Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna › Maście, eliksiry i inne receptury v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Sposoby na stres i depresję

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Sposoby na stres i depresję
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
RE: Sposoby na stres i depresję
Wiesz... ja podchodzę do tego logicznie, bo to forum.

O siebie się nie martwię, ale jestem pewna, że jak np. moje dziecko zachoruje poważnie to będę biegać po lekarzach. To naturalne, że nie chcemy "tracić" bliskich za wszelką cenę. Jestem przeciwna leczeniu farmagolicznemu, i to się nigdy nie zmieni - ale emocje czasem biorą górę. Ot tak z mojej drugiej perspektywy, tej uczuciowej.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
20-11-2014, 21:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tygrys Offline
Użytkownik

Liczba postów: 74
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Nikt nie zachoruje na żadną chorobę, jeżeli sobie tego nie wyrobił karmicznie, przez nieodpowiednie zachowanie. Każda choroba, to jakaś skaza na naszej poświacie duchowej, a, że Jaźń pragnie rozwoju duchowego, decyduje się Ona na chorobę/by. Dlatego też powinniśmy być bardzo ostrożni w tłumieniu chorób. Możemy bowiem, w efekcie, szczególnie ciężko się rozchorować. Nie z tego powodu, jak sądzą niektórzy, że stara dolegliwość wybucha z nową siłą, lecz ponieważ dusza jeszcze pożądliwiej pragnie dalszego rozwoju. W wielu przypadkach choroba zostaje stłumiona, zanim zdążymy się z niej czegokolwiek nauczyć. Choroby nie powstają wyłącznie przez bakterie i wirusy w ciele, lecz przez zamęt, względnie negatywność w myśleniu, a najlepszym lekarstwem jest wdzięczność. Wdzięczność to najlepsze lekarstwo na wszelkie możliwe choroby - zarówno fizycznej, jak i psychicznej natury. Mam takie samo podejście jak Olimpia.

Fałsz, obłuda i zakłamanie jest to szybka droga do sukcesu, ale zarazem "epitafium" dla duszy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 17:53 {2} przez Kincaid.)
22-11-2014, 13:01
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
(22-11-2014, 13:01)Tygrys napisał(a): Choroby nie powstają wyłącznie przez bakterie i wirusy w ciele, lecz przez zamęt, względnie negatywność w myśleniu, a najlepszym lekarstwem jest wdzięczność. Wdzięczność to najlepsze lekarstwo na wszelkie możliwe choroby - zarówno fizycznej, jak i psychicznej natury. Mam takie samo podejście jak Olimpia.
Zgodzę się z tym, że choroba może być wynikiem złych emocji i zaburzeń (blokad) energii. Może również mieć podłoże psychiczne i zwykle ma. Natomiast nie neguje i nie odrzucam leków farmakologicznych oraz wiedzy czysto medycznej. Jeśli trzeba sięgnąć po leki, to robię to bez wahania.

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 15:25 {2} przez Neaxx.)
22-11-2014, 14:03
Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

Wewnętrzny biol-chem we mnie dostaje dreszczy. Karma wywołująca choroby... Zaraz mnie coś strzeli. Owszem, może mieć wpływ, nawet całkiem spory, ale głównych czynników chorobotwórczych nie podważy. Jasne, sam efekt placebo pokazuje, jak dużo ma do powiedzenia choćby podświadomość, nastawienie, nasze myśli, czyny i psychika, ale wiedza medyczna nie wzięła się znikąd. Nie cofajmy się w rozwoju... Można łączyć magię z nauką, co koniecznie muszę przetestować w dalszym toku edukacji.

Dziwi mnie, kiedy ludzie mówią "o tej trującej chemii". Chaosie, ta "chemia" to tak tworzona przez tych złych naukowców w laboratoriach znikąd jest? Ze złych intencji? Od medycyny naturalnej wiemy, jakich środków (roślin, wydzielin zwierząt, itd.) użyć, by pomóc chorym. A dzięki chemii i biologi wiemy, jak robić to skuteczniej, jak wyekstraktować konkretne związki lub uzyskać je z innych dzięki reakcjom chemicznym, które przecież naturalnie również zachodzą, w naszym ciele czy w organizmach roślin.
Nie zarzucam tu nic innym użytkownikom, to raczej luźne przemyślenie po obserwacji społeczeństwa.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 15:12 {2} przez Atria.)
22-11-2014, 15:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(22-11-2014, 15:11)Atria napisał(a): Wewnętrzny biol-chem we mnie dostaje dreszczy. Karma wywołująca choroby... Zaraz mnie coś strzeli. (...) Nie cofajmy się w rozwoju... Można łączyć magię z nauką, co koniecznie muszę przetestować w dalszym toku edukacji.

