Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Poznajmy się v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 26 Dalej »

Nichiko wita promiennie

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Nichiko wita promiennie
Autor Wiadomość
Nichiko Offline
Użytkownik

Liczba postów: 9
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Nichiko wita promiennie
Cześć Wam!
Jestem Nichiko, a zacznę może od imienia, które jest swojego rodzaju afirmacją. Lat temu ileś interesowałam się Japonią i po kilku przygodach językowych, w fandomie zaczęłam się przedstawiać właśnie tak, co znaczy mniej więcej "dziecko słońca" (Pisane Kanji na Nichi – Słońce i Kodomo – dziecko, co jest poprawna językowo konstrukcją). Jest to rodzaj opisu tego, do czego dążę, nie tego, kim jestem. Czyli osoby radosnej, szczęśliwej, dającej swoją siłę innym.

Równie wiele lat temu, a nawet więcej, interesowałam się magią. Zaczęło się od duchów i odczuwania energii, ale to opowieść na kiedy indziej. Faktem jest, że o energii zaczęłam wtedy czytać, różne rzeczy. Ba, miałyśmy/liśmy nawet swój mały konwent, na którym wymieniałyśmy się informacjami, a książkę, którą dostałam od babci (baaaardzo podstwaowa i nie nawiązującą do żadnej konkretnej drogi) traktowałyśmy jak artefakt. Błądzenie we mgle, jednym słowem. Już jako młodsza nastolatka zostałam zainteresowana Tarotem przez moją matulę, która onegdaj z kart wróżyła, a została nauczona tego jako nastolatka przez znajomą cygankę. Nie mogłam się nie zainteresować, nie? Jeno matula kart znaleźć nie mogła, a że od lat się nie zajmowała, odczytała to jako znak, że wracać nie powinna. Moje własne karty początkowo były dosć chimeryczne. Potem... Potem przeczytałam "Carodzieje mogą wszystko" i wróciła do mojej intuicyjnej magii energii. Kiedy kilka lat później chciałam dotknąć kart przyjaciółki, wówczas uczącej się, poparzyły i mnie i ją chwilę później.

A pisze to wszystko, ponieważ chcę do magii, a właściwie do wiedzy o niej, wrócić. Nie chcę jednak błądzić we mgle, stąd czytam posty i informacje o róśnych drogach i prosiłabym o polecenie polskojęzycznych publikacji opisujących różne szkoły i wyznania. Dodam, że energia i magia przyrody sa mi, intuicyjnie, dość bliskie i raczej nie szukam chiererchicznego systemu wierzeń, nie wykluczam jednak kontaktu z bóstwami, dowolnie rozumianymi. Jeśli jest ktoś z Wrocławia, kto chciałby ewentualnie podzielić się wiedzą, niezobowiazująco, chętnie umówię się na kawę czy piwo :D
09-06-2018, 13:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ingwar Offline
Użytkownik

Liczba postów: 48
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:

Podziękowano 4 razy w 1 postach
RE: Nichiko wita promiennie
Siema! :)
Nie wiem co konkretnie cię interesuje, żebym mógł polecić jakieś książki. Najlepiej jeśli poszukasz tu na forum w odpowiednim dziale. Ja osobiście, jak zaczynałem, czytałem wszystko co mi w ręce wpadło.
Jeśli chodzi o bóstwa to powinnaś sama poczuć do których cię ciągnie. Zwykle poprostu odczuwa się się więź z danym bóstwem/bostwami, to wychodzi naturalnie :)

Tri nornar eg ber
at liv skal du spinne
Tri nornar eg ber
at liv skal du tvinne
Tri norner eg ber
at liv skal du binde
...binde til rota...
09-06-2018, 23:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nichiko Offline
Użytkownik

Liczba postów: 9
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Nichiko wita promiennie
Ingwar, na razie też czytam wszystko, ale to strasznie chaotyczne jest, a potrzebowałabym nieco... systematyki?
Co do bóstw, to jak pisałam, nie wykluczam, ale jakoś szczególnie nie szukam, także ten. Dzięki serdecznie za odpowiedź <3
10-06-2018, 01:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.