Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Poznajmy się v
« Wstecz 1 … 14 15 16 17 18 … 26 Dalej »

Witam

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Witam
Autor Wiadomość
Nekron Offline
Użytkownik

Liczba postów: 45
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Baran
Praktykowany rodzaj magii:
ziemi,psjonika,żywioł wody.

Podziękowania: 3
Podziękowano 7 razy w 9 postach
RE: Witam
Witam. :D

Zawsze znajdzie się nadzieja.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2014, 23:26 {2} przez Raven.)
03-08-2014, 23:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Jiruka Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 173
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Panna
Tarot, Chaos

Podziękowania: 1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Ale się narobiło. ;) Miło mi, że tyle osób napisało i wywiązała się rozmowa na temat M&A.
Po kolei.
@Azrael Widziałam wszystkie trzy i osobiście nie mam do nich zastrzeżeń, zwłaszcza do Macrossa, którego oglądałam jak zjadałam z innymi dzieciakami kasztany i żołędzie, bo niektóre piosenki nucę do dziś. 
@Yasella Czytam po angielsku i jak tylko mam możliwość to kupuję. 
@Atria Owszem,  jednak w gronie prawdziwych fanów 'otaku' uznajemy za osobę pozytywnie ześwirowaną na punkcie M&A. Może tak przykład, bo często mam problem z wyjaśnieniem,  co mi chodzi po głowie. Kiedy jakiś biały człowiek powie do Afroamerykanina "Czarnuchu, przybądź!" będzie to pejoratywne, ale kiedy spotka się dwóch ciemnoskórych i jeden krzyknie do drugiego "Dawno Cię nie widziałem, czarnuchu ty mój!" to zostanie to odebrane jako żart, czy coś w ten deseń. Wszystko zależy od kontekstu. 
W sprawie SnK... Hmmm... Cóż, tak jak wspomniała Yas, trójwymiarowy manewr jest jednym z największych atutów tego tytułu. To taki atrybut ludzkości. Tytani mają zdolność regeneracji i rozmiary, ludzie mają mury i sprzęt do mordowania swoich prześladowców. Co do Erena... Hmmm... Słyszałam wiele opinii na temat kreski SnK, ale jeszcze nikt mi nie powiedział, że główny bohater przypomina szczura w formie tytana. Rozgromiłaś mnie tym stwierdzeniem. Cóż... Jeśli już interpretujemy wygląd postaci, to stwierdzam, że dla mnie to raczej elf po kolejnej dawce krokodyla. Nie mam bladego pojęcia,  co poeta miał na myśli, ale wynik końcowy jest conajmniej zadowalający, więc czy musimy czepiać się szczegółów? Każdy ma inny gust, ja lubię shouneny i mechy, ktoś inny shoujo i romanse, a jeszcze ktoś inny hentai'e... Myślę,  że takie rzeczy to indywidualna kwestia. ;)

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2014, 16:35 {2} przez Jiruka.)
04-08-2014, 21:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Liczba postów: 266
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Niedźwiedź
Świadome Śnienie

Podziękowania: 8
Podziękowano 14 razy w 9 postach
To ja też się przywitam - Hej! ;>
06-08-2014, 22:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Znak Zodiaku: aquarius

Podziękowania: 0
(04-08-2014, 21:41)Jiruka napisał(a):  
@Atria Owszem,  jednak w gronie prawdziwych fanów 'otaku' uznajemy za osobę pozytywnie ześwirowaną na punkcie M&A. Może tak przykład, bo często mam problem z wyjaśnieniem,  co mi chodzi po głowie. Kiedy jakiś biały człowiek powie do Afroamerykanina "Czarnuchu, przybądź!" będzie to pejoratywne, ale kiedy spotka się dwóch ciemnoskórych i jeden krzyknie do drugiego "Dawno Cię nie widziałem, czarnuchu ty mój!" to zostanie to odebrane jako żart, czy coś w ten deseń. Wszystko zależy od kontekstu. 
W sprawie SnK... Hmmm... Cóż, tak jak wspomniała Yas, trójwymiarowy manewr jest jednym z największych atutów tego tytułu. To taki atrybut ludzkości. Tytani mają zdolność regeneracji i rozmiary, ludzie mają mury i sprzęt do mordowania swoich prześladowców. Co do Erena... Hmmm... Słyszałam wiele opinii na temat kreski SnK, ale jeszcze nikt mi nie powiedział, że główny bohater przypomina szczura w formie tytana. Rozgromiłaś mnie tym stwierdzeniem. Cóż... Jeśli już interpretujemy wygląd postaci, to stwierdzam, że dla mnie to raczej elf po kolejnej dawce krokodyla. Nie mam bladego pojęcia,  co poeta miał na myśli, ale wynik końcowy jest conajmniej zadowalający, więc czy musimy czepiać się szczegółów? Każdy ma inny gust, ja lubię shouneny i mechy, ktoś inny shoujo i romanse, a jeszcze ktoś inny hentai'e... Myślę,  że takie rzeczy to indywidualna kwestia. ;)
Pozostanę raczej przy Hellsingu czy FMA. Jej, prawdziwych fanów. Poczułam się cokolwiek wykluczona. Sama wolę nie używać określenia otaku, w Japonii choćby także ma wydźwięk pejoratywny, ale jak kto woli. Kiedyś mówienie o sobie samym zboczeniec czy wariat również budziło sporo zastrzeżeń. Masz może jakieś dobre tytuły do polecenia? Zaznaczam, że Code Geass znam i lubię.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
06-08-2014, 22:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Znak Zodiaku: aquarius

