Witchcraft - Forum ezoteryczne
Niezrozumienie z talią - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Dywinacja (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=98)
+--- Dział: Tarot (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=103)
+--- Wątek: Niezrozumienie z talią (/showthread.php?tid=11746)

Niezrozumienie z talią - Serpens - 25-09-2023

Mam problem z talią podczas wszystkich rozkładów. Dopiero zaczynam moja przygodę z tarotem więc nie wiem co się dzieje.
Od niedawna czuję, że to co pokazuje mi tarot nie rezonuje ze mną; karty jakoś się nie kleją, nie rozumiem o co chodzi i mam wrażenie, że karty które aktualnie "wychodzą" nie powinny takie być. 
Jako strażnika talii wybrałam arcykapłankę, jest to karta dla mnie ważna, z którą czuje przyciąganie. Podczas wcześniejszych rozkładów i tasowania często ja widziałam, tzn. Była gdzies z przodu albo z tyłu talii, jak wybierałam karty ze środka albo je oglądałam to zawsze na nią trafiałam. Zawsze ją gdzieś widziałam. Nawet kiedy chciałam już schować tarota i ustawić ją ponownie na szczycie talii z łatwością ją znajdowałam. Teraz nie widzę jej, nie mogę jej znaleźć, podczas tasowania jest zupełnie niewidoczna. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale z tego co tu czytałam to strażnik to ważny element.
Karty oczyszczałam, robię to regularnie nad płomieniem białej świecy lub w dymie z palo santo.
Nie wiem czy to co tu opisałam to nie są moje urojenia czy faktycznie coś jest nie tak. I tak jak wcześniej napisałam dopiero się uczę.

RE: Niezrozumienie z talią - Opiuek - 25-09-2023

(25-09-2023, 02:55)Serpens napisał(a):  
Karty oczyszczałam, robię to regularnie nad płomieniem białej świecy lub w dymie z palo santo.

Może właśnie dlatego?Mieszkasz w Polsce a używasz drzewa z Ameryki,kradniesz kulturę rdzennych Amerykanów
używasz drzewa które aby trafić do Twoich rąk musi najpierw przejść proces maltretowania go w podróży do naszego kraju,przyczyniasz się do wyniszczania tego drzewa i środowiska naturalnego wokół niego.

Czemu nie weźmiesz szałwi lekarskiej(nie,nie białej),sosny,brzozy etc?
Mało mamy ziół w Polsce?Czy po prostu zagłaniczne jest łepsze bo amełykanskye?

RE: Niezrozumienie z talią - Rekni - 25-09-2023

Próbowałaś oczyszczać karty solą?

RE: Niezrozumienie z talią - tuk - 25-09-2023

(25-09-2023, 02:55)Serpens napisał(a): Mam problem z talią podczas wszystkich rozkładów. Dopiero zaczynam moja przygodę z tarotem więc nie wiem co się dzieje.
Od niedawna czuję, że to co pokazuje mi tarot nie rezonuje ze mną; karty jakoś się nie kleją, nie rozumiem o co chodzi i mam wrażenie, że karty które aktualnie "wychodzą" nie powinny takie być. 
Jako strażnika talii wybrałam arcykapłankę, jest to karta dla mnie ważna, z którą czuje przyciąganie. Podczas wcześniejszych rozkładów i tasowania często ja widziałam, tzn. Była gdzies z przodu albo z tyłu talii, jak wybierałam karty ze środka albo je oglądałam to zawsze na nią trafiałam. Zawsze ją gdzieś widziałam. Nawet kiedy chciałam już schować tarota i ustawić ją ponownie na szczycie talii z łatwością ją znajdowałam. Teraz nie widzę jej, nie mogę jej znaleźć, podczas tasowania jest zupełnie niewidoczna. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale z tego co tu czytałam to strażnik to ważny element.
Nie wiem czy to co tu opisałam to nie są moje urojenia czy faktycznie coś jest nie tak. I tak jak wcześniej napisałam dopiero się uczę.
ja podziele się zdaniem z opioukiem , jakoś brzoza mi przyszła na myśl a szczególnie żywica brzozowa gdzie wiem , że jest to ciężki do pozyskania materiał ale cos mi tak mówi ... ale ja się nie znam

RE: Niezrozumienie z talią - Adrianna - 27-09-2023

Posprawdzaj jakie duchy ci podpowiadaja w czytaniu kart, bo moze przypaletal sie jakis niefajny i miesza w kotle :)

RE: Niezrozumienie z talią - Olimpia - 27-09-2023

(25-09-2023, 07:07)Opiuek napisał(a):
(25-09-2023, 02:55)Serpens napisał(a):  

Może właśnie dlatego?Mieszkasz w Polsce a używasz drzewa z Ameryki,kradniesz kulturę rdzennych Amerykanów
używasz drzewa które aby trafić do Twoich rąk musi najpierw przejść proces maltretowania go w podróży do naszego kraju,przyczyniasz się do wyniszczania tego drzewa i środowiska naturalnego wokół niego.

Czemu nie weźmiesz szałwi lekarskiej(nie,nie białej),sosny,brzozy etc?
Mało mamy ziół w Polsce?Czy po prostu zagłaniczne jest łepsze bo amełykanskye?

Nikt nic nikomu nie kradnie. Różne zioła i drzewa rosną w różnych częściach świata i niektóre nie mają sobie równych mocą w porównaniu do lokalnych. Polacy także mają swoje rośliny, które są silniejsze od pozostałych i również ludzie z różnych stron świata zamawiają je u nas.

Ja także używam Paolo Santo oraz Białej Szałwii. Tak się składa że są to jedne z najczystszych ziół/żywic. Nie to co to przydrożna polska Szałwia szara od spalin, zanieczyszczeń i smogu. Polskie rośliny zbiera się w lesie jak najdalej od cywilizacji. Nie każdy ma taką możliwość.

Jeśli chodzi o karty... wbrew temu co niektórzy sądzą, karty serio mają własną wolę. Po prostu odstaw je na jakiś czas, widać w tym momencie nie powinnaś wróżyć i tyle. Mojej mamie jak chce wróżyć też karty ostatnio odmawiają odpowiedzi i mają rację. 😅 Odpowiedzi czasem mogą zaszkodzić wtedy nie są udzielane.

RE: Niezrozumienie z talią - Opiuek - 27-09-2023

No ależ oczywiiiścież że przecież naturalnież,azaliż.
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11748

w ogóle to powinniśmy całą Amazonię przesadzić do Polski :)
magija bezwyobraźniowa, lewijossa 100%

RE: Niezrozumienie z talią - Serpens - 29-09-2023

(27-09-2023, 15:09)Adrianna napisał(a): Posprawdzaj jakie duchy ci podpowiadaja w czytaniu kart, bo moze przypaletal sie jakis niefajny i miesza w kotle :)
Jak mogę to sprawdzić? Jest tu na forum jakiś wątek o tym? I dzięki za odpowiedź, w życiu bym o tym nie pomyślała😬

RE: Niezrozumienie z talią - Adrianna - 10-02-2025

Lekko się spóźniłam z odpowiedzią XD ale dla potomnych odpowiem

No najlepiej porozmawiać z duchem, można przez karty, można nie. Poprosić jakiegoś innego naszego ducho-ziomeczka, żeby powiedział kto to, jeśli nie chce się ujawnić.

Prawdopodobnie są to po prostu sylfy, jeżeli nie masz żadnego kultu ani współpracy z konkretnym duchem zawiązanej na czytanie kart. Sylfy mają to do siebie, że lubią niestety trochę utrudniać czasem :D