Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 23 Dalej »

Jak przekonać osobę niewierzącą w zjawiska paranormalne?

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Midlet Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Witajcie, chciałbym dowiedzieć się, czy znacie jakiś mało inwazyjny rytuał, który pomógłby mi przekonać osobę niewierzącą w jakiekolwiek byty? Wiem, że to pytanie może wydawać się wam głupie, ale nie wiem po prostu jakiej techniki najlepiej byłoby użyć do przekonania takiej osoby.
Z doświadczenia wiem, że jest to dosyć trudne zadanie bo najlepiej byłoby z perspektywu tej osoby, by odrazu ujrzała jakiś byt, a jest to zadanie bardzo trudne do wykonania, praktycznie niemożliwe. Jak myślicie, co powinienem zrobić, by choć w mały sposób z empirycznego punktu widzenia przekonać tę osobę? Wiem, że najłatwiej byłoby gdybym wtajemniczył tę osobę i przedstawił jej podstawy, a potem dał się jej rozwijać w swoim tempie, lecz jest to w tej sytuacji niemożliwe. Z góry dziękuje za pomoc? :angel:
22-11-2017, 21:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
DragoBonita Offline
Użytkownik

Liczba postów: 87
Reputacja: 6
Znak Zodiaku: Skorpion
Hermetyzm

RE: Jak przekonać osobę niewierzącą w zjawiska paranormalne?
Hm... Skoro przedstawienie tej osobie podstaw i pozwalanie jej na rozwinięcie się w swoim czasie jest niemożliwe, czy mam rozumieć, że wspomniana osoba nie chce mieć z magią nic wspólnego? XD Skoro tak, to po co przekonywać ją na siłę?? Jestem pewna, że bez problemu będzie dalej kontynuować swoje szczęśliwe życie i bez takiej wiedzy. :3

Ja niektórym ludziom pokazuję mudry i psiballe: nawet kompletny noob poczuje w ten sposób drgania energii czy cokolwiek innego, i zazwyczaj to im wystarcza by w pewnym stopniu zrozumieć, o co mi chodzi. Jeśli chodzi o byta... TEORETYCZNIE jest to możliwe, ale zważywszy na to, że o to pytasz, niestety w tej sytuacji nie jest. Czyli niczego mu raczej nie pokażesz, przykro mi. :(

Chyba że ześlesz mu koszmary senne. Obudzi się z prezentem w gaciach kilka razy z rzędu i uwierzy nawet w Nibylandię. Albo i nie.
22-11-2017, 22:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Daratin Offline
Oko

Liczba postów: 26
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:

Podziękowano 2 razy w 1 postach
Nawet popieram kolegę powyżej. Po cóż przekonywać osobę, która najwyraźniej nie chce aby jej bezpieczne ramy umysłowe zostały narażone na uszkodzenie? Co Ci z tego przyjdzie, że kogoś przekonasz? Niektórym nigdy nie jest dane eksplorować głębszych warstw życia i wiodą swój spokojny żywot do śmierci. Natura umie o siebie zadbać ;) Jeśli nadejdzie odpowiedni czas to taka osoba sama się przekona. Nie ma co przyśpieszać na siłę.
23-11-2017, 16:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
No, żyjemy w takim świecie, że ludzie mają ograniczone umysły i wychodzę z założenia, że to ich problem.
Chcą żyć w swojej bezpiecznej sferze komfortu i mieć zaślepione oczy, czemu mam im cokolwiek ułatwiać? Czemu mam pozwolić, by szły na łatwiznę i sprawiać, że ich życie będzie jeszcze lepsze?

Niech sami na to zapracują, jeśli nie chcą słuchać itp. to jest ich problem.
Nie ma co przekonywać nikogo na siłę.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
24-11-2017, 20:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Advena Offline
Użytkownik

Liczba postów: 97
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Strzelec

Być może niektórzy ludzie nie mają się zetknąć z podobnymi tematami w danym momencie życia, bądź do końca danego życia. (Co moim zdaniem, nie czyni ich gorszymi) A próbowanie kogoś przekonywać, czy udowadniać na siłę, myślę, że przyniesie więcej szkody niż pożytku. Nie ma co naciskać i szukać zwariowanych sposobów na to. Może lepiej poszukać kogoś, kto chce zgłębiać i zajmować się podobnymi tematami bez konieczności przekonywania na siłę?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2017, 15:32 {2} przez Advena.)
25-11-2017, 15:29
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Szczęściarz Offline
Smaragdus Felix

Liczba postów: 372
Reputacja: 28
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowania: -1
Podziękowano 2 razy w 0 postach
Moja dziewczyna jest chrześcijanką i mamy jasna umowę: ona opozostaje przy swoim, a ja przy swoim. Nikt nikogo do niczego nie przekonuje i jest ok. Każdy ma swoje potrzeby wiary i nie nam się tym potrzebom sprzeciwiać czy negować.
Daj jej (tej osobie furtkę) : Jak chcesz o tym pogadać to poprostu powiedz.

[Obrazek: apolud5d75d.png]
25-11-2017, 16:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.