Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Klątwy v
1 2 Dalej »

Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza?

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Satyrka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Jestem nowicjuszem

Podziękowania: 2
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Cześć, od jakiegoś czasu zastanawiam się czy mogłam rzucić na kogoś klątwę kilka lat temu.
Jako rozemocjonowana nastolatka zdarzyło się, że życzyłam jednej kobiecie poronienia, gdy zaszła w ciążę. Byłam pewna, że "to tylko myśli i nic się nie stanie", nie robiłam nic ku ich spełnieniu. Po kilku miesiącach dowiedziałam się, że straciła tamtą ciążę. Mimo upływu lat nurtuje mnie pytanie czy w jakimś stopniu mogłam się do tego przyczynić czy był to przypadek? (oczywiście gdzieś w głębi serca, ma się jednak nadzieję, że to to drugie)
 Ostatnio uświadomiłam sobie, że jakoś sporo moich intencji zostaje (niestety) urzeczywistnionych i dostałam póki co wszystko czego bardzo chciałam, niezależnie jak sprzeczne te rzeczy nie były, co w niektórych sytuacjach prowadziło do niesamowitych absurdów i zaczynam coraz bardziej rozumieć powiedzenie o tym aby uważać czego się pragnie... a jakoś bardzo nie wchodziłam wcześniej w praktyki magiczne, poza "zabawami" z czakrą za dzieciaka (ale to dłuższa historia) i zaklęciem z neta na spełnienie życzenia, które ostatecznie się spełniło.
Trochę zaczęłam czytać więcej na temat magii i coraz częściej widzę opinię pod postami, że rytuały są wspomagaczem, a najważniejsze są umiejętności, emocje i intencja rzucającego. Stąd moje pytanie, czy można bez żadnych rytuałów i innych wspomagaczy, samą intencją, wolą i emocjami "rzucać" urok/klątwę??
03-12-2021, 05:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 971
Reputacja: 13
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 186
Podziękowano 90 razy w 58 postach
RE: Czy można rzucić klątwę lub urok bez rytuału ani wspomagacza?
Cytat:Trochę zaczęłam czytać więcej na temat magii i coraz częściej widzę opinię pod postami, że rytuały są wspomagaczem, a najważniejsze są umiejętności, emocje i intencja rzucającego. Stąd moje pytanie, czy można bez żadnych rytuałów i innych wspomagaczy, samą intencją, wolą i emocjami "rzucać" urok/klątwę??
W sumie już sama sobie odpowiedziałaś.
Można.

"Zrób mi tę przyjemność. Uwielbiaj mnie mimo wszystko."
03-12-2021, 07:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
BPW Offline
Wróżka serduszka

Liczba postów: 421
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Panna
Naturalna

Podziękowania: 67
Podziękowano 48 razy w 35 postach
Oczywiście że można. (A co się robi gdy.w Niedzielę sklepy zamknięte, a nam wszystkie świece się wypaliły?)
Uznajmy że trzeba sobie radzić. :D

"Ból po stracie jest tak silny, jak silna była więź"
03-12-2021, 08:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nilvan Offline
Wilczy Pan

Liczba postów: 204
Reputacja: 20
Znak Zodiaku: Panna
Wszystko po trochu ^^

Podziękowania: 19
Podziękowano 45 razy w 20 postach
Można jak najbardziej. Same narzędzia i przedmioty wykorzystywane do tworzenia rytu i korzystania do praktyk, mają głównie zadanie wspomagania skupienia, przyjęcia danych emocji i myśli oraz wysłania energii z intencją.
Silne emocje, mocne skupienie i określona dana intencja, może przysłowiowo "wywrócić świat do góry nogami".

Jednak jeśli chodzi o klątwy przeważnie wymagają więcej(można rzucić klątwę głównie przez swoje emocje i mocne skupienie na intencji, jednak częściej wymaga trochę więcej energii i wysiłku), a niestety też jest znane najczęściej tylko takie działanie, więc koncepcja uroku czy jinx'u jest znikoma.

Możesz zobaczyć jeden post co napisałem odnośnie klątw, uroków i jinx'ów, jeśli jesteś trochę tego ciekawa.
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11138
03-12-2021, 12:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Satyrka , Olimpia
Satyrka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 11
Znak Zodiaku:
Jestem nowicjuszem

Podziękowania: 2
Podziękowano 0 razy w 0 postach
(03-12-2021, 12:57)Nilvan napisał(a): Można jak najbardziej. Same narzędzia i przedmioty wykorzystywane do tworzenia rytu i korzystania do praktyk, mają głównie zadanie wspomagania skupienia, przyjęcia danych emocji i myśli oraz wysłania energii z intencją.
Silne emocje, mocne skupienie i określona dana intencja, może przysłowiowo "wywrócić świat do góry nogami".

