Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot › Rozkłady v
1 2 3 Dalej »

Rozkład na Zdolności Ezoteryczne

Strony (3): 1 2 3 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach

UWAGA!!!
Poniższy rozkład ma prawa autorskie.
Jest to mój autorski rozkład.
Jeśli chcesz go przekopiować zgodnie z szacunkiem do autora, Prawem Autorskim i Prawem Prasowym, należy podać źródło!

-------------------

W sieci krąży kilka rozkładów na uzdolnienia ezoteryczne, ale w moim odczuciu sporo w nich jest lania wody, informacji nie do końca potrzebnych lub po prostu nie odpowiadają na pytania, które dla mnie są ważne.
Ma być krótko, szybko i konkretnie.

Z mojego rozkładu dowiecie się jak macie się na chwile obecną, teraz - nie będziemy się rozdrabniać na poprzednie wcielenia czy świadomość duszy itp. itd.
W praktyce nie wiele to daje, a tak czy siak osoba, która chce sprawdzić coś takiego jest raczej początkująca lub utknęła w rozwoju - więc nie ma co utrudniać.

Ważne kwestie, których mi brakowało to pozycja, która powie od czego zacząć , pokieruje "za rączkę" wszak często pytają o takie rzeczy osoby, które nie wiedzą jak się do czegoś zabrać. I brakowało mi też pozycji, która podpowie co robić w razie kryzysu, jak się zmotywować - przecież każdy ma takie chwile.

Oczywiście najważniejsze to słuchać swojej intuicji - może być tak, że spojrzycie na kartę i przyjdzie wam na myśl, coś o czym dana pozycja nie mówi. Zdarza się.

-------------------

Przejdźmy jednak do rozkładu:

........1........
...4........5...
........2.........
........3.........

................6

1. Sygnifikator. Nie taki, którego wybieramy przed rozkładem. Karta sama Cię określi. To jest Twój obraz, to jesteś Ty obecnie, teraz, w tym momencie. Twoja energia.
2. Typ zdolności, które reprezentujesz. Potencjał i talenty z którymi się urodziłeś.
3. W jakim kierunku się rozwijać, od czego zacząć najpierw. Na czym się skupić do 3 miesięcy.
4. Na co uważać, czego się wystrzegać, z czym narazie dać sobie spokój, co odpuścić
5. Co Ci pomoże w chwilach słabości, kryzysu, jak utrzymać dyscyplinę, ciągłość i motywacje.
6. Wynik. Kim się stajesz, jak się rozwiniesz, jeśli skorzystasz z wytycznych tego rozkładu.
To jest to jaki będziesz w przeciągu tego czasu, o który pytasz - w tym rozkładzie optymalny czas to 3 miesiące.

W pozycji nr. 3 można zapytać np. do miesiąca, ale moim zdaniem 3 miesiące to taki optymalny termin, w pytaniu już trzeba wiedzieć o jaki okres czasu pytamy.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
02-10-2018, 07:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Liczba postów: 266
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Niedźwiedź
Świadome Śnienie

Podziękowania: 8
Podziękowano 14 razy w 9 postach
RE: Rozkład na Zdolności Ezoteryczne
Super sprawa. Na coś takiego czekałam. :D Muszę kiedyś przećwiczyć. Obecnie jednak za skomplikowany dla mnie, ale popracuje nad tym. xD
03-10-2018, 00:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Wcale nie jest skompliwany. Wręcz przeciwnie jest prosty.
Spróbuj!

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
03-10-2018, 10:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Świadome Śnienie

Spróbuje ale mam tego mrocznego tarota - będzie ciężko. Oli gdzieś mi tu pisałaś, żebym na Tobie poeksperymentowała... Oj będzie się działo. :D
03-10-2018, 21:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

No to dawaj. I taka prośba. Pisz wszystko. Nie ważne jak "durne" Ci się to wyda. Nie bój się. Musisz się otworzyć, bo póki co to się hamujesz.

Normalność to wymysł.

-----------
03-10-2018, 21:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Świadome Śnienie

Starałam się siebie nie blokować, ale i tak ciężko w przypadku niektórych kart w ogóle... jednakże pisałam co mi przyszło do głowy. Jest dobrze! Nie chciałam powiedzieć durrr... Wiesz bo dostane warna. xD
Na moje wyszło mi coś takiego:
A robiłam Wielkimi Arkanami. Małych w ogóle nie ogarniam!

Rozkład na Zdolności Ezoteryczne Nightmare

1. Rydwan - jestem gotowa do działania, zdeterminowana, chce iść przed siebie rozwijać się, obecnie jestem w dobrym nastroju, pełna energii, aktywna (nie śpiąca xD).

2. Głupiec - zdolności, predyspozycje z którymi się urodziłam to coś jak magia chaosu. Potrawie tworzyć myślą, wolą, mam predyspozycje właśnie do tworzenia za pomocą myśli, woli... To jest moja zdolność w magii. Znaczy nie wiem jak to inaczej nazwać, ale wiem o co chodzi.

