Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Thelema
Rytuał Nienarodzonego

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Rytuał Nienarodzonego
Autor Wiadomość
Cyjanek987 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 105
Reputacja: 17
Znak Zodiaku: Ryby
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Rytuał Nienarodzonego
Rytuał Nienarodzonego
Jest to rytuał służący do przywołania boskiego majestatu za pomocą swego Świętego Anioła Stróża. Rytuał ten to doskonała inwokacja Najwyższej Boskości do stosowania przed każdą ewokacją. Ponadto należy zauważyć, że rytuał ten doskonale nadaje się do sprowokowania Wiedzy i Konwersacji Świętego Anioła Stróża.

Część A
Niech mag wypowie te oto słowa utożsamiają swego HGA z Nienarodzonym i pojmując sens każdego wypowiedzianego zdania.
1. Wzywam ciebie, Nienarodzony.
2. Ty, który stworzyłeś Ziemię i Niebiosa.
3. Ty, który stworzyłeś Noc i Dzień.
4. Ty, który stworzyłeś ciemność i światło.
5. Ty, będący ASAR UN-NEFER („Samodoskonały"), którego nigdy nie
widział żaden człowiek.
6. Ty, będący IA-BESZ („Prawda w materii").
7. Ty będący IA-APOPHRASZ („Prawda w ruchu").
8. Ty, rozróżniający pomiędzy właściwym i niewłaściwym.
9. Ty, który uczyniłeś Męskie i Żeńskie.
10. Ty, który wytworzyłeś Nasiona i Owoc.
11. Ty, który dałeś ludziom miłość i nienawiść wzajemną.

Część Aa
Ja jestem twój Prorok, ANKH-F-N-KHONSU, któremu powierzyłeś swoje misteria, ceremonie z KHEM. Ty stworzyłeś wilgoć i suchśćś oraz to wszystko, co żywi wszelkie stworzone życie. Słuchaj mnie, albowiem jestem aniołem Ptaha, aniołem Apofrasza, aniołem Ra. To jest Twoje Prawdziwe Imie przekazane prorokom z KHEM.

Część B
Zakreśl na wschodzie aktywny pentagram inwokacji ducha (niech płonie na fioletowo), wskaż jego środek i wibruj „Ehejeh”. Następnie wykonaj znak „rozdarcia zasłon". Zakreśl inwokujący pentagram powietrza (żółty), wskaż jego środek i wibruj „JHWH". Następnie wykonaj znak Shu i powiedz (barbarzyńskie imiona wibrujemy); „Słuchaj Mnie: AR: ThIAO: RhEIBET: A-ThELE-BER-SET: A: BELAThA: ABEU: EBEU: PhI-ThETA-SOE: IB: THIAO.” Wizualizuj jak wraz z kolejnymi wyrazami promieniuje z Ciebie coraz jaśniejsze światło. Następnie powiedz; „Słuchaj mnie i uczyń wszystkie duchy mnie podległymi w ten sposób, by każdy duch na nieboskłonie i w eterze, na ziemi i pod ziemi, na suchym lądzie i pod wodą, w wirującym powietrzu i gwałtownym ogniu oraz każde zaklęcie i bicz boży były mi posłuszne.”

Część C
Zakreśl na południu aktywny pentagram inwokacji ducha (niech płonie na fioletowo), wskaż jego środek i wibruj „Ehejeh”. Następnie wykonaj znak „rozdarcia zasłon". Zakreśl inwokujący pentagram ognia (czerwony), wskaż jego środek i wibruj „Elohim”. Następnie wykonaj znak Tum-esz-neit i powiedz (barbarzyńskie imiona wibruj); „Przywołuję Ciebie, okropnego, niewidzialnego Boga, który przebywa w pustym miejscu ducha: AR-O-GO-GO-RO-ABRAO: SOTOU: MODORIO: PhALARThAO: OOO: APE: Nienarodzony.” Wizualizuj to samo co w części B. Następnie powiedz to samo, co w części B począwszy od „Słuchaj mnie [...]”.

