![]() |
|
Link energetyczny - pytania praktyczne - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Pytania i problemy (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Link energetyczny - pytania praktyczne (/showthread.php?tid=6239) |
RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Tygrys - 25-11-2014 Cytat:Moje skany ludzi zadających się z prostytutkami i rżnącymi się na prawo i lewo nie wskazują na żadne zmiany kolorów energii czakry seksualnej tak długo, jak długo ktoś nie zarazi się chorobą weneryczną.Te filtry to tylko wyobraźnia, a efekt jet taki jaki jest nasz wewnętrzny świat. Te choroby to są właśnie nieprawidłowymi pracami tych czakr i masz odpowiedź. RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Atria - 25-11-2014 Tygrysie, ja tłumaczyłam, Evander tłumaczył o przyczynach chorób fizycznych. Wiesz, jak działają bakterie? Wirusy? Co powoduje raka, co jest nie tak z komórkami rakowymi? Czysta biologia, która już to zbadała. W magii wiele jest naleciałości z dawnych czasów, gdy pewnych rzeczy nie rozumiano, ale dziś już wiemy, jak działają, więc miast kultywowania tradycji przeszłości korzystajmy z osiągnięć dzisiejszej cywilizacji i z krytycyzmem czerpmy z dawnych źródeł. W magii też różne rzeczy mogą ulec przedawnieniu, stać się nieaktualne. RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Tygrys - 25-11-2014 1 - Cytat: Nie pisałem o nic takiego ""Choroby bakteryjne nie są wynikiem nieprawidłowej pracy czakr""Czytaj uważnie. Czakry są związane z hormonami, czyli 7 czakr- 7 rodzajów hormonów i jeżeli czakry pracują prawidłowo!!! To żadne wirusy ani bakterie nic nie mogą zrobić ciału. Energia czakr i wydzielina hormonów nie pozwolą na żaden uszczerbek ciału. 2 - Cytat:Nasz stosunek do otoczenia jest wynikiem naszej percepcji rzeczywistości - tak samo jak emocje (emocje są czysto biologiczne) - gdyż nasze emocje wpływają na naszą gospodarkę hormonalną -> metabolizm -> rezultat jest widzialny w aurze i pracy czakr.Emocja to energia wyzwolona z podświadomości i odbija się sukcesywnie na czakrach czy hormonach. 3 - Cytat:Ten układ działa w obie strony, ale ma swoje ograniczenia - masz moją gwarancję, że odpowiednia ilość odpowiedniej bakterii wstrzyknięta ci w odpowiednie miejsce zjadła by cię dosyć skutecznie, niezależnie od równowagi energetycznej twojego organizmu.Nic by się nie stało, jakby były czakry w idealnym stanie. Na tym polega sprawa cudów, czyli czakry zostały oczyszczone i zaczęły pracować prawidłowo. RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Evander - 25-11-2014 Amorte, Cóż, myślę że wszyscy widzą dokąd zmierza ta dyskusja. Tak więc nie będę jej dalej przeciągał - twoja ostatnia odpowiedź wyjaśniła nam już wszystko, co potrzebowaliśmy wiedzieć... RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Raven - 26-11-2014 Ja też mam pytanie... wiecie może jak za pomocą linku wzbudzać dane emocje u osoby którą się zalinkowało? Bo próbuję sam rozkminić tę technikę, ale średnio mi idzie i żadna (chyba) nie działa. Albo jak sprawić żeby zabolało? Kilkakrotnie miałem "pojedynek" na linki w autobusie i 2 razy przegrałem ...dobrze znać takie techniki. ![]() Edit by Neaxx RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - tupajda - 26-11-2014 (25-11-2014, 17:50)Nenufa-ry7 napisał(a): Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę. Ale moje relacje z ta osobą są bardzo skomplikowane, niegdyś bardzo dobre, od roku w strzępach. Cały czas próbujemy to ogarnąć, ale mamy sporo wzajemnych żali. Moje są większe, ale też sytuacja powoduje, że mam prawo czuć żal, złość itd. Masz większy żal i uzurpujesz sobie do tego prawo. Musisz oczyścić najpierw siebie z tych żali, inaczej reszta działań nie będzie mieć sensu. Twoja podświadomość zawsze będzie działać przeciw Tobie. RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Ismena - 26-11-2014 (25-11-2014, 21:58)Evander napisał(a): Choroby bakteryjne nie są wynikiem nieprawidłowej pracy czakr - jest dokładnie na odwrót.A mnie się chce... poczytałam, pomyślałam i podzielę się. Evander ma sporo racji, ale myślę, że Xao i Tygrys również. Nikt nie ma patentu na racje. Zaczynając od Evandera - według mnie NIC, czego nie ma w ciele eterycznym, nie znajdzie odzwierciedlenia w ciele fizycznym. Już dawno zastanawiałam się nad tym - czy choroba oddziałuje na czakry, czy na odwrót? Dziś myślę, że wzajemnie oddziałują na siebie. Jednak skłaniam się ku temu, że przyczyna tkwi w ciele eterycznym. Nasze emocje i przeżycia z nimi związane jak najbardziej mają wpływ na energię czakr > ciało fizyczne (choroby). Wiem, bo przetestowałam na sobie... niestety. Uważam również, że najlepsze wyniki leczenia różnych schorzeń dałoby leczenie złożone - leki farmakologiczne (podejście naukowe) + bioenergoterapia (wzmocnienie energii) + terapia (psycholog). Odnośnie "hormonów i emocji", nie