Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
1 2 3 4 Dalej »

Połączenie na odległość

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Połączenie na odległość
Autor Wiadomość
VoraciousEater Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Połączenie na odległość
Mam zdolność narzucania empatycznie mojej narracji o mnie innym jeśli zachodzi połączenie (sceptycyzm jest tu oczywisty; w zasadzie, to mało oryginalna zdolność). Interesuje mnie, czy jest to możliwe także bez kontaktu rzeczywistego. Zaś co do przesyłania wrażeń: a czym innym jest synestezja?
07-07-2018, 16:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
RE: Połączenie na odległość
Amorte,

W którymś temacie masz informacje na temat skanowania i linkowania, nie wiem, czy nie w którymś z moich.
Ludzie, którzy aktywnie ćwiczą i/lub mają talent psioniczny są w stanie przekazywać do podświadomości celu sugestie i manipulacje.
Na odległość robi się to właśnie za pomocą tzw. linkowania.

Ze dwadzieścia lat temu setki ludzi to ćwiczyły, dzisiaj najwyraźniej jest to zapomniana umiejętność.
Szkoda, bo przydaje się czasami.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
07-07-2018, 19:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Pola1234
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
Amorte,

No dobra, od początku:
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=718
Czyli jak osiągnąć lekki trans. W lekkim transie czyli w stanie alfa ćwiczy się umiejętności magii energii.
Jest najłatwiej, zrelaksowany umysł potrafi obudzić psioniczne umiejętności.

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=729
Magia energii, czyli krótki poradnik, jak zacząć ćwiczenia z wyczuwaniem i operowaniem energią.
Dawniej było to uważane za umiejętność z poziomu początkującego, dzisiaj stało się to jakąś mityczną odmianą magii.

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=3218
Skanowanie, poradnik z materiałów nie istniejących już społeczności wampirzych.
Ideą było zlinkowanie się do kogoś i odczytanie wzorca energetycznego danej osoby.
Jest to kolejna umiejętność z poziomu początkującego psiona/wampira energetycznego, jakość skanu i jego rezultatów bywała różna w zależności od rozmaitych czynników.
Podejrzewa się, że osoby posiadające wrodzony talent do dywinacji również posiadają taką umiejętność, ale korzystają z niej w sposób niekontrolowany/nieświadomy.

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=716
Tutaj już trzecia z rzędu podstawowa umiejętność. Wizualizacja, czyli odtworzenie w umyśle obrazu, bądź stworzenie go od podstaw, jakiegoś obiektu. Bardzo przydatne do tworzenia serwitorów, sigili, manipulacji.

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=3816
A tutaj na przykład połączenie powyższych rzeczy w prostą technikę manipulacji. Linkujesz, wizualizujesz, przesyłasz wizualizację (czyli energię) i odlinkowujesz.

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=724
Tutaj rytuał z poziomu adepta, wykorzystuje symbolikę magii rytualnej, formę magii rytualnej, zaklęcia, oraz elementy psioniki - wizualizacja i kontrola przepływu energią.

W moich wątkach na tym forum znajdują się wszystkie niezbędne podstawy do rozpoczęcia praktyki magicznej. Jeżeli dołożyć do tego wątki Otha, to ma się przekrojowy pogląd na kwestie magiczne - z mojej strony chaockie podejście do magii poprzez opis energetyczny, z othowej strony ściśle sformalizowane procedury hermetyzmu. Można sobie wybierać i łączyć.

Tylko trzeba praktykować, a z tym już sporo ludzi ma problem.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
07-07-2018, 19:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: maratesa , Frezja , ninak , Nightmare , Seiren , ricebunny , Pola1234
Garphy Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Znak Zodiaku:

Czyli rozumiem, że korzystanie z w/w umiejętności jest wystarczająca, by posiąść taką umiejętność?

Po jakim czasie mniej więcej widać efekty zakładając, że poświęcam temu nie wiem, z 1-2h dziennie ?
26-08-2018, 23:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Garphy Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Znak Zodiaku:

Czyli rozumiem, że korzystanie z w/w umiejętności jest wystarczająca, by posiąść taką umiejętność (posiąśc, miałem na myśli skuteczne linkowanie na odległość)?

Po jakim czasie mniej więcej widać efekty zakładając, że poświęcam temu nie wiem, z 1-2h dziennie ?

Sry za double, poprzedni można usunąć
26-08-2018, 23:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.