|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
|
Rośliny
|
|
| Autor | Wiadomość |
|
~Amber
Gość Podziękowania:
Podziękowano razy w postach |
|
||
| 07-06-2013, 08:49 |
|
Żmijewic
łapię pierwsze pokemonyLiczba postów: 16 Dołączył: Sat Jun 2013 Reputacja: 1 Płeć: Mężczyzna Znak Zodiaku: brytfanna Praktykowany rodzaj magii: Magia gorzkiej czekolady Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach |
|
||
| 10-06-2013, 16:52 |
|
Void
WtajemniczonyLiczba postów: 395 Dołączył: Thu Sep 2014 Reputacja: 26 Płeć: Niezweryfikowana Znak Zodiaku: Praktykowany rodzaj magii: Podziękowania: -1
Podziękowano 3 razy w 2 postach |
|
||
| 09-07-2015, 14:43 |
|
olka89
UżytkownikLiczba postów: 3 Dołączył: Fri May 2016 Reputacja: 0 Płeć: Niezweryfikowana Znak Zodiaku: Koziororzec Praktykowany rodzaj magii: Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach |
|
||
| 06-05-2016, 16:17 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Rozróżniam rodzaje ochrony, ale są tez metody ogólnie ochraniające. Woreczek z ziołami ostatnio robiłam np dla ochrony samochodu wg. gotowego przepisu. Wiele robię tez na intuicje i zwykle dobrze wychodzi. Co do wrzosów... Tak słyszałam, że ponoć są pechowe itd. Moje rosną kolo domu, nigdy w domu. Wrzos to roślina czarownic od wieków, pierwotnie rośnie w lasach. Ja zaś opiekuje się grobami zmarłych z rodziny, jestem Koziorozcem (Saturn) i mnie wrzos sprzyja. O kalinie tez się mówi, ze przynosi choroby i nieszczęścia, a rośnie prawie przy każdym domu (tej jednak nie mam i nie zamierzam sadzić). Pozdrawiam.