Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Pytania i problemy v
1 2 3 4 Dalej »

Magia=opętanie

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Magia=opętanie
Autor Wiadomość
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
Praktykowany rodzaj magii:
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
RE: Magia=opętanie
Ja też mialem rozkminy typu "po co to wszystko" ale teoria reinkarnacji przemawia do mnie najbardziej, i wogóle jak masz czas to poczytaj sobie serię książek Michaela Newtona. Wpisz w google "michael newton reinkarnacja" i ci wyskoczy. Na chomikuj.pl są chyba do ściągnięcia pdf-y (przynajmniej kiedyś były).
31-08-2023, 15:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,052
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 364 razy w 214 postach
Amorte,

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=6820
Najpopularniejsze religie monoteistyczne używają zastraszania i zawstydzania od dziecka, aby uwarunkować na pożądane schematy zachowań.

Leki nabyte w dzieciństwie rzadko znikają same bez pracy nad swoją głową i potrafią zatruwać życie w sposób, którego możesz się nie spodziewać.

Polecam medytację i uporządkowanie swojej głowy metodami z powyższego tematu, zanim zaczniesz robić cokolwiek praktycznego, oprócz MROpa (używa imion hebrajskiego boga).

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
31-08-2023, 18:06
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Wierzbix , tupajda
tuk Offline
MiD

Liczba postów: 93
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: S/ryby L/lew CH/wół?
-energii/wody/czarna/intuicja

Podziękowania: 20
Podziękowano 10 razy w 10 postach
a można wiedzieć jakie schorzenie psychiczne cie trapi , żyje w przekonaniu , że często choroba jest mylona , albo inaczej jak coś ci dolega , ale nie wiadomo do końca co to na pewno choroba psychiczna
31-08-2023, 19:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
Ja bym pominął temat rodzaju choroby, to co napisała autorka tematu jest wystarczające.

Ważniejszą kwestią od szczegółów diagnozy jest efekt jaki autorka tematu chce osiągnąć praktykując czary. 

Ma to być poprawa stanu zdrowia ? Sztuka dla sztuki w celu dowartościowania się że jest sie kimś wyjątkowym, wiedzącym więcej od innych ? Bogactwo materialne, a może przyciągnięcie atrakcyjnego partnera ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2023, 20:14 {2} przez Santiago.)
31-08-2023, 20:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wierzbix Offline
mam na Ciebie oko 🤪

Liczba postów: 35
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 28
Podziękowano 20 razy w 12 postach
Wychowywałam się w wierze chrześcijańskiej. Ja niekonieczne wierzyłam, bardziej chciałam wierzyć. Całe życie w wątpliwościach. Może właśnie ze strachu?  Magia mnie trochę uwolniła, poczułam się spokojniejsza, tak, jakby to było moje miejsce. Są rzeczy, których boję się teraz bardziej [i o których nie chcę tu pisać]. Ale wiele poprzednich lęków przełamałam.

Uwolnienie się od katolickiego myślenia to proces ciężki, długi. Wątpliwości będą wracały, będą je napędzać ludzie, przeczytane artykuły na temat opętań itd. Wątpliwości potrafię mieć do tej pory, a to już 3 lata z magią. Musisz mieć na uwadze to, że rzeczywiście byty mogą się trochę kleić, dawać o sobie znać. Na forum znajdziesz rady jak przynajmniej bezpiecznie wejść w magię. Jak ktoś inwokuje demona na początku praktyki, to nic dziwnego, że jakiś byt z tego skorzysta. Tylko głupi by nie skorzystał!

Mnie [prawdopodobnie] byty dręczyły już w dzieciństwie, a przede wszystkim w liceum. A przecież jako dziecko nie zajmowałam się bezpośrednio magią i chodziłam do kościoła. Gdzie wtedy był Bóg?
Nie powinnaś się też spieszyć, bo to tylko może napędzać lęk. Wychodzi się przecież z tej wspaniałej 'strefy komfortu', kiedy można obwinić Boga o swoje niepowodzenia. Albo szukać w nim oparcia. 

Evander podesłał Ci temat, może Ci się to wydawać dziwne, może nawet niepotrzebne, ale spróbuj. To mi pomogło wyprostować (niewielką) część moich bezsensownych zachowań. Przy zaangażowaniu może udałoby się większość. Przewertuj forum, jest mnóstwo wskazówek, chociaż część informacji trzeba odsiać.

