Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Sprawy forum i ogłoszenia v
« Wstecz 1 2 3

Prorok Niecodzienny

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Prorok Niecodzienny
Autor Wiadomość
Mikael Offline
Użytkownik

Liczba postów: 87
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 2
Podziękowano 2 razy w 7 postach
RE: Prorok Niecodzienny
(01-03-2015, 22:37)Finneus napisał(a): nikt nie zauważył nawet reszty Gazety.

No to w takim razie ja dodam coś od siebie. Recenzje książek były według mnie nudne, ale tylko dlatego, że mnie to nie interesuje. Myślę, że dobrze by było, gdyby pojawiały się w przyszłych numerach "Proroka Niecodziennego". Uważam, że Twoja recenzja była bardzo dobra, ale LordaAnayami-ego bardziej przypominała dzielenie się wiedzą lub skrócenie książki. Chociaż sam tekst również był bardzo dobry to bardziej widziałbym go jako zwykły artykuł. Najbardziej podobał mi się wywiad z Arcykapłanką Wicca. Dzięki temu artykułowi poznałem Wicca z innej perspektywy, co sprawiło, że trochę bardziej zainteresowałem się to religią i co najprawdopodobniej poprowadzi do szerszego poznania tematu w przyszłości. W dalszej kolejności ex aequo był artykuł "Co sądzicie o... Wicca?" oraz "Trójpowrót - prawda czy wymysł?". Dobrze było poznać inne opinie na temat Wicca, a do artykułu o trójpowrocie mogę się tylko przyczepić, że był za krótki - można było napisać trochę więcej o tym temacie. No i oczywiście zostaje artykuł o Wiedzy Pradawnej. Czy rzeczy w nim zawarte są prawdą czy nie pozostawiam czytelnikom do określenia, ale nie podoba mi się, że tekst został napisany przez moderatora forum, przez co był zbyt subiektywny - do tego stopnia, że można go prędzej nazwać reklamą.

Pomijając artykuły o Olimpii i Witchcrafcie, które są stertą plotek przepełnionych bólem dupy, oceniam "Proroka" na trzy jeże z pięciu.

@Edit
A i jeszcze zapomniałem wspomnieć, że są trochę głupie błędy (o których Oth już wspominał) i pomysł ze znajdywaniem jeży jest ciekawy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2015, 23:35 {2} przez Mikael.)
01-03-2015, 23:31
Znajdź Posty
Podziękowali:
Finneus Offline
Olśniewający Jeż

Liczba postów: 169
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Rak
Runy

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Pierwotnie miało to być Top 10 For Ezoterycznych, ale rozbiliśmy to na oddzielne recenzje, by były bardziej szczegółowe, to że robi to Eb jest przypadkiem i niczym więcej.
01-03-2015, 23:39
Znajdź Posty
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Mikael od Anayamiego:

Oo, zostałem zadziwiony, nie spodziewałem się iż dostanę kopię wypowiedzi Mikaela aż w tak pozytywnym tonie, mogłabyś napisać mu, iż "Recenzję na temat Kybalionu napisałem specjalnie w taki sposób, aby zachęcić ludzi do przeczytania jego w celu poszerzenia wiedzy oraz chciałem podzielić się moimi przemyśleniami, które powinny pomóc zrozumieć prawa ze strony naukowej.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-03-2015, 23:41
Znajdź Posty
Podziękowali:
Mikael Offline
Użytkownik

Liczba postów: 87
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 2
Podziękowano 2 razy w 7 postach
Myślę, że napisanie tego jako zwykłego artykułu z zaznaczeniem, że wiedza pochodzi z "Kabylionu", albo że "Kabylion" jest bardzo dobrym źródłem wiedzy na ten temat, wywarło by znacznie lepsze wrażenie. Niby szczegół, ale rzeczy inaczej wyglądają z różnych perspektyw.
01-03-2015, 23:51
Znajdź Posty
Podziękowali:
Elenor Offline
Zbanowani

Liczba postów: 7
Znak Zodiaku:

(01-03-2015, 23:10)Olimpia napisał(a): Nie jeden z was mówił mi wiele rzeczy... między innymi znam rozmiar penisa niektórych z was (8 cm... serio?)

Humorystycznym akcentem podkreślę tą część wypowiedzi: to się uzupełniacie.

A właśnie: kto ma te 8cm? Konkurs jakiś, czy coś zrobimy. I jeszcze jedno: jak się o tym dowiedziałaś. Bo wiesz, bo ludzie nie przychodzą i nie piszą: cześć XXX mam 8cm, mieszkam tam i tam, mój nr PESEL to. XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2015, 19:30 {2} przez Elenor.)
02-03-2015, 18:50
Znajdź Posty
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
A byś się zdziwił. Ludzie mówią mi przeróżne rzeczy. ;) Co jak ale ludzie mi ufają, a oczywiście rozmowa o takich sprawach nie wynika z dupy. Poza tym każdy jest inny i ma różne poglądy na dane sprawy - co pokazuje np. zbieranie dla jaj wymiarów facetów przez pewną osobę. ;) Nie jeden publicznie powiedział ile ma, sama nie widzę w tym nie ludzkiego, nie każdy jest spętany normami i schematami. Zresztą to nie jest Twoja sprawa i nie polecam Ci szukać gównoburzy, ja w nie będę uczetniczyć w waszych gierkach. Zrozumcie to wkońcu.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
02-03-2015, 19:48
Znajdź Posty
Podziękowali:
Absinth Offline
Diabła Bard

Liczba postów: 314
Reputacja: 29
Znak Zodiaku:
czerwono-zielona w żółte paski

Podziękowano 3 razy w 0 postach
(01-03-2015, 23:10)Olimpia napisał(a): rozmiar penisa niektórych z was (8 cm... serio?),

Cóż, jak to mówią.... Nie kostur czyni magiem xD.

