Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Pytania i problemy v
1 2 Dalej »

Jasnowidzenie czy wizualizacja?

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Jasnowidzenie czy wizualizacja?
Autor Wiadomość
possess Offline
Użytkownik

Liczba postów: 15
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 6
Podziękowano 24 razy w 13 postach
RE: Jasnowidzenie czy wizualizacja?
U mnie zwykle takie wizje są dość szczegółowe, ale raczej nie pojawiają się same z siebie tylko po zadaniu konkretnego pytania i otworzeniu się na odpowiedzi. Na przykład przed znalezieniem pierwszej pracy zastanawiałam się gdzie będę pracować i zobaczyłam scenę w której rozmawiam ze swoim szefostwem. Widziałam szczegółowo - jak wyglądają, ile mają wzrostu, jakie mają fryzury, w jakim są wieku, jak się zachowują, jaki mają charakter. Poszłam na rozmowę o pracę z pierwszego ogłoszenia jakie znalazłam - a tam dokładnie ci ludzie z mojej wizji.

Podczas takiego szukania odpowiedzi oczywiście pojawia się mnóstwo myśli, które żadnymi przepowiedniami nie są. Nie wiem jak to dobrze opisać ale te właściwe "czuje" inaczej. Towarzyszy im taka stuprocentowa pewność, że to prawda. Jakby się oglądało swoje własne wspomnienie, mimo, że ta sytuacja jeszcze się nie wydarzyła. Najtrudniejsze w tym jak dotąd dla mnie jest pilnowanie żeby takiej wizji nie "obracać w głowie", bo błyskawicznie świadomy umysł dopisuje sobie do niej jakieś rzeczy (np zmienia wydźwięk na bardziej pozytywny) i wszystko się trochę wypacza.

(11-12-2021, 08:21)HermetycznieŚwiadom napisał(a): Nieraz pojedyńcze sceny czy obrazy wpadające w umysł mają odzwierciedlenie w życiu,cieszy mnie to,mam satysfakcje,ale nie zarzucam tym nikogo bo większość ludzi tego nie kuma co więcej będą szydzić z ciebie bo jesteś w ich mniemaniu z poziomu ego lepsza a to nie do pomyślenia dla nich,równo ustawionych w szereg ;)

Faktycznie ciężko osobie, która nie jest w temacie wyjaśnić, że wie się co będzie w przyszłości i nie wyjść przy tym na wariata. Ja czasami mówię, że "przyśniło mi się to i to" i ludzie w większości z jakiegoś powodu lepiej reagują na taką informację.

Co do rozwijania umiejętności, z racji tego, że jednym z moich ulubionych hobby jest ściąganie ezoterycznych książek z internetu wrzucam kilka linków. Nie miałam czasu nad nimi przysiąść, więc nie wiem czy i które z nich się do czegoś nadają, ale może ktoś akurat będzie miał więcej czasu niż ja:
W. Leadbeater - Jasnowidzenie
L W Delaurence - Crystal Gazing and Spiritual Clairvoyance
W-E-Butler - How to Develop Clairvoyance
Alexandra Chauran - Clairvoyance for Beginners_ Easy Techniques to Enhance Your Psychic Visions
Nathaniel - The Art of Seeing - Your Psychic Intuition, Third Eye, and Clairvoyance. A Practical Manual for Learning and Improving Your Clairvoyant Abilities
John Friedlander_Gloria Hemsher- Basic Psychic Development_ A User's Guide to Auras, Chakra & Clairvoyance
Elizabeth Owens - Spiritualism & Clairvoyance for Beginners_ Simple Techniques to Develop Your Psychic Abilities
Chauran, Alexandra - 365 Ways to Develop Your Psychic Ability_ Simple Tools to Increase Your Intuition & Clairvoyance
11-12-2021, 23:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Adrianna , Evander , tupajda , Nikodem
Pan Remigiusz Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: /
Praktykowany rodzaj magii:
/

Podziękowania: 2
Podziękowano 1 razy w 1 postach
RE: Jasnowidzenie czy wizualizacja?
Jak się będzie tego używać to samo z siebie się rozwinie(Przynajmniej tak u mnie było) Prawdopodobnie można to rozwinąć przez samą prace z energią, nie jest to potwierdzona informacja ale mi chyba pomogło skupianie energii w okolicach 3 oka. Już jakiś czas tego używam i teraz potrafię (okazjonalnie) rozmawiać ze sobą z przyszłości i przeszłości. Nie mam pojęcia jak to się dzieje ani jak to osiągnąłem ale wiem że zajęło mi to baaardzo długo może to być nawet więcej niż 10 lat ale to było jeszcze za czasów jak nie miałem pojęcia o energii i tym wszystkim więc pewnie można to szybciej osiągnąć
22-12-2021, 01:16
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.