![]() |
|
Pająki - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Powiązane z magią (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=343) +--- Dział: Magiczne zwierzęta (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=346) +--- Wątek: Pająki (/showthread.php?tid=6083) |
RE: Pająki - tuk - 09-08-2023 może z pająkami jak z ludźmi są ich miliony ale znaczących "kilka" RE: Pająki - Paulina6689 - 26-08-2023 Witajcie, Od jakiś trzech-czterech tygodni w moim otoczeniu jest dużo pająków (wcześniej ich nie było w takich ilościach) . Pojawiają sie na moim aucie w mieszkaniu na balkonie.im bardziej próbuje je uprzątać tym więcej ich jest . Czy to może coś oznaczać? RE: Pająki - tuk - 26-08-2023 ogólnie jak są małe i czarne przeważnie , no to ostatnio był okres lęgowy , także wszędzie ich pełno , ale nie wykluczam ... ja miałem w terrarium to mi się rozlęgły po pokoju i nawet na mnie często zajdzie jeden , ale wejdzie przypomni , że jest w pokoju i tyle z jego
RE: Pająki - Paulina6689 - 26-08-2023 No właśnie u mnie są same dorosłe osobniki większe mniejsze coraz więcej ich ale tylko u mnie Na balkonach sąsiadów nie widać Nie przepadam za nimi mocno RE: Pająki - Merid♡ - 26-08-2023 Babie lato. Taki urok,że teraz jest wysyp pajęczyn i pajaków. U mnie na podwórku jest full pajęczyn i krzyżaków. Dosłownie jestem nimi otoczona z każdej strony. Nie lubię ich, ale nie wchodzimy sobie w drogę i dobrze na tym wychodzimy. RE: Pająki - Wierzbix - 26-08-2023 Dokładnie, myślę, że to może oznaczać, że jest lato i wychodzą. Przejdź się kiedyś rano po polu, kiedy jest jeszcze poranna rosa. Pajęczyna na pajęczynie, w dzień ich nie widać. Z pokoju wynoszę pająki hurtowo niemal. Zostawię na noc otwarte okno i mam ich kilka. To też urok tego, że mam pokój na poddaszu i wyłażą z zakamarków dachu. Jak otworzę balkon w nocy przy zapalonym świetle, to potrafię jednego wieczoru wynieść około 20 Dzierów Włochatych z pokoju i kilka biedronek azjatyckich. Nie widzę w tym nic niezwykłego ;D Znajdź sobie jakieś pudełko z pokrywką (po cukierkach na przykład) i rób im bezpieczne eksmisje. RE: Pająki - tuk - 26-08-2023 (26-08-2023, 11:42)Paulina6689 napisał(a): No właśnie u mnie są same dorosłe osobniki większe mniejsze coraz więcej ich ale tylko u mnie re; w takim razie albo decydujacy moment w zyciu , albo szykuja sie zbiory tego co zasialas ( dobre albo zle w zaleznosci od tego co sialas) RE: Pająki - Mięta - 28-08-2023 (26-08-2023, 23:25)tuk napisał(a):(26-08-2023, 11:42)Paulina6689 napisał(a): No właśnie u mnie są same dorosłe osobniki większe mniejsze coraz więcej ich ale tylko u mnie A tego nie słyszałam jeszcze Możesz rozwinąć temat, to jakiś przesąd? Mnie ostatnio też coś bardzo "lubią" pająki, niby ich obecność o tej porze jest normalna, ale próbują być w tym samym miejscu co ja i na mnie włazić, mimo że za nimi nie przepadam i je strącam. RE: Pająki - Olimpia - 27-09-2023 Szczerze nie wiem... najprostsze rozwiązanie to babie lato, ale ludzie lubią najprostsze rozwiązania. Ja dwa lata temu pisałam na forum zresztą... miałam taką akcję, której do dziś nie rozkminiłam, po rytuale wyszłam się przejść na spacer i wywalić resztki rytu, wracam a tu? Całe jebane stado os... mnóstwo ich! Co zrobiłam? Otworzyłam wszystkie okna i poszłam spać do drugiego pokoju, który był zamknięty... ale tam jakimś cudem też mnóstwo os. Poszłam do koleżanki na dwa dni. Wracamy i wszystko ok, malowałam ją na imprezę i jak skończyłam... pojawiło się kurwa znowu stado os... oka były zamknięte i ciągle byłyśmy w tym samym pokoju. Kiedy się skończyło? Jak zrobiłam odwrót rytuału i przeprosiłam Bóstwa cokolwiek zrobiłam. Serio do dzisiaj nie wiem co się wtedy stało, jednak podobno pojawienie się os oznacza karę za roszczeniową postawię, więc... owszem najazd pająków może znaczyć coś więcej niż babie lato, ale ja Ci serio nie powiem co. xDD Najlepiej szukać odpowiedz właśnie w znaczeniach zwierząt i mitach, legendach. RE: Pająki - tuk - 28-09-2023 (28-08-2023, 08:03)Mięta napisał(a):(26-08-2023, 23:25)tuk napisał(a):(26-08-2023, 11:42)Paulina6689 napisał(a): No właśnie u mnie są same dorosłe osobniki większe mniejsze coraz więcej ich ale tylko u mnie ojoj to skomplikowane , tym bardziej , że kiedyś czytałem o demonie pająku który przędzie losy świata (cos w ten deseń) ale co dziwne nigdzie nie moge teraz tego znaleźć jak próbuje , ale ogólnie pająki jako wysłannicy onaczają , jakąś energetyczną zmianę , nie taką energetyczną energetyczną ale w sensie bardziej teorii strun i wielo wymiarowości jakoś tak to sobie tłumaczyłem przynajmniej , co może wskazywać albo na zebranie tego co sieliśmy przez tyle lat albo jakąś symbolikę pajęczą , no ale w tym przypadku to dziwnie brzmi , że u sąsiadów nie ma tych pająków a u niego aż się roi , pająki ogólnie jak są to są do okoła nie mają jakby właśnych upodobań co do koloru lub roślinność jeśli chodzi o te pająki co myśle po opisie tworzącego post ... |