![]() |
|
Wypociny imitujące wiersze - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Luźne (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=128) +--- Dział: Nasza Twórczość (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=7) +---- Dział: Literatura (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=178) +---- Wątek: Wypociny imitujące wiersze (/showthread.php?tid=6188) |
Wypociny imitujące wiersze - Jiruka - 08-11-2014 To może na rozruch kilka moich wierszydeł, o ile można je tak nazwać. Z chęcią wysłucham waszych opinii i ewentualnych sugestii. Krypta Morku została otwarta Uwolniona bestia nienażarta Księżycowy blask przysłoni słońce Kiedy początek zetknie się z końcem Bo odwiedzi Przystań sam śmierci Pan I zapuka do śmiertelników bram Nieposkromiony, niezwyciężony W ciemności będzie świat pogrążony Bo dawno wyblakło Jego światło A powrócić nie będzie mu łatwo Lis go oświeci jasno jak słońce Złączy tym samym dwa duszy końce _________________________________ Skrzyżuj miecz swój z mrokiem przedwiecznym Klęknij przed panem swym niebezpiecznym Rozerwij na strzępy miłości czar Z godnością przyjmij wściekłości dar Jedzie rydwanem stworzonym z Gwiazd Żałośnie skomli poddany mu czas U stóp jego morze szlacheckiej krwi Jedyny Władca z nas wszystkich drwi Morskie kamienie welon ze snu I mędrcy składają pokłony mu Energia ducha, co od dawna gnił Ciemnością piętno światłości zmył Zniszcz, pożryj, a potem wyj nad grobem. __________________________________ Umieram roniąc krwawe łzy Jęków dźwięk i w sercu lęk Zabijają mnie głosem swym Czarne przegniłe brudne serce Jeździec ciemności Lecz zawsze przy mnie jesteś Ty Twego głosu ciepły dźwięk Otulasz mnie ramieniem Twym Pękające ślubne kobierce Więźniu miłości Przerwą się w sercu wszelkie szwy Nie zniosę dłużej tych męk* Zasłaniam się cierpieniem mym Światło katem w mej udręce Płoną wnętrzności Z Twą mocą spełniać mogę sny Do Otchłani kluczy pęk Nigdy nie wiesz kto gdzie jest kim W wiecznie nieustającej męce Gnijące kości *jestem świadoma, iż powinno być "mąk" (B l.m.), jednak pisałam to długo przed tym, jak się o tym dowiedziałam, gdybym zaś przekształciła ten drobny błąd cały wiersz straciłby sens. Tak więc zostawiłam to tak, jak było. ______________________________ Nachodzi wieczna Noc A nikła Słońca moc Dotarłszy do końca Cichnie - Magia Słońca Hteeik pożeraczem dusz Okrwawiony nóż Dzierżony przez żmije Zazdrość w sercach gnije Ideał zdradliwy Cierpliwy, lecz mściwy I go nie powstrzyma Ekstaza pielgrzyma Mroczne serce Nocy Niczym cień w dal kroczy Ostry jak katana Śmierć uradowana Ćmy zgubnie lecące do ognia ___________________________ Stąpam po grząskiej ziemi mieszam prawdę w z kłamstwem, lecz nic tego nie zmieni Serce przegniłe, bo sytuacje trudne jednak cóż zrobić jeśli myśli brudne Pan pod ziemią czeka głodny sprawiedliwości nienawiścią z serca wyrwanej, siłą, przepełnionej bólem i goryczą Skóra płonie, niczym szata ladacznicy zwraca uwagę innych mówiąc kim jest winowajca Krew wrze w żyłach karząc wszystkich cierpieniem tych, których skazaliśmy Jesteśmy wyzwolonymi dziećmi Pana, lecz on nie przyjmuje cudzych bękartów i pokocha tylko szczerych wyznawców - dając im Prawo. A Prawo pokieruje czynami i uwolni mrok _______________________________________ To na tyle z mojej strony, czekam na wasze opinie.
RE: Wypociny imitujące wiersze - aim72 - 08-11-2014 Dobre, naprawdę jestem pod wrażeniem, zwłaszcza pierwsze dzieło mi się bardzo podoba. RE: Wypociny imitujące wiersze - Finneus - 08-11-2014 Błąd to błąd. Świadczy o Ałtorze ;3 Jak świadczy?;3 RE: Wypociny imitujące wiersze - Olimpia - 08-11-2014 Że jest oryginalny? Kreatywny? Pod warunkiem oczywiście, że jest świadomy błędu. ![]() Piękne masz wiersze kochana, takie uczuciowe... Uwielbiam Twoją twórczość w każdej postaci, masz duży talent literacki. Dbaj o niego.
RE: Wypociny imitujące wiersze - Gentleman - 08-11-2014 Ciekawe, klimatyczne. Dobre. RE: Wypociny imitujące wiersze - aim72 - 09-11-2014 Ja chcę więcej, proszę bardzo Jiruka. RE: Wypociny imitujące wiersze - Jiruka - 09-11-2014 Dzięki, może coś jeszcze podrzucę, tylko niech znajdę swój notatnik. ![]() _______________________________ Stoi katedra ponura I rzuca cień niczym góra Ze strzelistą wierzą w chmurach Pełna ciemności w swych murach A rzeźby przerażające Spokoju poszukujące Wygnańców odstraszające I zbawcy wyczekujące Wnętrze wypełnione mrokiem Przerażające widokiem Powietrze śmiercią cuchnące Niewiernych dusze gnijące _____________________________ Krew płynie strumieniami Zgnieciony kamieniami Wyciąga dłoń w udręce Bądź katem w jego męce Daj odejść jego duszy Choć już się serce kruszy Nie trzymaj umarłego Po prostu uwierz w niego Niech kroczy własną drogą Bo tam mu pomóc mogą Płynie tylko jedna łza Nie trzyma go rozpacz ma RE: Wypociny imitujące wiersze - Olimpia - 09-11-2014 Jesteś genialna... skąd Ty bierzesz te rymy? xD Ja zawsze pisałam białe bo ciężko z rymami, ale czasem same przychodziły. ![]() Powinnaś je gdzieś wysłać, serio. RE: Wypociny imitujące wiersze - Jiruka - 09-11-2014 Dzięki, one po prostu same przychodzą. ![]() Trochę się zastanawiałam czy ich nie publikować gdzieś, ale jak zapytałam znajomego redaktora to powiedział, że są zbyt przygnębiające. Jako że ja nie lubię pisać o kwiatuszkach i pszczółkach (no chyba, że więdną i umierają), to nie dało się nic z tym zrobić. RE: Wypociny imitujące wiersze - Olimpia - 09-11-2014 Ci debile się nie znają tak naprawdę... bo wiesz z doświadczenia wiem, że oni patrzą technicznie... i czy jest na to popyt, czy się sprzeda. Wiesz że największe autorki miały kurewski problem ze znalezieniem wydawnictwa? Między innymi J.K. Rowling. A wiesz co to znaczy? Żebyś się nie poddawała! No i mamy magię. ![]() Ja też pisałam takie przygnębiające raczej. I powiem, Ci że tak naprawdę jest na nie popyt, to tak jakby ktoś powiedział aby muzycy nie pisali o zranionej miłości itp. Ludzie zwłaszcza w Polsce - "uwielbiają" się dołować, Twoje wiersze pozwalają na refleksje. Problem jest taki... że to wiersze nie są zbyt popularne, popyt na książki też spadł... ehhh... |