Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Medytacje i Czakry v
1 2 Dalej »

Wpływ alkoholu, narkotyków, marihuany na medytację

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Wpływ alkoholu, narkotyków, marihuany na medytację
Autor Wiadomość
~qGaara
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Wpływ alkocholu, narkotyków, marihuany na madytację
Moje odczucia po spożyciu alkoholu i narkotyków. Po alkoholu w większych ilościach jest mi dość ciężko cokolwiek zrobić z względu na ,,helikopter'', ale po 2/3 piwach jest zupełnie na odwrót. Natomiast po narkotykach, to jest coś niesamowitego wejście w trans zajmuje dosłownie parę sekund, znacznie łatwiej jest osiągnąć OOBE. Energia przepływa bardziej swobodnie i w ogóle coś niesamowitego. :P Jedyną wadą jest to, że niszczą organizm, ale od czasu do czasu naprawdę warto.
17-01-2013, 22:23
Odpowiedz
Podziękowali:
Neaxx Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 111
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Skorpion
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 2
Podziękowano 2 razy w 19 postach
(17-01-2013, 22:23)qGaara napisał(a): Moje odczucia po spożyciu alkoholu i narkotyków. Po alkoholu w większych ilościach jest mi dość ciężko cokolwiek zrobić z względu na ,,helikopter'', ale po 2/3 piwach jest zupełnie na odwrót. Natomiast po narkotykach, to jest coś niesamowitego wejście w trans zajmuje dosłownie parę sekund, znacznie łatwiej jest osiągnąć OOBE. Energia przepływa bardziej swobodnie i w ogóle coś niesamowitego. :P Jedyną wadą jest to, że niszczą organizm, ale od czasu do czasu naprawdę warto.

Po 1 wejście w OOBE/Astral po narkotykach/alkoholu jest drogą na skróty.
Według Alana Abyss'a też i niebezpieczne. "Od czasu do czasu naprawdę warto" mówisz poważnie? Chcesz za pomocą "ćpania" wejść sobie do OOBE bo łatwiej? Tak nigdy nie nauczysz się tam wejść... To, że szybciej nie zawsze oznacza bezpieczniej. I po narkotykach nie wiadomo czy tak naprawdę się było w tym Astralu... Bo wiadomo co już narkotyki robią z ludźmi. Nie polecam takich sposobów.
18-01-2013, 14:23
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Mirek
Gość

Podziękowania:
Nie sądzisz, że cała magia jest "drogą na skróty"? I każda religia też? Bo zamiast "robić coś sam", zwracasz się do bogów o wsparcie.

Nie wiem jak ty, ja do domu zawsze wracam na skróty. Skoro dobrze znam tę drogę i jestem jej pewien, to po co mam iść na około?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2013, 14:46 {2} przez Poisoned.)
18-01-2013, 14:45
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
W magii nie każdy i nie zawsze prosi o wsparcie istot. ;) Ja osobiście tylko kilka razy poprosiłam i tylko wtedy jak potrzebowałam natychmiastowych efektów, a takie inwokacje itp. też nie są proste i nigdy nie wiesz jak się dany byt zachowa...

W magii absolutnie nie ma nic na skróty, co do religii... zależy jak się na to patrzy - ale przecież nie trzeba wyznawać jakieś religii? Można też wierzyć ale nie koniecznie się modlić, czy prosić Boga/Bogów o pomoc.

Co innego iść drogą na skróty jak się idzie do domu... spróbuj iść drogą na skróty w magii - zobaczysz jak to się skończy. xD I też jestem ciekawa w jaki sposób np. otworzysz sobie czakrę na skróty? xD Nie wszystko się da ''na skróty'', a co za tym idzie nie jest to bezpieczne jak powiedział Neaxx. :)

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
18-01-2013, 15:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Mirek
Gość

Podziękowania:
Z "proszeniem" wspominałem też o religiach. Olimpio, nie czytasz uważnie.

Oczywiście nie ma drogi na skróty pod tym względem, że magiczne czary-mary nie zastąpi nam ciężkiej pracy. Powiem więcej - z narkotykami też trzeba trochę popracować, umiejętnie popracować, by uzyskać pożądane efekty.

Cytat: I też jestem ciekawa w jaki sposób np. otworzysz sobie czakrę na skróty? xD

Przecież Wy cały czas usiłujecie to zrobić kompletnie zapominając o mantrach, jantrach i asanach, i wierząc, że wizualizacja i bliskość drzew Was uduchowi.

Całe życie jest niebezpieczne.
18-01-2013, 15:42
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

1. ''Magiczne czary-mary'' to nie takie hop-siup, że pstrykniesz palcem i masz. ;) W magii również ciężko pracujesz...

2. Z narkotykami nie trzeba pracować, wystarczy widzieć co i jak...

3. Przepraszam bardzo skąd wiesz że zapominamy o mantrach, jantrach, asanach itp? ;) Widziałeś jak medytujemy czy się rozwijamy? Poza tym nie wrzucaj wszystkich do tych samych szufladek... ;)

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
18-01-2013, 15:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
Olimpio, żeby coś naprawdę wiedzieć, trzeba tego doświadczyć i zrozumieć. Jak chcesz to zrobić bez pracy z tym? Gdyby było jak mówisz, to każdy by mógł odlatywać w nieznane z pomocą trawki po przeczytaniu kilku regułek w książkach czy też w internecie. Trzeba również być w czymś obeznanym, by móc z tego korzystać. Jak napisał Vassago - chodzi na skróty, bo zna tę drogę znakomicie. Musiał wielokrotnie po niej przejść. Tak samo jest z narkotykami.

jakzostacmagiem.wordpress.com
18-01-2013, 16:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Oth ależ wielu próbowało np. wyjść z ciała po trawce i jakoś się udawało... jedyne co potrzebowali wiedzieć to, to jak się wychodzi z ciała. xD

Normalność to wymysł.

-----------
18-01-2013, 17:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
To dziwne, bo widzisz, nie da się zjarać trawką za pierwszym razem. Chyba, że sami całego grama zjarali.

jakzostacmagiem.wordpress.com
18-01-2013, 17:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

A kto powiedział że za pierwszym razem? I jest wiele środków odurzających nie tylko trawka...

Normalność to wymysł.

-----------
18-01-2013, 17:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.