Część D
Zakreśl na zachodzie pasywny pentagram inwokacji ducha (niech płonie na fioletowo), wskaż jego środek i wibruj „Agla”. Następnie wykonaj znak „rozdarcia zasłon". Zakreśl inwokujący pentagram wody (niebieski), wskaż jego środek i wibruj „El". Następnie wykonaj znak Auramot i powiedz (barbarzyńskie imiona wibruj); „Słuchaj Mnie: ROUBRIAO: MARIODAM: BABALON-BAL-BIN-ABAOT: ASSALONAI: APhENIAO: I: PhOTETh: ABRASAX: AEOOU: ISChURE, potężna i nienarodzona!”. Następnie wizualizuj to samo co w poprzednich częściach i powiedz to samo począwszy od „Słuchaj mnie [...]”.

Część E
Zakreśl na północy pasywny pentagram inwokacji ducha (niech płonie na fioletowo), wskaż jego środek i wibruj „Agla”. Następnie wykonaj znak „rozdarcia zasłon". Zakreśl inwokujący pentagram ziemi (zielony), wskaż jego środek i wibruj „Adonai”. Następnie wykonaj znak Seta i powiedz (barbarzyńskie imiona wibruj); „Przywołuję Ciebie: MA: BARRAIO: IOEL: KOThA: AThOR-e-BAL-O: ABRAOTh:” Następnie wizualizuj to samo co w poprzednich częściach i powiedz to samo począwszy od „Słuchaj mnie [...]”.

Część F
Zakreśl na wschodzie aktywny pentagram inwokacji ducha (niech płonie na fioletowo), wskaż jego środek i wibruj „Ehejeh”. Następnie wykonaj znak „rozdarcia zasłon". Następnie zwizualizuj znak zjednoczenia słońca i księżyca zwany „znakiem Bestii. Następnie wykonuje po kolei znak Zabitego Ozyrysa, znak Żałobnej Użyty, znak Tyfona-Apopfisa i znak Zmartwychwstałego Ozyrysa. Potem mówi; „Słuchajcie Mnie: AOTh: ABAOTh: BAS-AUMGN: ISAK: SABAOTh: IAO.” Wraz z ostatnim słowem wyobraża sobie jak na szczycie jego głowy pojawia się szczelina, przez któr¹ wydostaje siê na zewnątrz kropla krystalicznie czystej rosy. Kropla ta przedstawia jego duszę, wyciśniętą z jego istoty mocą usilnej aspiracji i składaną w ofierze jego aniołowi.

Część Ff
Adept mówi; 1. Oto jest Pan Bogów:
2. Oto jest Pan Wszechświata:
3. Oto jest Ten, którego boją się wiatry.
4. Oto jest Ten, który dysponując głosem,
stał się Panem Wszechrzeczy; król, władca, pomocnik.
Słuchaj mnie i uczyń wszystkie duchy mnie podległymi w ten sposób, by każdy duch na nieboskłonie i w eterze, na ziemi i pod ziemi, na suchym lądzie i pod wodą, w wirującym powietrzu i gwałtownym ogniu oraz każde zaklęcie i bicz boży były mi posłuszne.

Część G
Zakreśl na wschodzie pasywny pentagram inwokacji ducha (niech płonie na fioletowo), wskaż jego środek i wibruj „Agla”. Następnie wykonaj znak „rozdarcia zasłon". Następnie zwizualizuj znak zjednoczenia słońca i księżyca zwany „znakiem Bestii. Następnie wykonuje po kolei znak Zabitego Ozyrysa, znak Żałobnej Użyty, znak Tyfona-Apopfisa i znak Zmartwychwstałego Ozyrysa. Potem mówi; „Słuchaj Mnie: IEOU: PUR: IOU: PUR: IAOTh: IAO: IAEO: ABRASAX: SABRIAM: OO: UU: ADONAI: EDE: EDU: ANGELOS TOU ThEOU: ANALALA: LAI: GAIA: AEPE: DIATHARNA: THORON.” Całą jego istotę przenika potworna moc pochodząca z utożsamienia jego woli z wolą świętego anioła stróża, kiedy to on sam i jego anioł stają się jednością.

Część Gg
Następnie mag mówi;
„1. Ja jestem nim, nienarodzonym duchem, o wzroku na stopach:
silnym i nieśmiertelnym ogniem!
2. Ja jestem nim, Prawdą!
3. Ja jestem nim, który nie chce by zło
rozpleniło się na świecie!
4. Ja jestem nim, lśniącym i grzmiącym!
5. Ja jestem nim, dawcą życia ziemskiego!
6. Ja jestem nim, którego usta wiecznie płoną!
7. Jestem nim, stwórcą i twórcą świata!
8. Jestem nim, łaską światów!
9. Na imię mam „Serce Spowite Wężem!”
„Przybądź do mnie i bądź ze mną, a także uczyń wszystkie duchy mnie podległymi w ten sposób, by każdy duch na nieboskłonie i w eterze, na ziemi i pod ziemią, na suchym lądzie i pod wodą, w wirującym powietrzu i gwałtownym ogniu oraz każde zaklęcie i bicz boży były mi posłuszne.”

