Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Sprawy forum i ogłoszenia v
« Wstecz 1 2 3

Prorok Niecodzienny

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Prorok Niecodzienny
Autor Wiadomość
Animal Niedostępny
Zwierzaczek

Liczba postów: 267
Reputacja: 9
Znak Zodiaku: Waga
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Prorok Niecodzienny
To i tak nie znaczy, żeby wstawiać opinie kogoś kto ma ból dupy i w swojej opinii wymyśla sobie, najeżdżając na jej prywatne życie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2015, 21:11 {2} przez Animal.)
01-03-2015, 21:10
Znajdź Posty
Podziękowali:
Gardonius Offline
Okultysta

Liczba postów: 16
Znak Zodiaku: Wilk
Okultyzm

Podziękowania: 0
Jeżeli chciała się dowiedzieć co ludzie o niej sądzą to nie miejcie o to pretensji do Finneusa. ;)
01-03-2015, 21:17
Znajdź Posty
Podziękowali:
Gywher Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 105
Reputacja: 7
Znak Zodiaku:

A ja to dajmy na to, tej, rezałbym takie czasopismo zachłannie gdybyście poszli w kierunku stworzenia periodyka, który byłby merytoryczny, w sensie: wcale nie musi opisywać zagadnień około magicznych dogłębnie, ale krótkie rzucenie na tapetę paru słów, paru haseł, żeby zainteresować człeka do samodzielnych, dalszych poszukiwań, u know how it works.
Zaś co jeszcze chciałbym tu umieścić: proponuję przejrzeć magazyn Vaib pod kątem urządzenia, stylistyki, przejrzystości, czcionki, układu graficznego, głównie jeśli chodzi o wywiady (za wywiad propsuję, fajnie, fajnie, tylko ta czcionka trochę oczojebna, pewnie przez to, że drukowanymi jest wszystko machnięte). Ogólnie to rzeczy dotyczące:
- wywiadu
- recenzji
- artykułów-zajawek na konkretne tematy

Mega sprawa. Resztę bym zlikwidował (tematów ofc, hrhr), bo o ile fajnie się to czyta do kurczaka po treningu, o tyle sami widzicie i widzimy i wszyscy we wsi widzo do czego to prowadzi. A po co. Przeesz mógłby powstać kurde taki periodyk, że ten, ta*.

Piszę na orgazmie potreningowym, (kto wie codzi ten wie) stąd taki rozbuchany charakter wypowiedzi.

Ah, i tło. Fajne, tyle że zwiększa oczojebność czcionki o kilka jednostek.
Ogólnie gdybyście poszli w rozkład jak na Vaibie, to to byłby chyba top1 ezo-periodyk, zakładając, że merytoryczny. Tak myślę.

Subiektywnie, potencjalnie, pozdrawiam, smacznego.
01-03-2015, 21:23
Znajdź Posty
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,052
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 364 razy w 214 postach
Amorte,

Olimpia jest, jaka jest. Zmienia się na lepsze, co widać po ilości gównoburz na forum od czasu przemian w administracji.

Czytaj - było ich zero.

Kangur jest zarobiony po uszy i za pracę na forum nikt mu nie płaci, stąd często załatwiam pierdoły techniczne za niego. Olimpia się czasami niecierpliwi, ale jak na razie daje sobie przemówić do rozsądku.

Powyższy numer periodyka o wdzięcznej nazwie "pudelek okultystyczny" można potraktować jako taką czkawkę po wydarzeniach sprzed paru miesięcy. Tak było. Taki był klimat. Tutaj, na forum WC, takie rzeczy się działy na co dzień.

Co mnie fascynuje najbardziej, to dobór tematów i takie ukierunkowanie na właśnie sianie plot.
Serio, tak niewiele jest internetowych/papierowych gazet w klimatach occulto, że głowa mała.
Niby są jakieś newslettery, np. Manawy, gdzie pracuje się z matrycą energetyczną (dla niekumatych - płatne kursy wizualizacji plus uwalniania jej w alfa, coś co tutaj na forum macie za darmo ode mnie chociażby). Jest jakieś zabawne paranormalium gdzie dyskutuje się o gigantach i anunnakich.

