Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 23 Dalej »

Piąty pentagram marsa - dodatkowe znaczenia

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Garphy Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Witam!

Moje pytanie dotyczy piątego pentagramu marsa (tego pentagramu ze skorpionem). Już tłumaczę skąd mi się to wzięło:
- Ostatnio trafiłem sobie do szpitala na 10 dni, w którym przeżywałem, jakby to ująć "Mały reset siebie". Kiedy dochodziłem do siebie na oddziale, uznałem za niezły pomysł zrobienie sobie tatuaża. Po namyśle mam nieodpartą chęć wytatuowania sobie skorpiona.
Zanim wyśmiejecie moje tłumaczenie czytajcie dalej:
Po wyjściu ze szpitala zapomniałem na chwilę o tym. Siedząc wieczorami w domu po prostu surfowałem sobie po niszowej stronie internetu, kiedy nagle ni stąd ni zowąd natrafiłem na stronę z astrologicznym znaczeniem skorpiona. Zastanowiło mnie to przez chwilę, ale ja jestem z natury niedowiarek i uznaję takie rzeczy za zbiegi okoliczności.
Innym razem zgłębiając sobie ezoteryczne źródła napotkałem na stronę, na którym były wszystkie dostępne pentagramy. Oczywiście nie znam żadnych, nie licząc tego podstawowego. Było tam napisane coś w stylu by zamknąć oczy i przesunąć myszką i zatrzymać się przy danym pentagramie. Po otworzeniu oczy ujrzymy pentagram, celu nie pamiętam, czy miał być najbardziej bliski, czy najbardziej potrzebny, nie wiem.

Zrobiłem tak, jak było napisane, iii.... Trafiłem na pentagram ze skorpionem.
Trochę mnie to już zaintrygowało. Powtórzyłem, na tym samym stanęło. Znaczenie wszędzie jest napisane mniej więcej tak samo:

"Write thou this Pentacle upon virgin parchment or paper, because it is terrible unto the Demons, and at its sight and aspect they will obey thee, for they cannot resist its presence."

Co mam przez to rozumieć? Do czego służy ten pentagram? Czego mogę się spodziewać, jeśli wyrysowany taki będę nosił przy piersi?

To jest jedno, ogółem prosiłbym o źródło, ponieważ 3 razy sprawdzałem i 2 razy wyszedł mi ten ze skorpionem, a za trzecim razem TRZECI PENTAGRAM MERKUREGO. Ponoć tyczy się osób piszących, a ostatnio zacząłem pisać (tylko po trafieniu do szpitala straciłem do tego duszę). Nosząc też ten narysowany własnoręcznie pentagram w kieszeni mogę się spodziewać czegoś?

Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, bardzo zależy mi na pełnym dostępie do informacji, których sam już niestety nie jestem w stanie znaleźć.

EDIT;//

Jeszcze jedno, rysując taki pentagram odręcznie jak wyjdzie mi trochę krzywe koło, znany ogółem jako słynny ziemniaczek; Zrobi to różnicę sile tego pentagramu ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2018, 22:49 {2} przez Garphy.)
13-01-2018, 22:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.