Witchcraft - Forum ezoteryczne
Sigil/pieczęć Leszego - poszukuję/jak stworzyć? - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Istoty (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=19)
+---- Dział: Istoty Słowiańskie (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=233)
+---- Wątek: Sigil/pieczęć Leszego - poszukuję/jak stworzyć? (/showthread.php?tid=11809)

Strony: 1 2

RE: Sigil/pieczęć Leszego - poszukuję/jak stworzyć? - Adrianna - 24-10-2024

Dodam jeszcze do postu Oli, chociaż z większością się zgadzam poza ostatnim paragrafem.

Możecie się przysłowiowo zesrać, ale z niektórymi duchami nie zawiążecie relacji choćbyście im gruszki na wierzbie dali, bo do nich nie pasujecie. Bo was nie lubią i nie polubią. Tak samo jak ludzie - możecie i'm oddać pół życia i dostać w zamian wielkie nic. To że wy chcecie bardzo jakiejś duchowej relacji nie oznacza, że druga strona tego chce... Duchy mają własny rozum i jak im ktoś nie pasuje to im nie pasuje.

Szukajcie sobie relacji odpowiednich pod siebie, poczytajcie o tych duchach trochę więcej niż 3 zdania i rzucacie się z ofiarami. Zastanówcie się czy gdyby ten byt był twoim ziomkiem z pracy to wyszedłbym z nim na piwko? A czy on by wyszedł z tobą?

Wiecie, zdawałoby się że np. duchy przodków będą po waszej stronie bo przecież to była wasza rodzina, krew z krwi. Nawet oni mogą i czasem tak bywa - nie chcieć w ogóle ingerować w wasze magiczne działania. W szczególności jeśli uważają, że robicie na przykład jakąś głupotę do uja nie podobną.

I jeszcze edit:
Mam jakieś wrażenie, a już trochę lat na tym forum siedzę xD że nowi (I've been there) zawsze zaczynacie pracę od końca. Najsilniejsze duchy, najwyżsi bogowie. Bez zastanowienia i pomysłu. Dlaczego nie zacząć od czegoś innego? Jest tyle duchów wokol was, które mogłyby w większym rozrachunku zdublować relacje z jakimś silniejszym duchem. Ale tu by się trzeba było zaangażować w świadoma i długotrwałą relacje...

Pomyslcie o tym jak o referalu w korpo. Jak masz ziomka co tam pracuje i Ciebie poleci, wyśle twoje CV, zagada z przełożonym... To szansa jest duża że i on dostanie kasiore I ty pracę... Oczywiście to tylko pomysł i możliwość, ale czemu by z niej nie skorzystać. Kontakty są zawsze ważne.

A już w szczególności jak się podbija do wyższych instancji, o których mocy nie ma się nawet najmniejszego pojęcia :)

RE: Sigil/pieczęć Leszego - poszukuję/jak stworzyć? - Olimpia - 24-10-2024

Redek zobaczę czy i co inni powiedzą, dam reszcie szansę się wykazać i podam odpowiedź. 

Mogłabyś Adrianna proszę powiedzieć konkretnie z czym się nie zgadzasz? Bo ogólnie mój ostatni akapit tyczył się tego że polecam rozwijać własną moc, a nie liczyć na siłę istot od których wówczas się uzależniamy. Poza tym to ja napisałam przecież, że z niektórymi bytami nie ma opcji nie dogadasz się nigdy np. piękna kobieta z Afrodytą (bo ta jest zazdrosna o piękno innych KOBIET). Byty mają inteligencję i preferencje tak więc oczywiście nie każdego będą lubić i szanować ja np. nie lubię Hery uważam że miała do siebie szacunku - wyobrażacie sobie moją próbę pracy z nią? xDD Toż to byłby Armagedon tym bardziej że ona bardzo lubi mścić się na potomstwie. Także są byty które nie lubią i nie akceptują mnie i jest to zupełnie normalne.

(24-10-2024, 13:08)Adrianna napisał(a): I jeszcze edit:
Mam jakieś wrażenie, a już trochę lat na tym forum siedzę xD że nowi (I've been there) zawsze zaczynacie pracę od końca. Najsilniejsze duchy, najwyżsi bogowie. Bez zastanowienia i pomysłu. Dlaczego nie zacząć od czegoś innego? Jest tyle duchów wokol was, które mogłyby w większym rozrachunku zdublować relacje z jakimś silniejszym duchem. Ale tu by się trzeba było zaangażować w świadoma i długotrwałą relacje...

Pomyslcie o tym jak o referalu w korpo. Jak masz ziomka co tam pracuje i Ciebie poleci, wyśle twoje CV, zagada z przełożonym... To szansa jest duża że i on dostanie kasiore I ty pracę... Oczywiście to tylko pomysł i możliwość, ale czemu by z niej nie skorzystać. Kontakty są zawsze ważne.

A już w szczególności jak się podbija do wyższych instancji, o których mocy nie ma się nawet najmniejszego pojęcia :)

O to to to! Dokładnie tak! Dzięki Adrianna za uzupełnienie! <3

RE: Sigil/pieczęć Leszego - poszukuję/jak stworzyć? - Olimpia - 28-10-2024

(24-10-2024, 09:39)Redek napisał(a): Z tym Hadesem to chodzi o to, że był wierny Persefonie?

No i właśnie... ile osób wogóle to przeczytało? U większości było "nie chce mi się, za długie" to właśnie pokolenie tik toka... dobra, Redek chodzi o to że Hades zakochany był w Persefonie i nikt nie chciał mu dać jej ręki, więc Hades porwał Persefonę i przetrzymywał ją w swoim królestwie, kiedy kazali ją oddać Hades powiedział, że spoko, ale pod jednym warunkiem, że ta niczego nie zje i nie wypije. Hades na pożegnanie Persefony kiedy ją wypuszczał ze swojego królestwa poczęstował ją na dowidzenia, odchodne granatem... Persefona przez cały pobyt u niego nie chciała ani jeść ani pić ale tym razem będąc pewna że wraca do matki i na Olimp ta skubnęła ziarenko i to wystarczyło. Zostać już musiała. Hades był jej wierny i lojalny.

Odpowiadając na Twoje pytanie Redek... byłeś bardzo blisko, ale co ma lojalność do uroków miłosnych? Odpowiedź brzmi: Hades sam zmusił swoją wybrankę by została i całą rodzinę by to zaakceptowali. Nie dał nikomu wyboru. Dlatego Hades jest dobrym wyborem dla wsparcia miłosnych uroków.

RE: Sigil/pieczęć Leszego - poszukuję/jak stworzyć? - tupajda - 28-10-2024

Przecież obecne pokolenie tzw młodzierzy to w zdecydowanej większości analfabetyzm wtórny, który ma problem z ubraniem w slowa to co im się rodzi w głowach... przerażające jest to co słyszę o obecnych nastolatkach. Ale oni tak zostali wychowani, bez szacunku, bez myślenia. Z egoistycznym i roszczeniowym podeǰściem do wszystkiego. Tak zostali wychowani. Wszystko podłożone pod nos, wszystko się należy. Wychowani zostali przez podobnych sobie, lecz z kolejnym pokoleniem patologia się pogłębia. Kolejne pokolenie zostanie wychowane tak samo, tylko z większą patologią. W PRL w filmie było "nie kop pana bo się spocisz", teraz jest "podłóż się pod nogę bo nie chce mi się kopać".

RE: Sigil/pieczęć Leszego - poszukuję/jak stworzyć? - Redek - 28-10-2024

Całkowicie się zgadzam, niestety. Widzę po rodzinie i sasiadach jak jest.