Merida, jak już napisała, była w podobnym punkcie co my. Jeśli magia Cię woła, to być może to Twoja droga i poczujesz się podobnie 'uwolniona'.

Cokolwiek wymyślisz, życzę powodzenia.
31-08-2023, 23:07
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡ , tupajda , Elae
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 245
Znak Zodiaku: Siekiera
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowania: 8
Podziękowano 32 razy w 29 postach
Z chwilą w której zaczynasz się bać,stajesz się niewolnikiem.
Bogobojność to niewolnictwo,nasi przyjaciele nie potrzebują naszego strachu.
Gdzie był Twój anioł struś kiedy atakował Cię demon?
"Anioł nie reaguje bo nie wolno ingerować w naszą wolną wolę"
ale demon może ingerować i nikt mu nie przeszkodzi?

Największymi demonami są obcy "bogowie" i ich funkcjonariusze,pośrednicy.
Skoro ludzie potrzebują tych pośredników do kontaktu z bogiem tzn że bóg także
bóg nie potrafi do nas dotrzeć bez pośrednika
a więc najwyżsi w hierarchii są pośrednicy,potem bóg i na końcu niewolnik :)

Judeo-chrześcijaństwo oprócz tego że jest przeszczepem z pustyni,w dodatku synkretycznym i eklektycznym
to jest to przedstawiciel trójcy,trzy gałęzie jeden korzeń.

Judaizm jest religią prawników,biznesmenów,panów
(w judaizmie masz kabałę,liczby liczby liczby etc)
islam to religia wojowników
neojudaizm czyli chrześcijaństwo jest religią niewolników.

„Niewolnicy! Z całą bojaźnią bądźcie poddani panom nie tylko dobrym i łagodnym, ale również surowym.”( 1 P 2,18).

„Niewolnicy, bądźcie we wszystkim posłuszni doczesnym panom, nie służąc tylko dla oka, jak gdybyście się mieli ludziom przypodobać, lecz w szczerości serca, bojąc się Pana.” (Kol 3,22; por. Ef 6,5n).

„Każdy niech pozostanie w takim stanie, w jakim został powołany. Zostałeś powołany do wiary jako niewolnik?
Nie martw się! Nawet gdybyś miał okazję stać się wolnym, skorzystaj raczej z twego niewolnictwa [pozostając w tym stanie]” (por. 1 Kor 7,20n). – udający hellenistę
agent Sanhydrynu Szaweł z Tarsu

“Nad społeczeństwem dominować będzie elita, (…) która dla osiągnięcia swoich politycznych celów nie będzie wzbraniać się przed stosowaniem najnowocześniejszych technik kształtowania publicznych zachowań i utrzymywania społeczeństwa pod ścisłą kontrolą i inwigilacją.”
(ostatnie 3 lata to doskonały przykład)

Zbigniew Brzeziński
(cytat pochodzi z jego książki “Between Two Ages” z 1970 r.)

Brzeziński to nie byle kto
Wyciąg z protokołu nr 468 posiedzenia Senatu Akademickiego KUL z dnia 21 czerwca 1990 r. w sprawie nadania tytułu doktora honoris causa KUL prof. Zbigniewowi Brzezińskiemu.
Senat jednogłośnie zatwierdził uchwałę Rady Wydziału Nauk Społecznych o nadaniu doktoratu honoris causa byłemu doradcy Prezydenta USA prof. Zbigniewowi Brzezińskiemu za wkład w rozwój nauki oraz za zasługi dla narodu i kultury chrześcijańskiej w Polsce i na świecie.

Kultura judeo-chrześcijańska = kultura niewolnicza.

