![]() |
|
Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Zaklęcia i rytuały (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=26) +---- Dział: Klątwy (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=75) +---- Wątek: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? (/showthread.php?tid=11346) |
Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Satyrka - 03-12-2021 Cześć, od jakiegoś czasu zastanawiam się czy mogłam rzucić na kogoś klątwę kilka lat temu. Jako rozemocjonowana nastolatka zdarzyło się, że życzyłam jednej kobiecie poronienia, gdy zaszła w ciążę. Byłam pewna, że "to tylko myśli i nic się nie stanie", nie robiłam nic ku ich spełnieniu. Po kilku miesiącach dowiedziałam się, że straciła tamtą ciążę. Mimo upływu lat nurtuje mnie pytanie czy w jakimś stopniu mogłam się do tego przyczynić czy był to przypadek? (oczywiście gdzieś w głębi serca, ma się jednak nadzieję, że to to drugie) Ostatnio uświadomiłam sobie, że jakoś sporo moich intencji zostaje (niestety) urzeczywistnionych i dostałam póki co wszystko czego bardzo chciałam, niezależnie jak sprzeczne te rzeczy nie były, co w niektórych sytuacjach prowadziło do niesamowitych absurdów i zaczynam coraz bardziej rozumieć powiedzenie o tym aby uważać czego się pragnie... a jakoś bardzo nie wchodziłam wcześniej w praktyki magiczne, poza "zabawami" z czakrą za dzieciaka (ale to dłuższa historia) i zaklęciem z neta na spełnienie życzenia, które ostatecznie się spełniło. Trochę zaczęłam czytać więcej na temat magii i coraz częściej widzę opinię pod postami, że rytuały są wspomagaczem, a najważniejsze są umiejętności, emocje i intencja rzucającego. Stąd moje pytanie, czy można bez żadnych rytuałów i innych wspomagaczy, samą intencją, wolą i emocjami "rzucać" urok/klątwę?? RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Merid♡ - 03-12-2021 Cytat:Trochę zaczęłam czytać więcej na temat magii i coraz częściej widzę opinię pod postami, że rytuały są wspomagaczem, a najważniejsze są umiejętności, emocje i intencja rzucającego. Stąd moje pytanie, czy można bez żadnych rytuałów i innych wspomagaczy, samą intencją, wolą i emocjami "rzucać" urok/klątwę??W sumie już sama sobie odpowiedziałaś. Można. RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - BPW - 03-12-2021 Oczywiście że można. (A co się robi gdy.w Niedzielę sklepy zamknięte, a nam wszystkie świece się wypaliły?) Uznajmy że trzeba sobie radzić.
RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Nilvan - 03-12-2021 Można jak najbardziej. Same narzędzia i przedmioty wykorzystywane do tworzenia rytu i korzystania do praktyk, mają głównie zadanie wspomagania skupienia, przyjęcia danych emocji i myśli oraz wysłania energii z intencją. Silne emocje, mocne skupienie i określona dana intencja, może przysłowiowo "wywrócić świat do góry nogami". Jednak jeśli chodzi o klątwy przeważnie wymagają więcej(można rzucić klątwę głównie przez swoje emocje i mocne skupienie na intencji, jednak częściej wymaga trochę więcej energii i wysiłku), a niestety też jest znane najczęściej tylko takie działanie, więc koncepcja uroku czy jinx'u jest znikoma. Możesz zobaczyć jeden post co napisałem odnośnie klątw, uroków i jinx'ów, jeśli jesteś trochę tego ciekawa. http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11138 RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Satyrka - 03-12-2021 (03-12-2021, 12:57)Nilvan napisał(a): Można jak najbardziej. Same narzędzia i przedmioty wykorzystywane do tworzenia rytu i korzystania do praktyk, mają głównie zadanie wspomagania skupienia, przyjęcia danych emocji i myśli oraz wysłania energii z intencją. Dzięki, bardzo ciekawy post Wiesz może gdzie jest jeszcze jakieś wytłumaczenie skanów energetycznych? Bo nieraz przewijały się wypowiedziach w innych postach, a jeszcze trochę gubię się tutaj.
RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Olimpia - 27-03-2022 Dlatego się mówi, żebyś uważał czego sobie życzysz, bo może się spełnić... albo tak strasznie się reaguje na życzenia komuś śmierci itp. Ja kiedyś jak byłam mała w złości powiedziałam do mojego brata, żeby sobie nogę złamał i poszłam do domu, po chwili usłyszałam płacz mojego brata... nie złamał nogi, złamał rękę ale za to... wszyscy chłopcy z jego klasy też nagle połamali ręce, mimo że nie było ich "na miejscu zbrodni", ale... większość była zamieszana w dokuczanie mi. Ale miałam ubaw. xDDD Słowa wypowiadane z dużym ładunkiem emocjonalnym to prawdziwa moc. Teraz jak coś mi się zdarzy coś powiedzieć komuś w złości to zaraz mówię "wyjmuje to spod działania prawa" - cofa ostatnie zdanie jakie się wypowiedziało, dla pewności mówię to 3 razy (wystarczy szepnąć). RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Ariqa - 12-04-2022 W Starożytnym Egipcie słowo, czy pisane czy wymawiane, miało ogromne znaczenie w magii. Było ono traktowane jako "równoprawny odpowiednik materialnej rzeczywistości" (A. Niwiński, Bóstwa, kulty i rytuały starożytnego Egiptu). Tak naprawdę to do skomplikowanych wtedy rytuałów, kielichów, kadzideł czy innych narzędzi, dostęp miała wąska grupa ludzi w każdym nomie (starożytnym województwie :p). Zwykli, prości ludzie to właśnie przy pomocy słów, modlitwy najczęściej komunikowali się z bogami, w celu prośby o sprawienie danej, pożądanej akcji. Chociażby aby pozyskać sobie kochankę czy sprawić, by komuś trochę gorzej szło w życiu. Już wtedy było wiadomo, że słowa wypowiedziane z odpowiednim ładunkiem emocjonalnym i energetycznym mają "moc sprawczą", co jak najbardziej jest aktualne do dziś chociażby na przykładzie Olimpii
RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - lisa - 31-08-2022 Myślę, że złorzeczenie jest równie silne jak rytuał. Tak samo życzenie czegoś dobrego. RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - Olimpia - 01-09-2022 Totalnie! W moim przypadku jest ono wyjątkowo silne... wystarczy czasem, że jestem w wielkiej złości i w wielkich emocjach i skieruje to na daną osobę i jeb... Za kilka dni ta osoba jest out. Miesiąc temu wkurwiłam się na kierowniczkę i to tak totalnie, pomyślałam, że trzeba się jej pozbyć ze stanowiska - dwa dni później zastąpiona przez moją ukochaną kierowniczkę, a tamta została zwolniona. Wiedziała kim jestem i czym się zajmuje, trzeba było nie zadzierać.
RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza? - lisa - 01-09-2022 Ja tak miałam kiedyś nieświadomie, że powiedziałam "a żeby się pochorował" i na następny dzień się pochorował... Więcej tego nigdy na głos nie zrobiłam. |