Odchodząc od tematu różdżek i kosturów różnych wielkości...

(01-03-2015, 23:10)Olimpia napisał(a): Po pierwsze jestem wzruszona tymi którzy za mną staneli. Dziękuję. Nie spodziewałam się, że tak staniecie za mną murem.

Już chyba o tym rozmawialiśmy... No i co??? Kto miał jak zwykle rację i czemu akurat to byłem ja? :D

Mam ,,inne'' poczucie humoru, jeżeli go nie rozumiesz nie martw się, ja również czasem mam z tym problem. ;) 

,,W dzień, gdy naj­silniej­sza światła moc, magia się uk­ry­wa, bo jest sową. Nig­dy, nig­dy się nie do­wiesz, jak wiel­ki to ptak, gdy w twym ser­cu gniaz­do wi­je, wi­je wróbel.''
02-03-2015, 20:38
Znajdź Posty
Podziękowali:
Gardonius Offline
Okultysta

Liczba postów: 16
Znak Zodiaku: Wilk
Okultyzm

Osoba, która Ci powiedziała, że ma 8 cm naganiacza już Ci raczej nie zaufa... o ile jest rozsądna. Tak samo ta co uprawiała seks za pieniądze. Co jak co, ale wygadywanie sekretów nawet bez podania czyj to sekret to już głęboki minus w zaufaniu. ;) Pomimo tego, że napisałaś, że jesteś na to zbyt leniwa to i tak to zrobiłaś, ale bez podania osób. ;) Ktoś Ci ufa, wygaduje swoje tajemnice, a Ty ich bezczelnie używasz, by mieć jakieś argumenty. Skoro zgodziłaś się przyjąć krytykę (nie, to nie jest ciągłe głaskanie) to nie powinnaś robić z tego powodu problemu i za pomocą jakiejś tam ekipy odpowiedzialnej za forum wywalać Finneusa. :) Zresztą... Czy prawdziwy mag nie ma wyjebane w tych, którzy źle o nim mówią i nie skupia się na tych osobach, które go szanują?
02-03-2015, 22:21
Znajdź Posty
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,052
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 364 razy w 214 postach
Amorte,

Myślę, że już wystarczy tego tematu.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
02-03-2015, 22:26
Znajdź Posty
Podziękowali:
Animal Niedostępny
Zwierzaczek

Liczba postów: 267
Reputacja: 9
Znak Zodiaku: Waga

Podziękowania: -1
(02-03-2015, 22:21)Gardonius napisał(a): Osoba, która Ci powiedziała, że ma 8 cm naganiacza już Ci raczej nie zaufa... o ile jest rozsądna. Tak samo ta co uprawiała seks za pieniądze. Co jak co, ale wygadywanie sekretów nawet bez podania czyj to sekret to już głęboki minus w zaufaniu. ;) Pomimo tego, że napisałaś, że jesteś na to zbyt leniwa to i tak to zrobiłaś, ale bez podania osób. ;) Ktoś Ci ufa, wygaduje swoje tajemnice, a Ty ich bezczelnie używasz, by mieć jakieś argumenty. Skoro zgodziłaś się przyjąć krytykę (nie, to nie jest ciągłe głaskanie) to nie powinnaś robić z tego powodu problemu i za pomocą jakiejś tam ekipy odpowiedzialnej za forum wywalać Finneusa. :) Zresztą... Czy prawdziwy mag nie ma wyjebane w tych, którzy źle o nim mówią i nie skupia się na tych osobach, które go szanują?

Ta osoba sama sobie na to zasłużyła. Jak by chciała napisać o tym, nagadując na nich, to była napisała dokładniej znacznie i kto i co, więc tego nie zrobiła - tak jak napisała.
Takie napisanie potocznie co było, bez niczego dokładniejszego, to jak zwrócenie uwagi tylko...
I jak coś to bezczelna jest druga strona, co widać np po gazetce, ale dobrze napisać post tylko po to, żeby spróbować nagadać na Olimpie, tak?
Po kolejne, Finn dostał pewne warunki na gazetkę, jak i na opinie w niej zawarte. To jest forum, mamy tu regulamin, jeśli złamał zasady mu dane, mimo ostrzeżeń to jego problem i musi się liczyć z konsekwencjami.
A jeśli chodzi o końcówkę, to co pokazała Olimpia właśnie jak nie to, że oni jej nie obchodzą i nie ma zamiaru zniżać się do ich poziomu?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2015, 22:54 {2} przez Animal.)
02-03-2015, 22:41
Znajdź Posty
Podziękowali:
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.