Sensownego czegoś, co obejmuje tematy zarówno okultystyczne jak i na ten przykład rodzimowiercze, gdzie pojawiają się sensowne opracowania na tematy magiczno mistyczne (nawet - przedruki z for publikowane za zgodą autorów i z adresem forum), czy tłumaczenia z morza materiałów angielskojęzycznych (chaoci od Phila Hine chociażby), po prostu nie ma.

Miałem szczerą nadzieję Finneus, że spróbujesz coś takiego stworzyć, a potem przejść na suskrybowany newsletter. Poważnie, zażartowałem sobie o cyckach w opinii o wicca, bo chciałem, żeby coś dobrego z tej idei gazetkowej wyszło.

Wyszło jak zwykle.
Szacun na okultystycznej dzielni u magicznych ziomków zdobywa się przez wiedzę i praktykę, a nie obgadywanie sobie nawzajem dup.

Można się różnić, można mieć inne światopoglądy, można mimo wszystko normalnie dyskutować i szanować się nawzajem.
Przykład z życia wzięty - moje dyskurse z Othem. Daleko nie trzeba szukać, żeby pokazać możliwość współpracy i tolerancji pomiędzy niezbyt kompatybilnymi światopoglądami magicznymi, stykającymi się ze sobą w sposób kulturalny i cywilizowany.

Robiąc to, co robisz, jakiej opinii oczekujesz?

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
01-03-2015, 21:41
Znajdź Posty
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
Myślę, że dla Olimpii (i innych, którzy sobie zażyczą) to tylko wgląd w jej aktualny anty-fandom. Dzięki temu może wiedzieć na bieżąco, kto jej tak bardzo nienawidzi. Poza tym, nie sądzicie chyba, że przecież przez całą działalność będą ciągle najeżdżać na Olimpię? Jeśli będzie to w każdym numerze, to straci to sens również dla jej oponentów. Nie rozdmuchujcie już tej sprawy, bo sami zaczniecie się kłócić.

Wierzę, że Prorok Niecodzienny w następnym numerze będzie lepszy. Oczywiście, wszystko zależy od twórców i od tego, czy wezmą pod uwagę uwagi czytelników (sic). Pomysł "gazetki" jest naprawdę genialny, tylko więcej treści by się przydało.

jakzostacmagiem.wordpress.com
01-03-2015, 21:55
Znajdź Posty
Podziękowali:
Szczęściarz Offline
Smaragdus Felix

Liczba postów: 372
Reputacja: 28
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowania: -1
Podziękowano 2 razy w 0 postach
Co do ściągnięcia nazewnictwa z Harry'ego Potter'a to bardziej pasował by tu Żongler.
Jak już ktoś wspomniał nagonka na Olimipię niepotrzebna, a odemnie:
-artykuły za krótkie
-polecam poczytać o tworzeniu dokumnetów i co to są marginesy
-linia graficzna ujdzie chociaż ten ciemny kolor tak mnie przytłacza że aż mnie wbija w fotel
-powiedzenie TO JEST MOJA GAZETA NIE WASZA zupełnie nie trafne, bo po co to robisz? Oczywiście żeby inni czytali, więc stąd ta krytyka. Nie mają za zadanie Cię zgnębić Fin tylko pomóc. Może trudno w to uwierzyć ale krytyka to coś dobrego, a nie złego.

PS
Unebris proszę Cię z całego mojego małego męskiego serduszka: Zostań przy fiolecie w swoich postach, o wiele przyjemniej się to czyta ;)

[Obrazek: apolud5d75d.png]
01-03-2015, 22:29
Znajdź Posty
Podziękowali:
Finneus Offline
Olśniewający Jeż

Liczba postów: 169
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Rak
Runy

Opinii?;3 Oczekuję rzeczowości w niej, treść każdego rodzaju jest spoko. Za słao ogarniam internet,by wiedzieć jak stworzyć ten cały "newssettler". BTW, Opinie twoja i Otha przynajmniej coś wnoszą. Ten artykuł był błędem, nikt nie zauważył nawet reszty Gazety.
01-03-2015, 22:37
Znajdź Posty
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Nie wiem od czego zacząć...