Część H
Wykrzycz; „IAO: SABAO: Takie są Słowa!”

"Jeśli chcesz upiec szarlotkę, najpierw musisz stworzyć wszechświat" Carl Sagan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2017, 19:46 {2} przez Cyjanek987.)
11-11-2017, 19:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
RE: Rytuał Nienarodzonego
Hmmm... wygląda na poważną operację magiczną. :D
W sumie przydałoby się przetestować, po czymś takim spodziewam się prawdziwego BOOM! :D

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
11-11-2017, 20:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cyjanek987 Offline
Użytkownik

A bo jest. ;) Praktycznie każdy byt musi Ci się podporządkować, jeśli pozostajesz w stanie wywołanym przez rytuał.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2017, 21:46 {2} przez Olimpia.)
11-11-2017, 20:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Buné Offline
Użytkownik

Liczba postów: 13
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Czyli każdy byt podporządkuje się i nie potrzebujemy kręgu, perfumów i innych rzeczy potrzebnych normalnie do operacji, tak? :D
11-11-2017, 21:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cyjanek987 Offline
Użytkownik

Celem kręgu jest wytworzenie rozgraniczenia Twojego boskiego majestatu od reszty otoczenia, ale nie jest on tak naprawdę konieczny. Perfumy (przeważnie kadzidła) mają inną rolę - modyfikują otoczenie w taki sposób, aby istota mogła łatwiej i chętniej w nim przebywać. Aczkolwiek oczywiście perfumy też nie są konieczne. Mówię zarówno w kontekście po wykonaniu tego rytuału jak i ogólnie, bo wprawny mag zawsze poradzi sobie bez perfumów itd. Jednakże czasem bywa tak, że byt może nie chcieć z nami współpracować, uważać nas za niegodnych itd. Ż tej racji przed każdą ewokacją winniśmy inwokować najwyższą bliskość, do czego właśnie służy podany rytuał. Że wszystkich elementów zwykłe potrzebnych do operacji zalecałbym jednak pozostawić pieczęć (niekoniecznie wykonaną z metalu, może być z papieru lub drewna) i trójkąt (nawet utworzony z trzech świec), bo są to elementy bardzo ważne.

12-11-2017, 20:19
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Buné Offline
Użytkownik

Liczba postów: 13
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Zapytam inaczej: wiesz jak konstruuje się krąg czy korzystasz z przykładowego gotowca? (o ile praktykujesz)
Gdybyś konstruował krąg sam na podstawie jakiejś księgi to wiedziałbyś, że konkretne imiona na nim podane odpowiadają danym duchom czy to dnia czy godziny czy nawet pory roku i zwykle większość imion pomaga w pracy z bytem, a jeden czy dwa pełnią funkcję "ochronną".

Przed ewokacją zalecałbym jednak inwokacje zalecane w używanym systemie zamiast kreślić jakieś wymyślne pentagramy.

Co do pieczęci to jest to element potrzebny i o ile drewno jest jeszcze w miarę okej to papierowa pieczęć to jawna obraza danego ducha i wcale się nie zdziwię jeśli się nie będzie chciał podporządkować.
Trójkąt jest kompletnie niepotrzebny i używany jest do manifestacji danego ducha i można z powodzeniem używać do tego dymu z perfumu, a jeśli już trójkąt to musi w nim znaleźć się czarne lustro czy też dysk albo chociaż ciemna okrągła przestrzeń (przykład ze świecami jest kompletnie od czapy, bo taki trójkąt ma stać, a nie leżeć).
12-11-2017, 22:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cyjanek987 Offline
Użytkownik