3. Kapłanka - do 3 miesięcy powinnam skupić się na... Tu nie wiem. Chyba chodzi o karty Tarota, jasnowidzenie (mam tu predyspozycje prorocze sny), na oczyszczeniu (kapłanka widzę, że oznacza uzdrawianie). Podróże astralne. Hmmm... No i nie wiem już na czym. Powiem, że może chodzi o skupienie na swoich zdolnościach, bo kiedyś miałam prorocze sny i niesamowitą intuicją może chodzi o to, żebym na nowo w sobie obudziła tą umiejętność.

4. Cesarz - na pewno nie koncentrować się na konkretnymi zasadami, na podążanie za rytuałami. Bo chce mieć jakieś wytyczne i to mnie blokuje, a powinnam iść za swoją intuicją i mocą. Tworzyć swoje techniki. Nie szukać na zewnątrz, ale wewnątrz siebie.

5. Sąd Ostateczny - w mojej tali Sąd Ostateczny to karta mroczna i nic w niej nie widzę (już karta śmierci jest taka ładna i przyjemna xD). Może oznaczać, że mimo że nie jestem wstanie codziennie ćwiczyć to żebym się nie poddawała i starała się trenować bez ciągłości i ustalania konkretnego dnia. W sensie "o zacznę od poniedziałku". Pomoże mi oczyszczenie. Hmm... Motywacja.

6. Kochankowie - moja ulubiona karta bo urodzeniowa. <3 Pewnie chodzi o to, że rozwinę w sobie ten "kochający" aspekt. xD W sensie obecnie karty wskazują, że jestem śmierć/cesarzowa, a powinnam dążyć do stania się kochankowie/kapłanka. Kochającą Kapłanką czyli dzięki rozwijaniu swojej intuicji zrobię duży krok na przód na swojej drodze rozwoju czy coś...

Ta karta śmierci mnie rozwaliła, ale u mnie jest bardzo ładna w rozkładzie. Prawie zero mroku. Karta Gwiazdy na przykład to kobieta z łukiem, więc no patrzyłam też na karty, ale nie umiem wiele powiedzieć. Mam pustkę, ale i tak szanuje i uwielbiam te karty. Tylko nie wiem nigdy co chce mi powiedzieć Sąd Ostateczny (to naprawdę mroczna karta, ale nie najmroczniejsza hehe xD Jest taka jedna z horrorów, ale to z Małych Arkan)

Rozkład na Zdolności Ezoteryczne Oli

1. Mag - w pełni mocy, uporządkowanie, doskonale wiesz co masz robić
2. Śmierć - rozmowy z bytami, z duchami, z przewodnikami duchowymi, zdolności medium
3. Rydwan - podróże astralne, sny... Może musisz skupić się, odbyć jakieś podróże/podróż.
4. Sąd Ostateczny - może lęk przed rozpoczęciem zmian? Trudność w rozpoczęciu lub pogodzeniu się z czymś. Może coś w przeszłości podsyła jakąś blokadę.
5. Koło Fortuny - aktywność, wytrwałość, koncentracja, nagroda, spojrzenie na to z innej strony. Motywacja sama będzie przychodzić.
6. Gwiazda - kobieta pewna siebie, walcząca, niwelująca negatywne energie. Spokój harmonia, tajemniczość, wzrost ukrytych zdolności.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2018, 18:30 {2} przez Nightmare.)
04-10-2018, 21:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Ale mnie wkurwiłaś. Serio.

Weź to do cholery przeczytaj jeszcze raz na zimno. I powiedz jakie błędy pierdolnęłaś i hipokryzję.

I nie mówię o rozkładzie!!!
Weryfikacje Ci wyśle do jutra, bo obecnie jestem w pracy. Ogólnie na pierwszy rzut oka jest ok.

Notatka: pamiętać, dopisać do tematów do napisania w kolejce o pewności siebie, sabotowaniu samej siebie i sposobach na podwyższenie pewności siebie.

Normalność to wymysł.

-----------
05-10-2018, 09:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Świadome Śnienie

Wiem o co chodzi. Automatycznie tak robię. Ale teraz lepiej? :P
05-10-2018, 18:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ricebunny Offline
Idealistka

Liczba postów: 33
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: wodnik

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Oli, temat z notatki i mnie się przyda :p

05-10-2018, 18:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): Starałam się siebie nie blokować, ale i tak ciężko w przypadku niektórych kart w ogóle... jednakże pisałam co mi przyszło do głowy. Jest dobrze! Nie chciałam powiedzieć durrr... Wiesz bo dostane warna. xD
Na moje wyszło mi coś takiego:
(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): A robiłam Wielkimi Arkanami. Małych w ogóle nie ogarniam!

I nie będziesz ogarniać, jeśli nie zaczniesz z nich korzystać.

Rozkład na Zdolności Ezoteryczne Nightmare

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 1. Rydwan - jestem gotowa do działania, zdeterminowana, chce iść przed siebie rozwijać się, obecnie jestem w dobrym nastroju, pełna energii, aktywna (nie śpiąca xD).

