pani ( nie jakiejś pseudo-wróżki ogłaszającej sie na forach , która oferuje pomoc poprzez drogę mailową) tylko u Pani z którą mozna porozmawiać w rzeczywistości , ostatecznie przez telefon , która do samego rytuału wykorzystała nasze zapisane kartki. Mimo , że bardzo odradzała mi spetania , uparłam się i w końcu je wykonała. Energia ma mieć czas 31 dni na uwolnienie się i "zrobienie swojego ". Ja osobiście bardzo wierze w magię i jej działanie, przekonałam sie ze samą siłą woli osiągnąć mozna niemalże wszystko ( mi nie udało sie jedynie przyciągnąć chłopaka na tyle mocno zeby chciał znowu być ze mną ) i tu pojawia sie moje pytanie. Ponieważ od dziecka wykorzystywałam manipulacje wizualizacjami ( przez wiele lat nieświadomie ) efekty zawsze przychodziły szybko i niemal w 100% się pokrywały z moimi oczekiwaniami , a dotyczyły wielu kategori , jak przyjaźń , zdrowie , zdanie egzaminu na który sie kompletnie nie nauczyłam itp . Czy mozliwe zeby spętanie nie przyniosło efektów ( wciąż zostało mi parę dni oczekiwania) , jednak zaczełam bardzo sie stresować . Czy zalecacie dodatkowe działanie , zeby stresem nie zniszczyć rytuału? Zastanawiałam się też nad bezpośredni wysłaniem energii do chłopaka z sygnałem "spętanie działa" , jednak nie chce mieszać sie w energię rytuału , raczej jej dopomóc. Co myślicie ? Jak to było kiedy wy robiliście spętanie i kiedy zaczęło działać ?
18-06-2017, 15:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 111
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Podziękowania: -1
RE: Spętanie miłosne - pomocy
Obym nigdy nie trafil na kogos takiego jak op XDDDDDD
18-06-2017, 17:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Niewierna69 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

ERYK88896 :Dzięki za opinię , jednak nie tego dotyczyło moje pytanie.
Goutek : dziękuję bardzo , moje doświadczenie jest znikome więc każda rada jest mile widziana :)
18-06-2017, 17:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 111
Znak Zodiaku:

nie potrzebujesz zadnych czarow xd tzn nie znam sie na tym wystarczy ze bedziesz bardziej pewna siebie, lub zlamiesz kilka ograniczen w podswiadomosci i bedziesz miec identyczny albo jeszcze lepszy efekt, bo ludzie takich jakich chcesz - sami beda pojawiac sie w twoim zyciu. Pewnosc siebie mozesz stworzyc dzieki usmiechowi, usmiechajac sie do siebie, dziekujac za cokolwiek - np drobiazgi typu ze mamy dzien, mamy drzewa, mamy noc, dziekuj tez za np deszcz nawet jesli go nie lubisz, za podloge w domu, za cokolwiek. Czesto w tradycjach jest tak ze dziekuje sie za posilek po jedzeniu, rodzicom czy bogu, modlitwa itd. Mozna w rzeczywistosci dziekowac za wszystko i jest to jeszcze lepsze niz tylko za posilek, nie musisz dziekowac bogu, albo rodzinie. Ale warto dziekowac za wszystko, cokolwiek w co wierzysz, nawet nie musisz w nic wierzyc, chodzi o to by czuc wdziecznosc. Bo to pozytywne poszerzajace uczucie + usmiechanie sie daje pewnosc w dzialaniu ze to co robisz jest skuteczne. I oczywiscie to co cie blokuje.
Przykladowo widzisz siebie w lustrze i myslisz sobie ze nie podoba mi sie moja buzia, lub jestem brzydka, lub nie podoba mi sie moje cialo. W glowie mamy rowne temu przeciwienstwa, np jak to osiagnac by byc kims ladnym. Np wiekszosc ludzi uwaza, ze chodzic na silownie, cwiczyc byc aktywnym. Nie wiem jak ty uwazasz, ale jesli zaczniesz robic to co uwazasz za skuteczne, problemy miną. Bo nie chodzi o to co jest skuteczne wedlug kogos - a co jest skuteczne wedlug ciebie. Moze nam sie niechciec tego robic, lub zdrowie nas blokuje - kolejna blokada umyslowa. A wtedy mozna zmienic wierzenia. Za pomoca np powtarzania sobie w glowie uczucia ktore chcesz czuc + wyobrazanie sobie tego uczucia jako istniejaca w rzeczywistosci teraz i podsycaniem tego, potem wyczysci ci sie umysl z syfu ktory powoduje blokady, i bedziesz mogla miec w zasadzie nawet wiecej niz chcesz.
Tylko nie zapominaj o usmiechu nawet jesli wydaje sie to glupie, to daje pewnosc ze to skuteczne. I tez jest to pozytywne - a pozytywnosc daje kolejne dobre rzeczy.
- Sorry za poprzedni post, jestem troche nie dojrzaly XDD i ograniczony. Za malo pracuje nad sobą xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2017, 18:15 {2} przez Eryk88896.)
18-06-2017, 18:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cyjanek987 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 105
Reputacja: 17
Znak Zodiaku: Ryby

