Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Medytacje i Czakry › Czakry v
1 2 Dalej »

7 czakr i ich naturalni pomocnicy.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Kacper Offline
Ja <3

Liczba postów: 7
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Strzelec
Praktykowany rodzaj magii:
Nieskończoność

Podziękowania: 2
Podziękowano 2 razy w 0 postach
----------WSTĘP----------

Skoro czytasz ten temat to zapewne już zapoznałeś się z podstawowymi informacjami o systemie 7 czakr. Jeżeli chcesz je rozwinąć to jeszcze lepiej! Jako osoba kontemplująca świat "magiczny" od przeszło 7 lat, jestem pewien jednego. Żałuje, że tak szybko jak zacząłem swoją "zabawę" z czakrami, tak szybko odeszła ona na drugi, jak nie dalszy plan. Dlaczego? Z początku można nie dostrzegać jak ważnym elementem naszego życia one są. Rozwoju duchowego nie należy jednak traktować tak, jakby był czymś innym niż to co nas otacza. Wszystko bowiem jest ze sobą zsynchronizowane. Ale skończmy już ten długi wstęp.

Zastanawiasz się pewnie kim są Ci "naturalni pomocnicy"? Odpowiedź na to pytanie to:

KAMIENIE, ale oczywiście nie byle jakie. Każda czakra posiada zestaw kamieni pomagających w ich rozwoju. Są to przykładowo:

1. Czakra podstawy: czerwony jaspis, granat.
2. Czakra sakralna: karneol, kamień księżycowy.
3. Czakra splotu słonecznego: żółty awenturyn, tygrysie oko.
4. Czakra serca: zielony awenturyn, kwarc różowy.
5. Czakra gardła: lapis lazuli, akwamaryn.
6. Czakra trzeciego oka: iolit, sodalit.
7. Czakra korony: ametyst, kryształ górski.

Już samo noszenie ze sobą tych kamieni, a co za tym idzie obcowanie z ich energiami sprawi, że nasze ośrodki energetyczne będą rozwijane. Jednak nie ta metoda jest kluczowa dla tego tematu. Zajmijmy się więc PRZYPISANIEM KAMIENI DO CZAKR.

----------POTRZEBNE PRZEDMIOTY----------

Czego będziesz potrzebował?
- 7 kamieni, dla każdej czakry po jednym,
- 7 kolorowych świeczek, odpowiadających poszczególnym czakrom,
- cisza (dla polepszenia klimatu zaciemnione pomieszczenie), oraz szczera chęć rozwoju.

----------OPIS WYKONANIA RYTUAŁU----------

1. Rozłóż świeczki na płaskiej powierzchni (może to być rozkład kołowy, jak i prosta linia) zrób to najlepiej tak, żeby nie sprawiło Ci problemu odpalanie świeczek od siebie (kolejność analogicznie zaczyna się od podstawy, a kończy na koronie).

2. Odpal pierwszą świeczkę i wypowiedz: "Czerwona świeca od teraz, aż do momentu wypalenia symbolizuje moją czakrę podstawy". Następnie, już za pomocą pierwszej świeczki odpal drugą i postąp analogicznie do wcześniejszych wskazówek.

3. Gdy wszystkie świece będą już gotowe, po kolei bierz do rąk kamienie i wypowiadaj: "Czerwony jaspisie ogrzej się w cieple mojej czakry podstawy" po czym połóż kamień tak, aby padały na niego promienie ognia. Gdy już to zrobisz odczekaj parę minut by kamienie, oraz twoje czakry mogły oswoić się ze sobą. Pamiętaj jednak, by nigdzie nie odchodzić. W tym czasie możesz chwilkę pomedytować, bądź wpatrywać się w ogień, co jest naprawdę bardzo uspokajające.

4. Ostatnim krokiem będzie poproszenie kamieni o wsparcie w rozwoju czakr, zapewnij im, że otoczysz je opieką i będziesz traktował jak część siebie. Podczas gdy z twoich ust będą padać te słowa wizualizuj jak kamień zatapia się w odpowiadającej mu czakrze.

5. Po wykonaniu rytuału pozostaw wszystko na miejscu. Nie gaś świec, bo robiąc to okażesz brak szacunku względem żywiołu ognia. Ja poszedłem w tym momencie spać, co jest według mnie świetnym pomysłem. Gdy świece już zgasną możesz oczywiście wszystko uprzątnąć.

Do rytuału możesz dodać również coś od siebie. Pamiętaj, magia nie jest szablonowa. Magia jest sztuką!

----------PODSUMOWANIE----------

Następna kwestia to jak obcować teraz z tymi kamieniami skoro są częścią nas?
Korzystając z podziału tygodnia, przez każdy z 7 dni noszę przy sobie inny kamień.
Oczywiście jest to minimum. Polecam medytację i rozmowę z nimi. Jednak wierzę, że Ty sam doskonale będziesz wiedział co robić :). Ja swoje kamienie trzymam w drewnianej skrzyneczce. W najbliższych planach zamierzam dodać do niej odrobinę natury.

[Obrazek: 6hU3lxX.png]

Technika ta opiera się w dużym stopniu na połączeniu emocjonalnym z kamieniami. Uszczerbki strukturalne nie są jednoznaczne z ranieniem czakr. Jednak pamiętaj by traktować je jak ukochaną osobę. Jeżeli jesteś początkujący, to tego typu doświadczenie z pewnością pomoże Ci w dalszym rozwoju.

W tym sklepie znajdziesz większość kamieni:
www.czarymary.pl

Jestem trochę oderwany od rzeczywistości, ale jednocześnie mało znam osób które są przyziemne tak jak ja.
Zdolność percepcji nie jest moim ograniczeniem.
19-11-2017, 03:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , Villemo , Marzena , Aqeen , Lionesska , BPW

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.