do końca się zgodzę. Proszę mi powiedzieć Evander - skoro uważasz, że emocje to tylko sprawa hormonów... to jak wyjaśnisz mi emocje zwane "wzruszeniem"? Wyobraź sobie, że spotykasz bardzo dawno nie widzianą osobę, już na jej widok z odległości iluś metrów możesz się wzruszyć, prawda? A przecież nie masz w tym momencie bliskiej styczności z nią, żeby wywołać reakcję hormonalną. Powodów do wzruszeń innego rodzaju "sytuacyjnych" może być przecież wiele. *** Jako "specjalistka" od rozmów abstrakcyjnych (dziś np. dyskutowałam z kimś na temat, co jest bardziej złożone, a co bardziej "doskonałe"... czakra czy Wszechświat), chce Wam zadać niby proste pytanie: CO PORUSZA CZAKRA (czakra to wir, więc co ją napędza)? Myślę, że odpowiedź na to pytanie wyjawi różnice w Waszym pojmowaniu pewnych spraw. ![]() (25-11-2014, 21:10)Tygrys napisał(a): Jest takie prawo które mówi - jeżeli chcesz coś otrzymać to najpierw dawaj i dawaj (...) Dam Ci przykład jak pracuje np. czakra seksualna. W dziewiczej formie ta czakra jest koloru złoto-żółtego, (jasnowidze widzą ją jako pomarańczową) po części się zgadza i jeżeli miałaś stosunek z facetem który spal z prostytutka, twoja czakra zabarwia się na kolor brązowy, po następnym stosunku czakra przyjmuje barwę kruczo-czarną, a gdy z prostytucją się jest na co dzień to czakra kruczo-czarna otrzymuje nalot ciemno zielonego. Co to znaczy? Czakra, która zaopatruje energię w dolnych partiach brzucha zaczyna źle funkcjonować i bardzo szybko mogą się dostać wszelkiego rodzaju bakterie i wirusy. I tak jest z wszystkimi czakrami. Jeżeli wierzysz w moc podświadomości, (a ona jest ślepa) to dlaczego każesz jej wysyłać negatywna energię??? Póki nie zrozumiesz tego prostego działania, nigdy nie będziesz miała dobrych wyników. I jeszcze jedno, jest możliwość pobudzenia 6 czakry, z niewiedzy, już nie jeden się znajduje u "czubków". Odnosząc się do powyższego. To jest prawda - jeśli sam czegoś nie masz w sobie, to nie możesz ofiarować tego drugiemu człowiekowi. Odnośnie przykładu z prostytucją - ja już kiedyś czytałam i słyszałam podobną opinię dawno temu, ale tym razem pofatygowałam się i zasięgnęłam opinii dwóch bioeneroterapeutów. Obydwaj potwierdzili w zasadzie słowa Tygrysa. Ponoć faktycznie, po dłuższych kontaktach seksualnych z osobą, która ma wiele partnerek (partnerów) czakra przyjmuje takie ciemne "brudne" barwy. Z tego co zrozumiałam poprzez seks "przejmuje się" po części energię tej osoby i jej partnerów. A przy okazji wirusy tez. *** Tygrys proszę mi wyjaśnić - o co Ci chodzi z tą 6 czakrą (ostatnie zdanie) i czemu... ląduje się u czubków?Edit by Neaxx RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Tygrys - 26-11-2014 Cytat:Tygrys prosze mi wyjasnic- o co Ci chodzi z ta 6 czakra (ostatnie zdanie) i czemu... laduje sie u czubkow?6 czakra jest związana tzw. wewnętrznym okiem, czyli rozwijając ją (są odpowiednie ćwiczenia) uzyskuje się stopniowo dostęp do jasnowidztwa w sposób kontrolowany. Na początku ma się prorocze sny, spiąć wydaje nam się, że nie śpimy, widzimy obrazy itd. Ale są i osobniki którzy posiadają bardzo silną wolę i są wstanie bardziej uaktywnić ten tajemniczy czakram, i wtedy dana osoba jest wystawiona na kontakt ze światem astralnym, a nie jest to przyjemne. Można porównać do schizofreniami oraz deryljum. Mimo, że dany osobnik widzi po części świat astralny który jest wmieszany w jego życie, to otoczenie i środowisko uznaje to za wariactwo. RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Atria - 26-11-2014 Tak, mam podobny przypadek baaardzo silnego postrzegania rzeczy niedostrzegalnych w rzeczywistości. Mimo praktyk mam o wiele słabszy wzrok od niej, ale póki co udało się uniknąć szaleństwa i wyjaśnić zmory. To może być rzeczywiście uciążliwe, czakra trzeciego oka przy osobie nie wiedzącej, co się właściwie dzieje. Tygrysie, dlaczego dzielisz hormony na 7 rodzajów? Jakbym nie liczyła 7 nie wychodzi. Wątpię, by bakterie interesowała czystość czy siła czakr... RE: Link energetyczny - pytania praktyczne - Tygrys - 26-11-2014 (26-11-2014, 16:53)Atria napisał(a): Tak, mam podobny przypadek baaardzo silnego postrzegania rzeczy niedostrzegalnych w rzeczywistości. Mimo praktyk mam o wiele słabszy wzrok od niej, ale póki co udało się uniknąć szaleństwa i wyjaśnić zmory. To może być rzeczywiście uciążliwe, czakra trzeciego oka przy osobie nie wiedzącej, co się właściwie dzieje.Bo 7-ma czakra jest uśpiona, tzn. czakra korony. Niemowlę ma ją aktywną, ma jeszcze kontakt z niebem, ale że rozwój danej duszy nie jest odpowiedni, dlatego 7-ka się krystalizuje i nie ma efektu boskości. Oczywiście masz racje z bakteriami, bo bakterie atakują środowisko, jeżeli mają podatny grunt. Natomiast prawidłowa praca czakr nie pozwala na taką ingerencje, bo system immunologiczny jest w stanie błyskawicznie to zniszczyć. Edit by Neaxx |