Niewierna69; jeśli występuje u Ciebie stres co do całej sytuacji spróbuj go ograniczyć. Moim zdaniem powinnaś zaczekać jeszcze trochę czasu i wtedy najwyżej zrobić (jeśli jesteś w stanie wykonać je kompetentnie) drobne rytuały mające na celu wspomożenie spętania. A forma komunikacji z kimś czy jego droga reklamacji rzadko jest miernikiem kompetencji (patrz wróżbici z TV, gdzie ich działalność jest nastawiona na zysk pieniężny bez porządnej działalności magicznej).
Eryku; nie zawsze sytuacja jest taka, że uśmiech i Twoje podejście wszystko załatwią, dlatego nie widzę sensu w Twojej wypowiedzi. Tak samo łatwiej przełamanie blokad podświadomości przyjdzie jej dzięki sigilizacji, ponieważ wtedy ingeruje się w nią bezpośrednio. Psychologię zostawmy jednak na wtedy, gdy ktoś będzie jej potrzebował, bo jak zaznaczyłem zmiana w nas samych (w przeciętnego Jana Kowalskiego) nie zmieni większości rzeczy tak diametralnie w drugiej osobie.

"Jeśli chcesz upiec szarlotkę, najpierw musisz stworzyć wszechświat" Carl Sagan
18-06-2017, 18:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Niewierna69 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Cyjanek987 - tak masz rację, niestety w internecie trudno szukać kogoś kompetentnego (niestety), widziałam na forum kilka propozycji wykonania prostych spętań, post o twojej pieczęci naginającej umysły też był bardzo ciekawy i chciałam skorzystać, jednak potem doszłam do wniosku , że nie wszystko na raz. Poza tym nie mam żadnego doświadczenia w praktyce, dlatego wolałam zlecić to komuś bardziej kompetentnemu ( zobaczymy z jakim skutkiem). Drugą sprawą jest to, że niektórzy ludzie potrafią panować nad emocjami i nawet skutki działającego rytuału są czasami mało widoczne przez ich własne bariery. Ewentualnie kumulująca się energia po czasie pęka i wtedy widzimy efekt który powinniśmy zobaczyć np miesiąc temu.

Co do komentarza Eryka, to owszem zgadzam się, uśmiech i wiara to ważne aspekty, ale nie są w stanie ( tak jak wspomniał Cyjanek) załatwić wszystkiego.
18-06-2017, 18:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Liczba postów: 95
Znak Zodiaku: LEW
Tarot,runy,biała magia,wicca

