Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Astrologia v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Jak działa Astrologia

Strony (2): « Wstecz 1 2
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Jak działa Astrologia
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
RE: Jak działa Astrologia
No skad mam wiedziec co to jest to.szare? xDD jak sie robi olowek? tylkp wtedy eiemy jak dziala.jesli wiemy jak.jest zbudowany w.przeciwnym razie wiemy tko.jal tego.uzywac.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
22-01-2014, 01:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Estel Offline
Użytkownik

Liczba postów: 63
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Rak

Podziękowania: -1
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Ja uważam, że wiedza jak coś działa również jest ważna. Dzięki temu można to lepiej rozumieć, udoskonalić. Poruszając się "po omacku", nie osiągnie się tego co można osiągnąć próbując zrozumieć pewne mechanizmy. Kiedyś komuś nie wystarczał sam ołówek, więc doczepił do niego gumkę. Nie podobały się telewizory z... jakby to... wielkim tyłem, więc mamy teraz plazmę i ledy. Ale do tego potrzebna była wiedza teoretyczna jak to wszystko działa. Tylko ciekawi mnie czy w przypadku astrologii osiągniecie takiej wiedzy jest w ogóle możliwe, przynajmniej na tą chwilę. Ale mimo to chyba warto zadawać takie pytania.

"Co my wiemy, to tylko kropelka. Czego nie wiemy - cały ocean"
22-01-2014, 11:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Wiedza jak cps.dziala na.planie materialnym jesy wazne ale.magia to nie jest plan materialny :-P Dopoki nie wiedzialam jak co dziala.szlo mi o wiele lepiej i szybciej bylam nie ograniczona. ^^ Ale.uwazajcie jak chcecie.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
22-01-2014, 11:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Estel Offline
Użytkownik

Liczba postów: 63
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Rak

Podziękowania: -1
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Hmm... to w takim razie po co jest cała teoria o magii? Cały ten hermetyzm o fluidach itp. skoro do wszystkiego wystarcza intuicja? Franz Bardon pisał, że mag zawsze powinien wiedzieć co robi i jak to mniej więcej działa.

"Co my wiemy, to tylko kropelka. Czego nie wiemy - cały ocean"
22-01-2014, 11:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~DarkKnight
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Franz Bardon pisał nawet jak działają podstawy magii...
22-01-2014, 11:47
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Bo madzy w wiekszosci to intelektualisci uwazajacy magie za.nauke taka jak matma czy fizyka i wierza ze zistabie kiedys udowodniona? No i... jesli chcemy wiedziec o nagii wszystko to jak dziala tez powinnismy musze.to przyznac nawet ja ale to daje sporo.minusow. przynajmniej u mnoe i kilku znajomych tak bylo. magia musi przemawiac do was swoim jezykiem a.bie jezykiem nauczyciela... sporo sie ba tyk traci zyskuje sie jedbak ograniczenia i uprzedzenia...

Normalność to wymysł.

-----------
22-01-2014, 12:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Co wy myslicie.ze.magia spadla z.nieba? Bylo ja odkryc.pierworodnie samemu i nikt.nir.woedzial.jak.dziala dopiero wraz.z.rozwojem.nauki zaczeto sie.nad tym.glowic gdzies.w.sredniowieczu juz zaczelo malymi kroczkami a przed.nim byla.prechistoria starpzytnosc...

Normalność to wymysł.

-----------
22-01-2014, 12:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
Gdyby nie obserwacja przyczyn, nikt nie wynalazłby skutków. Nie byłoby magii, gdyby ktoś nie zaczął się zastanawiać "dlaczego tak się stało?". Gdyby nie badanie podstaw, nie byłoby żadnego rozwoju. Intuicja jest oczywiście bardzo ważna, bo to ona pchnie człowieka do jakiegoś odkrycia. Ale na tym rola intuicji się kończy. Później trzeba zbadać owo odkrycie, aby ono faktycznie zyskało wartość. Znajomość działania jest niezbędna do wszystkiego, nawet magii. W końcu najważniejszym elementem magii są właśnie jej prawa, bo przecież magia jest wiedzą i umiejętnością posługiwania się tymi prawami właśnie.

jakzostacmagiem.wordpress.com
22-01-2014, 16:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.