Po pierwsze jestem wzruszona tymi którzy za mną staneli. Dziękuję. Nie spodziewałam się, że tak staniecie za mną murem.

Po drugie nie będę się odnosić do tych bzdur które o mnie wypisano, tak naprawdę... myślałam, że będę wściekła ale rozpiera mnie duma. Ekipa która przegrała ''wojnę'' z Witchem pokazała tylko tutaj, że to co o mnie pisano odnosi się tak naprawdę do nich. Poziom (a raczej jego brak) jaki tu pokazali, niedojrzałość, brak obiekcji, wrogość, rządza zemsty i ich brak profesjonalizmu oraz rozwoju duchowego wystarczy, całkowicie. Chcieliście mnie wkurzyć i zgnoić - wyszło tam odwrotnie. Nie będę ukrywać, że się cieszę. Nikt z was mnie tak naprawdę nie zna, nie ma prawa wypowiadać o moim życiu prywatnym. A teraz zapytam tych wszystkich którzy w tym siedzieli... czy wy macie pojęcie co ja mogłbym teraz zrobić?

Nie jeden z was mówił mi wiele rzeczy... między innymi znam rozmiar penisa niektórych z was (8 cm... serio?), nie będę mówić o tym kto planował mordestwo, kto zarzywał narkotyki, kogo wyrzucono na ulice i z depresracji uprawiała seks za pieniądze, nie wspomnę nawet o przyznaniu się do tego ile kto ma praktyki, kto kogo kocha, z jakimi problemami do mnie przychodziliście i ile razy wam pomogłam, nie będę także opisywać jak to jeden user z innym userem uprawiałi seks i kto się ma demona. I wiele, wiele innych.

Nie będę. Dlaczego? Jestem za to za leniwa po za tym nie mam zamiaru zaniżać się do waszego poziomu, pokazaliście kim jesteście i jacy jesteście. Sami się wkopaliście, nic nie muszę robić. Witchcraft trzyma poziom i tak pozostanie, nie będę uczestniczyć w żadnej wojnie - macie ból dupy, to wasza sprawa.

Po trzecie: ta gazetka wogóle nie przypomina poprzedniego Proroka, a tak miało być.

Po czwarte... obiecałam Finn, że Cię zbanuje jeśli coś takiego będzie o mnie bądż którym kolwiek z userów. Złamałeś regulamin wraz z całą resztą. Powinnam Cię zbanować - choć naprawdę, jest mi to obojętne, mimo wszystko wątpie aby Ekipa Administracyjna chciała Cię tu jeszcze zobaczyć. O tym zdecydują oni, umywam ręce. Mam ku temu prawo ponieważ to ja zostałam zjechana i to ja mogę zdecydować czy chce abyście opóścili forum.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-03-2015, 23:10
Znajdź Posty
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Jiruka, Anayami mnie prosił żebym to wkleiła odnośnie Twoich zarzutów:

"W gazetce istnieje tylko jedna moja opinia, na temat trójpowrotu, która była pisana na szybko, stąd też brak w niej odpowiedniej składni stylistcznej. Żadnej innej zaś w niej nie ma poza nią. W artykułe na temat Kybalionu zawarłem moje przemyślenia, które uważałem, że najlepiej wyjaśniają prawa hermetyczne. Życzę miłej nocy oraz zachęcam do przeczytania arta, a także do wyrażenia swojej opinii na jego temat, za którą bardzo dziękuję. Pozdrawiam LordAnayami"

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-03-2015, 23:11
Znajdź Posty
Podziękowali:
Jiruka Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 173
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Panna
Tarot, Chaos

Podziękowania: 1
Ooooo, dobra, zwracam honor, panie Anayami. Jebnęłam się, rzeczywiście wypowiedziałeś się o trójpowrocie. Jeszcze raz zwracam honor.

Wgl, jak to zabrzmiało: "odnośnie twoich zarzutów" xd

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2015, 23:33 {2} przez Jiruka.)
01-03-2015, 23:17
Znajdź Posty
Podziękowali:
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.