Dziwi mnie, kiedy ludzie mówią "o tej trującej chemii". Chaosie, ta "chemia" to tak tworzona przez tych złych naukowców w laboratoriach znikąd jest? Ze złych intencji? Od medycyny naturalnej wiemy, jakich środków (roślin, wydzielin zwierząt, itd.) użyć, by pomóc chorym. A dzięki chemii i biologi wiemy, jak robić to skuteczniej, jak wyekstraktować konkretne związki lub uzyskać je z innych dzięki reakcjom chemicznym, które przecież naturalnie również zachodzą, w naszym ciele czy w organizmach roślin.
Dokładnie, zgadzam się. Atria rozbawiłaś mnie. :D

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 15:26 {2} przez Neaxx.)
22-11-2014, 15:20
Odpowiedz
Podziękowali:
Tygrys Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

(22-11-2014, 15:11)Atria napisał(a): Wewnętrzny biol-chem we mnie dostaje dreszczy. Karma wywołująca choroby... Zaraz mnie coś strzeli.
Decydujący krok w kierunku poznania własnej wewnętrznej istoty polega na zapoznaniu się z kilkoma dalszymi, podstawowymi prawdami. Powinnaś wiedzieć, że cały Kosmos podlega prawu przyczyny i skutku. Prawo to, zwane przez Hindusów zgodnie z Wedami (najstarsze religijne teksty świata) prawem karmy, mówi, że każde działanie ma swoje skutki, a więc pociąga za sobą konsekwencje. Jeśli sprawiasz dobro, będziesz zbierała dobro. Jeśli sprawiasz zło, będziesz zbierała zło. Prawo to jest całkiem proste i obowiązuje zawsze. Mimo tego, czasami wydaje się, że źli są nagradzani, a dobrzy karani. Ale to tylko złudzenie. Karma to wewnętrzny powiew życia. Bez prawa przyczyny i skutku świat jawiłby się jako bezsensowny, a Bóg byłby pijanym graczem. Bóg stanowi jednak doskonałą sprawiedliwość, prawdziwy sens naszego bytu. Z uwagi na tę sprawiedliwość istnieje karma. Aby wypełnić swoją karmę, trzeba ponieść konsekwencje swoich czynów, z poprzednich żywotów. Bez prawa karmy ciężko jest sobie wytłumaczyć jak wielu ludzi cierpi i rodzi się bardzo nieszczęśliwych.

Fałsz, obłuda i zakłamanie jest to szybka droga do sukcesu, ale zarazem "epitafium" dla duszy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 16:43 {2} przez Tygrys.)
22-11-2014, 16:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(22-11-2014, 16:41)Tygrys napisał(a): (...) Mimo tego, czasami wydaje się, że źli są nagradzani, a dobrzy karani. Ale to tylko złudzenie. Karma to wewnętrzny powiew życia. Bez prawa przyczyny i skutku świat jawiłby się jako bezsensowny,(...) Aby wypełnić swoją karmę, trzeba ponieść konsekwencje swoich czynów, z poprzednich żywotów. Bez prawa karmy ciężko jest sobie wytłumaczyć jak wielu ludzi cierpi i rodzi się bardzo nieszczęśliwych.
Hm... może i tak jest. Nie przeczę. Istotnie wielokrotnie można mieć poczucie niesprawiedliwości. Chyba, że przyczyną są przeszłe wcielenia. :sleepy:

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 17:03 {2} przez Neaxx.)
22-11-2014, 16:59
Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Tygrysie, a przeczytałeś resztę mojego postu? Ze zrozumieniem? Nie musisz mi tego tłumaczyć, spotykałam się z tymże pojęciem wielokrotnie. Ponadto Karma dąży raczej do równowagi, nie nagradzania i karania, ale to już różne punkty widzenia.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
22-11-2014, 17:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tygrys Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

(22-11-2014, 17:18)Atria napisał(a): ........ Ponadto Karma dąży raczej do równowagi, nie nagradzania i karania, ale to już różne punkty widzenia.
Nikt się nie nauczy niczego, dopóki sam na sobie tego doświadczy, lub zrozumie ze czynił złe. Bóg jako wszechogarniająca miłość, nie może nikogo karać za złe postępowanie, dlatego tą sprawę reguluje prawo karmy, która sam stworzył. Jakby nie było konsekwencji za poniesione czyny, świat byłby nie do uratowania, przepadł by w mrokach zniszczeniach. Wyobraź sobie ze w danej chwili przestało by obowiązywać wszelkie prawa administracyjne, karne itd. Jak myślisz? jak długo ten świat by istniał? Dlatego mówi się, ze człowiek ma wolną wole (ograniczoną ) i ze jest kowalem swego losu. Pozdrawiam

22-11-2014, 19:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Dalej pw, co by nie czynić offtopu.

22-11-2014, 19:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.