Podziękowania: 2
Podziękowano 6 razy w 2 postach
Moim zdanien nie powinnaś tego robic! Ta Pani miała racje. I wiem to z własnego doświadczenia. Ja użyłem rytuałów miłosnych 2 razy i były to dwie porażki...Raz nie sprecyzowałem do końca i wyszły blaski ale i cholerne cienie!! Niestety po drugiej stronie sie wypaliło. Mało tego było to takie przyciągniecie osoby,ze nie dało sie tego odciąć. Zostałem złe potraktowany i ta osoba wiecznie sie przewijała!! Drugi raz osoba idealna. Uczucie i chemia ale tez osoba po czasie powiedziała,ze na zwiazek jest nie gotowa!!! Ja używałem rytuałów tylko przyciągania,takiej osoby jak ja! Spętanie to jest juz wgl katastrofa! Miłość jest magia samą w sobie i nie potrzebuje wspomagaczy. Moze sie tak potoczyć,ze nawet sie hajtniecie czy cos a on nawet nie bedzie wiedział dlaczego! Moze byc tak ,ze bedzie go cos przyciągać, ale to nie będziesz ty a czar i będziecie w toksycznym zwiazku. Takie moje zdanie :( juz pomijam kwestie moralne jak ty sie będziesz czuć, ze to spętanie "przymuszenie" ale ok kazdy jest kowalem swojego losu xD dokonało sie... Nie ja bym sie nie pchał w energię, kogoś to juz ja puścił to moze sie zakłócić i namieszać... a skutki mogą byc rożne. Pamiętaj tylko,ze nawet spętanie nie zawsze moze pomoc... I to moze nie skończyć sie happyendem. Możliwe,ze nie jesteście bliźniaczymi płomieniami lub bratnimi duszami. Choć ja osobiście uważam, że bratnie dusze maja sie bardziej ku przyjaciołom.Natomiast bliźniacze płomienie ku miłości.Tak czy siak - trzymam kciuki aby wszystko poszło ok i życzę ci duzo szczęścia i miłości. Co do czasu trzeba czekać. Energia musi przetworzyć sie w kosmosie i dotrzeć do osoby. Siła woli i charakter tez odgrywają tu role. Pozdrawiam ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2017, 19:48 {2} przez ChArMeR.)
18-06-2017, 19:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cyjanek987 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 105
Reputacja: 17
Znak Zodiaku: Ryby

Ojojoj; co do prawdziwości stworzonego uczucia można długo się spierać, bo jest to też kwestia działania rytuału. Bynajmniej da się wytworzyć uczucie na tyle realne jakim pała do siebie większość par - i tych z krótkim, i tych z długim stażem. Ja osobiście skłaniam się do poglądu, że prawdziwie kochać może jedynie Magus, a reszta uczuć, to jedynie niższe formy prawdziwej miłości.

"Jeśli chcesz upiec szarlotkę, najpierw musisz stworzyć wszechświat" Carl Sagan
18-06-2017, 20:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Niewierna69 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Charmer, kwestie moralności mam już za sobą. Oczywiście szanuję twoje zdanie i rozumiem twój pogląd. Zobacz jednak ile toksycznych związków rodzi się bez magii, ile osób zostaje porzuconych, przez partnerów którzy obiecywali im miłość i wierność nie będąc pod wpływem uroku. Oczywiście nie mówię, że uczucie wywołane spętaniem będzie szczęśliwsze i bardziej prawdziwe od tego powstającego naturalnie, ale i te potrafią wygasnąć, przerodzić się w obsesję , a nawet doprowadzić do samobójstwa.
Tak na prawdę większość naszych działań kierowana jest egoistycznymi pobudkami.

Cyjanek 987 , Tobie kiedyś wyszło spętanie ?
18-06-2017, 21:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,019
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 227
Podziękowano 212 razy w 147 postach
(18-06-2017, 21:22)Niewierna69 napisał(a): Tak na prawdę większość naszych działań kierowana jest egoistycznymi pobudkami.

W twoim przypadku to widać szczególnie. Moje pragnienie jest najważniejsze, chcę go mieć i już. Pomijam fakt, że każdy potrzebuje przestrzeni w życiu i często gdy ktoś mówi, że nie jest pewien swoich uczuć, to tak naprawdę wyczuwa brak wolności w kontaktach z taką osobą. Miłość to sztuka dawania, ty chcesz tylko brać, mieć drugą osobę na własność. Zastanów się, jak często czujesz ból i rozgoryczenie, gdy tracisz coś co masz, albo nie dostajesz tego co chcesz mieć? Nie mówię tu o osobach, lecz o przedmiotach, gdy coś straciłaś. Jak jest on wielki?
19-06-2017, 10:46
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.