List do Rzymian, Obowiązki Chrześcijanina, Miłość i pokora zasadą postępowania, 13: Posłuszeństwo wobec władzy świeckiej
1 Każdy niech będzie poddany władzom, sprawującym rządy nad innymi. Nie ma bowiem władzy, która by nie pochodziła od Boga, a te, które są, zostały ustanowione przez Boga. 2 Kto więc przeciwstawia się władzy – przeciwstawia się porządkowi Bożemu.
Ci zaś, którzy się przeciwstawili, ściągną na siebie wyrok potępienia. 3 Albowiem rządzący nie są postrachem dla uczynku dobrego, ale dla złego.
A chcesz nie bać się władzy? Czyń dobrze, a otrzymasz od niej pochwałę. 4 Jest ona bowiem dla ciebie narzędziem Boga,
[prowadzącym] ku dobremu. Jeżeli jednak czynisz źle, lękaj się, bo nie na próżno nosi miecz. Jest bowiem narzędziem Boga do wymierzenia sprawiedliwej kary temu, który czyni źle. 5 Należy więc jej się poddać nie tylko ze względu na karę, ale ze względu na sumienie. 6 Z tego samego też powodu płacicie podatki. Bo ci, którzy się tym zajmują, z woli Boga pełnią swój urząd.
7 Oddajcie każdemu to, mu się należy: komu podatek – podatek, komu cło – cło, komu uległość – uległość, komu cześć – cześć.

Ktokolwiek sprzeciwia się NWO,totalitaryzmowi itp
sprzeciwia się woli biblijnego boga.

Być może te "demony" które Cię atakowały,to były "aniołki" strzegące trzody swojego pana.
Słudzy mają służyć!
Owce i barany poszczuje się psem(aniołem strusiem) gdy wyjdą z zagrody.

Rodzaju 3:22
„Oto człowiek stał się jak jeden z NAS pod względem znajomości dobra i zła,
a teraz, żeby nie wyciągnął ręki i nie wziął owocu również z drzewa życia,
i nie jadł — i żyłby po czas niezmierzony…”
Tak więc wypędził człowieka, a po wschodniej stronie ogrodu Eden
postawił cherubów i płomieniste ostrze miecza,
który się stale obracał, by strzec drogi do drzewa życia.

Z Biblii wynika że bóstwa(nie jedno bóstwo)i ich lider
stojące za tą księgą dbają tylko o to by człowiek przypadkiem nie osiągnął nieśmiertelności.
Dlaczego więc wyznawcy tej księgi mają nadzieję na życie wieczne?
"Aniołki" to nic innego jak Cerbery,dopóki jest Ci źle to mają Cię w d.
no chyba że się zbliżysz do czegoś co da Ci wolność,wtedy Cię zagryzą.

Nawet płatki musli są w tej kwestii zgodne

Koran 50:16

My stworzyliśmy człowieka
i wiemy, co podszeptuje mu dusza.
My jesteśmy bliżej niego
aniżeli arteria jego szyi

PS. Wracając do instytucji prawdziwego strusia,anioła strusia
pokażę Ci jak wygląda prawdziwy,oto on

Wszyscy jesteśmy małymi dziewczynkami
uwodzonymi/ewangelizowanymi przez panów w płaszczykach
niestety nie każda z nas("dziewczynek") potrafi się bronić
ale aniołki istnieją,tyle tylko że nie są różowymi jednorożcami
z których sypie się brokat i które machają pierzastymi skrzydełkami 
ze średniowiecznej ikonografii wymyślonej przez autorów obrazów.

Analogicznie do psów,działek czy innych placówek nie strzegą wypindrzone pudelki
albo jakieś ujadające ciułałły
są to dobermany lub prawdziwe wilki
a te zwierzątka przez panów w płaszczykach uważane są za złe
ponieważ dzięki nim panowie w płaszczykach nie mogą przejąć działki ;)
dlatego uczą że kły i pazury to grzech,a uległość i obcinanie pazurów jest cnotą.

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2023, 10:41 {2} przez Opiuek.)
01-09-2023, 08:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,038
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 237
Podziękowano 215 razy w 149 postach
Uswiadomienie sobie, że ma się problem jest pierwszym i najważniejszym krokiem do zmian. Zacznij od uporządkowania swojej głowy. Ważna jest też świadomość, że nie ważne jest co ludzie myślą/mówią o tobie. Dla siebie samej najważniejsza powinnaś być ty sama.
Być może mialaś epizod depresyjny, który bardzo często wynika z bardzo dużej wrażliwości.

