Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Techniki Magiczne v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Koniec z złamanym sercem

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Koniec z złamanym sercem
Autor Wiadomość
Sorrio Lenen Offline
Lightbringer

Liczba postów: 164
Znak Zodiaku: Panna
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Koniec z złamanym sercem
Ismena, mogłabym Cię poprosić, żebyś pisała w akapitach, a nie w blokach tekstu? Bardzo ułatwiło by to czytanie Twoich wypowiedzi.

Co do różnicy między zauroczeniem a miłością - nie mogę się wypowiedzieć na temat miłości romantycznej, bo jeszcze takiej nie doświadczyłam, ale raz zauroczyłam się w jednym chłopaku w gimnazjum. To była krótka obsesja która skończyła się równie szybko, co się zaczęła. A miałam wrażenie, że jestem w nim zakochana - to chyba pułapka, w którą wpada wielu ludzi. Poznają kogoś, myślą, że są zakochani, tworzą obietnice i plany na przyszłość, a potem stwierdzają, że to był jedynie pociąg fizyczny. Dlatego masz rację, Ismeno, że nie należy się otwierać od razu. A jeśli chodzi o związki przez internet - to fenomen, którego nigdy nie byłam w stanie pojąć. Nie potrafię przełamać się żeby wstawić gdzieś swoje zdjęcie lub podać swoje imię, a co dopiero wyznawać miłość osobie, której w życiu nie widziałam na oczy? Miałam znajomą, która była w związku z jakimś gościem z Australii. Pomijając brak kontaktu fizycznego i oczywisty problem odległości, gość zdradzał ją i nawet chwalił się tym na Facebooku. Niepojęte, jak można w czymś takim trwać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2014, 22:37 {2} przez Sorrio Lenen.)
28-02-2014, 22:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Sorrio Mortiaris
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Cytat:Mortiaris, miłość nie jest epizodem. Jest bardzo silnym, głębokim uczuciem.
To, co Ty najwyraźniej masz na myśli, to fascynacja (przygoda), a nie miłość.

Tia, z mojej strony wygląda to raczej na miłość. Też miałem doczynienia z zauroczeniami, ale odkąd wiem jak stawiać bariery, zdarza się to rzadko.
Rozważałem "obsesje", ale Przyjaciółka mówi, że nie jest to obsesja, więc nie. Po za tym zamykałem czakrę serca i pętałem ją, po max 2 dniach "błogiej ciszy" otwierała się "na pełnej kurwie".

Cytat:że najboleśniej wszelkie porażki odczuwają ludzie uczciwi.
To by się akurat zgadzało, bo choćbym nie wiem jakiego "chuja" grał, na końcu okazuje się co innego :/..

Nie mam doczynienia z zauroczeniem przez internet, bo ja akurat znam się z tą dziewczyną od małego brzdąca.
Po za tym nie wiem dlaczego czepiacie się ludzi, jeśli ciągnie ich do siebie np. energia i "duchowa" miłość to nic Wam do tego. Ja wiem, że dzisiejsze czasy to tylko fizycznie, ale tolerancji trochę jak nie znacie sytuacji drugiej strony. Czasami poprzez środowisko ciężko jest znaleść ludzi sobie podobnych. Ja po latach poszukiwać i kumplowaniu się z różnymi(od klasowych dziwaków/nerdów po "twardych imrezowiczów") po 3 miesiącach popytu na witchu jestem bardziej szczęśliwy niż byłem kiedykolwiek, bo wiem, że nie jestem psychiczny, co też podejrzewałem przez wiele lat. Choć w sumie mogę być, ale mniej niż myślałem, że byłem :E

Cytat:gość zdradzał ją i nawet chwalił się tym na Facebooku

Pizda nie facet, tyle ode mnie.

Cytat:*** Wena, słowa - "Czyń swoją wolę, niechaj będzie ona całym twoim prawem", nie oznaczają wcale samowoli i bezkarności działań. Tak na marginesie

Samowole można czynić, mogę teraz wyjść na ulicę i zarżnąć przypadkową osobę, problem taki, że będzie za to kara, więc trzeba się powstrzymać. Trzeba się liczyć z konsekwencjami, choć możemy wszystko,.

Cytat:Nawet ludzie po wielu latach małżeństwa rozwodzą się i układają sobie życie od nowa, bo... takie jest życie.
Nie można tkwić w przeszłości.

Jak Ty masz taką definicje miłości, to nie wiem dlaczego się wypowiadasz, "bo takie jest życie", jak ludzie nie potrafią się dobrać albo nie potrafią wytrwać w tym co sami sobie zgotowali nie ma co się dziwić.
01-03-2014, 00:11
Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Blackdash ale ja nie wykluczam, że taka zanjomość internetowa możne przejść w trwały związek ale pod warunkiem, że przejdzie z netu do realu. Jak się ludzie skonfrontują w rzeczywistości i uczucie przetrwa, to daj im Boże szczęście i miłość na wieki. Żadne uczucie nie jest "gorsze" pod warunkiem, że prawdziwe. To Ty zdziwiłbyś się Blackdash ilu facetów kreci w necie i oszukuje, kłamie w żywe oczy! Wręcz pasożytują na samotnych kobietach. A co gorsze później się okazuje, że ten ktoś jest zupełnie kimś innym niż opisywał. Niejedna kobieta płakała. Najczęściej są żonaci i wcale nie zamierzają wiązać się z internetowa sympatia, co skrzętnie ukrywają. Niestety ale nie wszyscy ludzie są uczciwi, ostrożność wskazana.
01-03-2014, 16:18
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.