Dobrze.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 2. Głupiec - zdolności, predyspozycje z którymi się urodziłam to coś jak magia chaosu. Potrawie tworzyć myślą, wolą, mam predyspozycje właśnie do tworzenia za pomocą myśli, woli... To jest moja zdolność w magii. Znaczy nie wiem jak to inaczej nazwać, ale wiem o co chodzi.

Dobrze.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 3. Kapłanka - do 3 miesięcy powinnam skupić się na... Tu nie wiem. Chyba chodzi o karty Tarota, jasnowidzenie (mam tu predyspozycje prorocze sny), na oczyszczeniu (kapłanka widzę, że oznacza uzdrawianie). Podróże astralne. Hmmm... No i nie wiem już na czym. Powiem, że może chodzi o skupienie na swoich zdolnościach, bo kiedyś miałam prorocze sny i niesamowitą intuicją może chodzi o to, żebym na nowo w sobie obudziła tą umiejętność.

Jak nie wiesz jak nie wiesz? Dobrze.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 4. Cesarz - na pewno nie koncentrować się na konkretnymi zasadami, na podążanie za rytuałami. Bo chce mieć jakieś wytyczne i to mnie blokuje, a powinnam iść za swoją intuicją i mocą. Tworzyć swoje techniki. Nie szukać na zewnątrz, ale wewnątrz siebie.

Dobrze. Cesarz to jeszcze pewność siebie i siła woli. :)

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 5. Sąd Ostateczny - w mojej tali Sąd Ostateczny to karta mroczna i nic w niej nie widzę (już karta śmierci jest taka ładna i przyjemna xD). Może oznaczać, że mimo że nie jestem wstanie codziennie ćwiczyć to żebym się nie poddawała i starała się trenować bez ciągłości i ustalania konkretnego dnia. W sensie "o zacznę od poniedziałku". Pomoże mi oczyszczenie. Hmm... Motywacja.

Tak, ale przede wszystkim Sąd Ostateczny to wyzwolenie. Wyzwól się z myślenia, że nie jesteś w stanie ćwiczyć. Ja ćwiczę nawet w autobusie czy czekając aż lekarz mnie przyjmie do gabinetu. xD

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 6. Kochankowie - moja ulubiona karta bo urodzeniowa. <3 Pewnie chodzi o to, że rozwinę w sobie ten "kochający" aspekt. xD W sensie obecnie karty wskazują, że jestem śmierć/cesarzowa, a powinnam dążyć do stania się kochankowie/kapłanka. Kochającą Kapłanką czyli dzięki rozwijaniu swojej intuicji zrobię duży krok na przód na swojej drodze rozwoju czy coś...

W sensie, że osiągniesz harmonię, równowagę, pewność siebie i miłość do samej siebie, akceptacje i poczucie własnej wartości.

Ta karta śmierci mnie rozwaliła, ale u mnie jest bardzo ładna w rozkładzie. Prawie zero mroku. Karta Gwiazdy na przykład to kobieta z łukiem, więc no patrzyłam też na karty, ale nie umiem wiele powiedzieć. Mam pustkę, ale i tak szanuje i uwielbiam te karty. Tylko nie wiem nigdy co chce mi powiedzieć Sąd Ostateczny (to naprawdę mroczna karta, ale nie najmroczniejsza hehe xD Jest taka jedna z horrorów, ale to z Małych Arkan)

Rozkład na Zdolności Ezoteryczne Oli

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 1. Mag - w pełni mocy, uporządkowanie, doskonale wiesz co masz robić

Dobrze.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 2. Śmierć - rozmowy z bytami, z duchami, z przewodnikami duchowymi, zdolności medium

Ok.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 3. Rydwan - podróże astralne, sny... Może musisz skupić się, odbyć jakieś podróże/podróż.

No... wkońcu, by się przydało tam wrócić... ale przede wszystkim, ostatnio się rozleniwiłam i powinnam wrócić do praktyki jaką kiedyś robiłam. Chodzi i częstotliwość. Ruszyć do przodu.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 4. Sąd Ostateczny - może lęk przed rozpoczęciem zmian? Trudność w rozpoczęciu lub pogodzeniu się z czymś. Może coś w przeszłości podsyła jakąś blokadę.

Uważać na byty, które chcą mnie wyciągnąć... wredne suki. Dlatego przestałam wychodzić z ciała. Ogólnie uwaga na byty niematerialne... mam talent do kłopotów. xD Już za dzieciaka... to przez te zdolności medium, jestem dla nich jak magnez.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 5. Koło Fortuny - aktywność, wytrwałość, koncentracja, nagroda, spojrzenie na to z innej strony. Motywacja sama będzie przychodzić.

Aktywność na pewno. Ale też różnorodność, zajęcie się czymś innym.

(04-10-2018, 21:05)Nightmare napisał(a): 6. Gwiazda - kobieta pewna siebie, walcząca, niwelująca negatywne energie. Spokój harmonia, tajemniczość, wzrost ukrytych zdolności.

Tak jest.

No i cóż? Powinnaś bardziej wierzyć w siebie. Dobrze Ci poszło. ^^
Tylko, przestań blokować samą siebie tym myśleniem, że coś Ci się nie uda...

Normalność to wymysł.

-----------
05-11-2018, 16:23
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.