Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Parapsychologia v
« Wstecz 1 2

Trening intuicji (z dedykacją dla KeylAmeis)

Strony (2): « Wstecz 1 2
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Trening intuicji (z dedykacją dla KeylAmeis)
Autor Wiadomość
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
RE: Trening intuicji (z dedytakcją dla KeylAmeis)
Sam przecież napisałeś, że ludzie mogą nie odróżnić swoich myśli od podszeptów. W ten sposób w Twojej głowie pojawia się jakieś stwierdzenie. Ono zapisuje się w podświadomości. Podświadomość, jako materia astralna, ma tendencje do wyrażania się poprzez odczucia. Pierwotnie jednak był to głos, którego niekoniecznie usłyszałeś, bądź wziąłeś za własny. W kontakcie bezpośrednim (rozmowa) z Wyższym Ja, wyrażasz się poprzez słowa, nie odczucia.

jakzostacmagiem.wordpress.com
17-03-2013, 20:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Oth, ale myśl to też nie głos. xD Głos musi mieć dźwięk.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
17-03-2013, 21:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kibono Offline
Użytkownik

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Oli, nie zgodzę się, że myśl to nie głos, owszem, nie każda myśl jest głosem, ale większość tak, mimo iż ten dźwięk nie wydostaje się do świata materialnego, ale zapewne do innych tak... Bo inaczej w myślach byśmy nie prosili czasami o pomoc jakichś wyższych bytów, bo to by nic nie dawało... I tylko teraz nie pisz mi, ze myśl to czysta energia, która sama się ukierunkowuje, bo w to nie uwierzę... :p
17-03-2013, 21:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Oczywiście że myśl to energia. xD Cały świat jest z niej zbudowany. xD
Wyłaź sobie z ciała i pomyśl coś i zobaczysz co się stanie! Sprawdź se sam!

Poza tym nawet jeśli przyjąć że myśl jest głosem to chuja to zmienia, bo intuicje się CZUJE, bez czakry serca byśmy nie czuli... Intuicja ma mało wspólnego z czakrą serca ale jednak ten mały odłamek ma.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
18-03-2013, 00:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kibono Offline
Użytkownik

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
A mi się zawsze zdawało, że myśl nadaje kształt energii, a nie, że sama w sobie nią jest... Czyli ssąc z kogoś energię, również ssie się myśli tej osoby? Cóż, w takim wypadku umiejętność czytania w myślach stałaby się banalnie prosta ^_^ A tak nie jest...

Owszem, z tą czakrą to się zgodzę, i zapewne wszystkie mają na to wpływ na samym początku, bo mając zablokowaną np. Czakrę Podstawy, trudniej nam pracować nad innymi czakrami, więc jakby nie patrzeć trzeba nad wszystkimi pracować, bo samopoznanie = lepsze zrozumienie siebie, prowadzi do lepszych wejrzeń ;)

A co do rad z punktami, to rzeczywiście jest to bardziej umoralnianie... Ja intuicję mam dobrą, chociaż jej nie rozumiem... I to, czy jestem dobry, czy też zły zbytnio na moją intuicję nie wpływa, chodzi tylko o to by być w miarę wyciszonym :p Jeżeli będę tryskać radością jak przy wygranej w totka większej kumulacji, lub przy narodzinach dziecka, to wątpię bym wtedy słyszał moją intuicję... ^_^ A to nie zmienia faktu, że odczuwałbym pozytywne uczucia :p

No i raz jeszcze powtórzę... Intuicja to głos... Stare przysłowie mówi o innych głosach w nas np: "Idź za głosem serca" A serce nie ma ust, więc nie mówi, ale jednak podpowiada... Tak samo jest z intuicją w moim mniemaniu... I owszem, niby się je czuje, ale czuje się je jak jakiś głos, który kreuje myśl w Twoim mózgu...
18-03-2013, 10:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

(18-03-2013, 10:05)Kibono napisał(a): A mi się zawsze zdawało, że myśl nadaje kształt energii, a nie, że sama w sobie nią jest... Czyli ssąc z kogoś energię, również ssie się myśli tej osoby? Cóż, w takim wypadku umiejętność czytania w myślach stałaby się banalnie prosta ^_^ A tak nie jest...

Blokad umysłowych sami sobie jesteśmy winni, to wszystko jest zagłuszone i tyle, poza tym energia myśli jest tak w chuj delikatna że na plan fizyczny wchodzi praktycznie niezauważalnie, jednak jeśli się kumuluje to się manifestuje... ;) Sprawdzone i nawet opisane. Jak na Ciebie rzucę klątwę to nie koniecznie ona się ziści... ciekawe dlaczego? Więc tak się składa że wszystko działa na tej samej zasadzie... wysyłamy ale nie koniecznie się zmanifestuje albo zmanifestuje ale po kilka próbach. ;)

(18-03-2013, 10:05)Kibono napisał(a): No i raz jeszcze powtórzę... Intuicja to głos... Stare przysłowie mówi o innych głosach w nas np: "Idź za głosem serca" A serce nie ma ust, więc nie mówi, ale jednak podpowiada... Tak samo jest z intuicją w moim mniemaniu... I owszem, niby się je czuje, ale czuje się je jak jakiś głos, który kreuje myśl w Twoim mózgu...

No tak Kibono powtarza że intuicja to głos i tak ma być. xD Amen. ^^'
Wiesz co to jest PRZYSŁOWIE?! xD Poza tym... nieważne i tak miałam ten przykład podać. ^^ Głos serca? No to teraz znów na jedno wychodzi, więc głos serca to odczucie. ;)

Głos - słyszę
Czuję - odczucie

Proste? No widać nie dla każdego... xD

Normalność to wymysł.

-----------
18-03-2013, 17:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.