--
Wystarczy być sobą.
23-09-2023, 13:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Elae Offline
Użytkownik

Liczba postów: 7
Znak Zodiaku:
teurgia/taumaturgia

Podziękowania: 3
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Dziękuję wszystkim, dopiero teraz z ostatnim postem dostałam powiadomienie na maila, także przepraszam, że nie odpisywałam. Moja diagnoza jest rzetelna, terapia wdrożona, leki działają. Jeśli chodzi o to, po co magia, podane przykłady powodów są jakieś strasznie płytkie i powierzchowne (bez urazy). Nawet mi nie przyszło do głowy, żeby prosić o bogactwo, a pewność siebie i atrakcyjnego partnera mam. Po prostu magia mnie pociąga. Ostatnio zaczęłam się uczyć tarota, pracuje mi się z kartami zadziwiająco łatwo, ich przesłania zwykle są szokująco adekwatne. Czuję się komfortowo i "w domu", kiedy wróżę.
23-09-2023, 16:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Santiago
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Hej, też pochodzę w rodziny pokoleniowej czarownic. U nas to przechodzi na kobiety. Moja rodzina również się nawróciła i odrzuciła swój dar. Wiele kobiet z naszej rodziny trzyma się z daleka od rzeczy swojego talentu np. ciocia nigdy nie gra w karty, inna stara się nie patrzeć w lustro, babcia trzyma się z daleka od ognia itp.

Ja i moja mama się wyłamałyśmy. Od kiedy ja zajmuję się tym jawnie wieeele lat moja rodzina nawet trochę zluzowała z dziedzictwem - jednak co niedziela koniecznie kościółek.

Ogólnie rodzina podczas grupowej próby ściągnięcia klątwy coś sprzeprzyła, zjawił się demon i zrobił raban. To sprawiło że rodzina się nawróciła i panicznie się bała czarów. Kiedy robisz zaawansowane rytuały ściągnięcia silnych klątw czy próbujesz ściągać z kogoś byty to oczywiste, że to będzie walczyć.

Strachem się karmią, nie boj się i pamiętaj że Ty rządzisz wraz ze swoją silną wolą. Zresztą... o czym ja gadam, przecież Ty nie będziesz na starcie wzywała demonów i zbawiala świata z klątw i uroków. Baw się dobrze i zmieniaj swoje życie.❤️

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-09-2023, 22:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Elae
Elae Offline
Użytkownik

Liczba postów: 7
Znak Zodiaku:
teurgia/taumaturgia

Podziękowania: 3
Podziękowano 1 razy w 1 postach
(27-09-2023, 22:15)Olimpia napisał(a): Hej, też pochodzę w rodziny pokoleniowej czarownic. U nas to przechodzi na kobiety. Moja rodzina również się nawróciła i odrzuciła swój dar. Wiele kobiet z naszej rodziny trzyma się z daleka od rzeczy swojego talentu np. ciocia nigdy nie gra w karty, inna stara się nie patrzeć w lustro, babcia trzyma się z daleka od ognia itp.

Ja i moja mama się wyłamałyśmy. Od kiedy ja zajmuję się tym jawnie wieeele lat moja rodzina nawet trochę zluzowała z dziedzictwem - jednak co niedziela koniecznie kościółek.

Ogólnie rodzina podczas grupowej próby ściągnięcia klątwy coś sprzeprzyła, zjawił się demon i zrobił raban. To sprawiło że rodzina się nawróciła i panicznie się bała czarów. Kiedy robisz zaawansowane rytuały ściągnięcia silnych klątw czy próbujesz ściągać z kogoś byty to oczywiste, że to będzie walczyć.

Strachem się karmią, nie boj się i pamiętaj że Ty rządzisz wraz ze swoją silną wolą. Zresztą... o czym ja gadam, przecież Ty nie będziesz na starcie wzywała demonów i zbawiala świata z klątw i uroków. Baw się dobrze i zmieniaj swoje życie.❤️

Dzięki, to dla mnie bardzo pomocne usłyszeć coś od kogoś z podobną historią i sytuacją :) Uwierz, że nie będę niczego wzywać ani wyzywać przez najbliższe 20 lat! :s Oprócz Bogów, jakoś się tego przestaję bać  :angel:

Ale chętnie bym posłuchała o tym ze szczegółami, jak będziesz mieć czas ;)
28-09-2023, 13:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.