Blackdash, gdzie mówię, pardon, piszę, że otaku to zboczeniec? Moje przytoczenie zboczeńca czy wariata służy pokazaniu, że wydźwięk niektórych słów się zmienia, inaczej jest odbierany przez społeczeństwo.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
08-08-2014, 12:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
abbadon Offline
Wieczny Ateista...

Liczba postów: 32
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Strzelec
Runy

Witaj. :)

"Chrześcijaństwo, dotychczas było największym nieszczęściem ludzkości."
09-08-2014, 22:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Jiruka Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 173
Znak Zodiaku: Panna
Tarot, Chaos

Podziękowania: 1
Kilka dni minęło, ale mówią, że lepiej późno niż wcale.
@Blackdash Możliwe, że przez mój brak zdolności jeśli chodzi o interpunkcję oboje z Atrią źle mnie zrozumieliście. Nie chodzi mi o 'prawdziwych fanów otaku', ale o 'prawdziwych fanów, czyli otaku'. Nie umiem tego jaśniej wyjaśnić (masło maślane, ale to ja...). 
@Atria Nie twierdzę, że prawdziwy fan M&A musi być otaku, bo to nieprawda. :) Ale jestem osobą, która ogólnie jest zafascynowana Japonią, kuchnią, tradycjami, kulturą. Hellsing jest cudowny, a Full Metal Alchemist nie dokończyłam sama nie wiem czemu, choć chyba powinnam to zrobić. Co do tytułów do polecenia... Hmmm... Nie wiem, co oglądałaś oraz w jakich gatunkach się lubujesz, więc może takie według mnie podstawy. Na pewno Shiki, przy czym w wypadku jeśli (podkreślam, jeśli) o nim nie słyszałaś (wątpię) to nie czytaj recenzji, opisów, czy Bóg wie, co tam jeszcze, bo zepsuje Ci to połowę zabawy. Kreska jest specyficzna, mam wrażenie, że to jeden z tytułów, który albo polubisz, albo znienawidzisz. Ja na wstępie uprzedzam, że warto przebrnąć przez kilka pierwszych odcinków, bo akcja przyśpiesza stopniowo i nie zwalnia do samego końca.
Ja bardzo lubię anime (i nie tylko) o tematyce psychologicznej, jakichś tajemnicach, zawiłościach, gdzie bohaterzy pokazują, że coś tam w nich siedzi, jakaś idea, czy cuś w ten deseń. Dlatego właśnie mogę polecić Ci również Jigoku Shoujo. Nie wiem co, ale coś mnie w tej serii urzekło. Mój dziwaczny gust (lub jego brak) sprawia, że "mam nosa" do takich produkcji.
No i oczywiście Mirai Nikki, które jest dla mnie jedną z najlepszych pozycji ze względu na dopracowane postaci, kreskę oraz ogólnie fabułę i całą resztę. Nie napisałaś, czy już je widziałaś, więc polecam. :)

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.
10-08-2014, 23:29
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Fasci Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Znak Zodiaku: Byk
Energia--->Ognień

Witam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2014, 11:24 {2} przez Neaxx.)
23-08-2014, 00:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
IceQ Offline
Użytkownik

Liczba postów: 19
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:

Witaj. :)
Na pewno znajdziesz tu to czego szukasz. :)
24-08-2014, 16:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Gentleman Niedostępny
Der Freischütz

Liczba postów: 100
Znak Zodiaku: Strzelec
Odpowiedni.

Witaj.

There was a thief,
Can you believe,
He try to took my purse,
I took his Eyes,
With sharp device,
I think it was fair trade.
08-11-2014, 15:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.