Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
1 2 3 4 Dalej »

Krwawy Księżyc

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Krwawy Księżyc
Autor Wiadomość
Asriel Veir Semis Offline
Elektryczny Mag

Liczba postów: 19
Znak Zodiaku: ???
Praktykowany rodzaj magii:
Błyskawice

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Krwawy Księżyc
Evin Nelis! Ostatnio, podczas nocy krwawego księżyca coś natchnęło mnie pozytywną energią, aby napisać o tym zjawisku i jego wpływowi na magię.

Gdy Słońce, księżyc i Ziemia znajdą się w jednej linii, nasza planeta rzuca na naszego satelitę cień, przez co później pod wpływem rozpraszanego światła wygląda na czerwony.

Jak wpływa na magię? Mroczna i chłodna energia idealnie nadaje się do zaklinania przedmiotów i tworzenia potężnych skupisk energii. Prawdopodobnie przydaje się w rytuałach, chociaż pewności nie mam. Co ciekawe, czerwony księżyc nie bez powodu nazywa się krwawym. Poza czerwoną barwą może oddziaływać na słabe umysły powodując agresywne zachowania, co można zaobserwować na przykładzie rozszalałych nietoperzy, które masowo polują na ofiary. Doświadczeni magowie jednak, mogą tę energię wykorzystywać do własnych celów. Energia krwawego księżyca nadaje się do wielu rzeczy, dlatego też jej użycie pozostawiam Wam :)

Dziękuję za uwagę.
29-07-2018, 19:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
RE: Krwawy Księżyc
Krwawy Księżyc to potężna energia... zwłaszcza jak jeszcze otacza go aureola... rany, jak ja kocham wtedy czarować. <3
... Czuję się wtedy taka potężna i wszechmocna! ^^

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
25-08-2018, 21:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.