Tak, wiem jak się konstruuje krąg, a korzystam z wersji, która jest moim zdaniem najlepsza i najbardziej uniwersalną. Co do imion wokół kręgu - dzisiaj akurat Lemegeton jest przetłumaczony na język angielski i polski, w tym także imiona wokół kręgu i geniuszem nie trzeba być, żeby zobaczyć, że regularnie liczące partię imion odpowiadają konkretnym sefirom (wśród tych imion pojawiają się nawet nazwy tych sefira, więc no), co potwierdzą Ci kabalistyczns korespondencje. Drzewo Życia symbolizuje WĘDRÓWKĘ ŚWIATŁA NIESKOŃCZONOŚCI (ujmijmy tak w skrócie, że boskiej mocy) W DÓŁ STWORZEŃ DO NIŻSZYCH OD BOGA, tak więc jest to jasna i prosta aluzja do zsyłania jego mocy do nas.

Co do inwokacji używanej w danym systemie - może zauważamy, że poza "Asperges me, Domine, hyssopo, et mundabor: Lavabis me, et super nivem dealbabor" podczas rytualne kąpieli, nie ma żadnej? A te jakieś wymyślne pentagram wprowadzają Cię w bardzo efektywny stan świadomości pobudzają konkretne części Twojego umysłu i inwokujący konkretne siły. Raczej nie muszę tłumaczyć każdego słowa użytego w rytuale, no ale jeśli będzie to konieczne, to to zrobię. Wszystkie służą inwokacji najwyższej boskości, a cały rytuał sprawdza się świetnie, więc... może oceniajmy po efektach, a nie po formie (która jakaś specjalnie zła zresztą nie jest)? Może zauważmy, że większość tekstów w Gość mi jest średniowartościowa, na co wskazuje sam dopisek "jeśli duch się nie pojawia. Po rytuale Nienarodzonego wystarczy wypowiedzieć jeden fragment z formułki z "Goecji" i byt się pojawi. Mnie ten rytuał jeszcze bynajmniej nigdy nie zawiódł, choć czasem korzystam z transkrypcji zawołań goetyckich na enochiańskim.

Ehh, co bytów da to, że będziesz wydawał wymyślne pieniążki na złoto zamiast użyć papieru? On jako obrazę odbiera Twoje zachowanie, a nie to, czy jesteś obwieszony naszyjnikami z diamentów czy nie, bo to i tak mu nic nie da. Złoto i inne korespondujące metale zalecane są że względu na kondensację fluidów - konkretny materiał magazynier lepiej konkretne energie, dzięki czemu łatwiej powiązać dany byt z pieczęcią tworząc talizman do szybkiego przywoływania. Nie, trójkąt nie służy tylko do manifestacji, bo jest to jego zadanie poboczne - służy on do zdominowania i podporządkowania bytu. Świadczą o tym nawet same imiona wokół niego: Anaphaxeton symbolizuje boską moc i niezliczone hordy pod jego panowaniem, Tetragrammaton ukazuje jego miłosierdzie i paneteizm czyli To, że zawiera w sobie wszystko, Primeumaton jest syntezą poprzednich i znaczy tyle, co godzinie antagonizmów, Alfa i Omega itp. Z racji tego, że wszelkie trójce są jednością, zakreślają konkretne granice (zarówno fizyczne jak i psychiczne) na jakie byt może sobie pozwolić. Trójkąt nie musi stać, kto Ci tak powiedział? Kto w ogóle powiedział, ze czarne lustro musi być częścią trójkątu, a nie tylko tam się znajdować? Trójkąt poziomy jest o wiele lepszy, bo w ten sposób spełnia idealnie swoje zadanie - wytyczenie granic dla bytu. Czarne lustro nie jest tylko zwierciadłem do patrzenia, bo jasnowidz wykorzystując swoje zmysły jest w stanie patrzeć na byt bez niego - ale myślę, że nie będę się tu rozwodzić nad każdym aspektem ewokacji, może zrobię to w innym wątku. I tak, gdy miałem trójkąty że świeć i pieczęci z papieru (bo na samym początku praktyki nie korzystałem jeszcze z drewnianych) byty się zjawiały i podporządkowywały.

13-11-2017, 07:33
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Redek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 61
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:
Czarostwo tradycyjne

Podziękowania: 23
Podziękowano 19 razy w 12 postach
Pomysł składania duszy w ofierze, nawet aniołowi stróżowi, odrzuca mnie na wiele kilometrów.
W rytuale nienarodzonego w Goecji nie ma tego elementu. Jakie jest źródło tej wersji?
16-09-2024, 21:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.