Jednak jeśli chodzi o klątwy przeważnie wymagają więcej(można rzucić klątwę głównie przez swoje emocje i mocne skupienie na intencji, jednak częściej wymaga trochę więcej energii i wysiłku), a niestety też jest znane najczęściej tylko takie działanie, więc koncepcja uroku czy jinx'u jest znikoma.

Możesz zobaczyć jeden post co napisałem odnośnie klątw, uroków i jinx'ów, jeśli jesteś trochę tego ciekawa.
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11138

Dzięki, bardzo ciekawy post :) Wiesz może gdzie jest jeszcze jakieś wytłumaczenie skanów energetycznych? Bo nieraz przewijały się  wypowiedziach w innych postach, a jeszcze trochę gubię się tutaj.
03-12-2021, 16:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Dlatego się mówi, żebyś uważał czego sobie życzysz, bo może się spełnić... albo tak strasznie się reaguje na życzenia komuś śmierci itp. Ja kiedyś jak byłam mała w złości powiedziałam do mojego brata, żeby sobie nogę złamał i poszłam do domu, po chwili usłyszałam płacz mojego brata... nie złamał nogi, złamał rękę ale za to... wszyscy chłopcy z jego klasy też nagle połamali ręce, mimo że nie było ich "na miejscu zbrodni", ale... większość była zamieszana w dokuczanie mi.

Ale miałam ubaw. xDDD Słowa wypowiadane z dużym ładunkiem emocjonalnym to prawdziwa moc. Teraz jak coś mi się zdarzy coś powiedzieć komuś w złości to zaraz mówię "wyjmuje to spod działania prawa" - cofa ostatnie zdanie jakie się wypowiedziało, dla pewności mówię to 3 razy (wystarczy szepnąć).

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-03-2022, 16:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ariqa Offline
Użytkownik

Liczba postów: 20
Znak Zodiaku: Rak
naturalna

Podziękowania: 3
Podziękowano 5 razy w 5 postach
W Starożytnym Egipcie słowo, czy pisane czy wymawiane, miało ogromne znaczenie w magii. Było ono traktowane jako "równoprawny odpowiednik materialnej rzeczywistości" (A. Niwiński, Bóstwa, kulty i rytuały starożytnego Egiptu). Tak naprawdę to do skomplikowanych wtedy rytuałów, kielichów, kadzideł czy innych narzędzi, dostęp miała wąska grupa ludzi w każdym nomie (starożytnym województwie :p).

Zwykli, prości ludzie to właśnie przy pomocy słów, modlitwy najczęściej komunikowali się z bogami, w celu prośby o sprawienie danej, pożądanej akcji. Chociażby aby pozyskać sobie kochankę czy sprawić, by komuś trochę gorzej szło w życiu. Już wtedy było wiadomo, że słowa wypowiedziane z odpowiednim ładunkiem emocjonalnym i energetycznym mają "moc sprawczą", co jak najbardziej jest aktualne do dziś chociażby na przykładzie Olimpii :D

Dla wielu czytelników magia jest wiedzą diabelską. Niewątpliwie - gdyż nauka o świetle jest jednocześnie nauką o cieniu. - Éliphas Lévi

12-04-2022, 16:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
lisa Offline
Szczotko-zmiotka

Liczba postów: 367
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:
Biała magia

Podziękowania: 63
Podziękowano 29 razy w 27 postach
Myślę, że złorzeczenie jest równie silne jak rytuał. Tak samo życzenie czegoś dobrego.
31-08-2022, 20:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Nikodem , Olimpia
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Totalnie! W moim przypadku jest ono wyjątkowo silne... wystarczy czasem, że jestem w wielkiej złości i w wielkich emocjach i skieruje to na daną osobę i jeb... Za kilka dni ta osoba jest out.
Miesiąc temu wkurwiłam się na kierowniczkę i to tak totalnie, pomyślałam, że trzeba się jej pozbyć ze stanowiska - dwa dni później zastąpiona przez moją ukochaną kierowniczkę, a tamta została zwolniona. Wiedziała kim jestem i czym się zajmuje, trzeba było nie zadzierać. :D

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-09-2022, 04:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
lisa Offline
Szczotko-zmiotka

Liczba postów: 367
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:
Biała magia

Podziękowania: 63
Podziękowano 29 razy w 27 postach
Ja tak miałam kiedyś nieświadomie, że powiedziałam "a żeby się pochorował" i na następny dzień się pochorował... Więcej tego nigdy na głos nie zrobiłam.
01-09-2022, 20:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.