Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Czym odróżnić kinder-magów od takich, co naprawdę zajmują się sztuką?

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czym odróżnić kinder-magów od takich, co naprawdę zajmują się sztuką?
Autor Wiadomość
Oko Offline
Użytkownik

Liczba postów: 19
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Czym odróżnić kinder-magów od takich, co naprawdę zajmują się sztuką?
tylko ciekawe czemu ty tego nie napisałeś :) (kamis) hehehe ale dobra do rzeczy. Mam pytanie w takim razie to tego co wyżej jest napisane bo widzę że ktoś tu próbuję załagodzić sytuację i chwała mu za to. Co ma w takim razie począć osoba która urodziła się z tym i widzi od zawsze i przeżyła koszmar który zgotowali jej ludzie tak zwani zdrowi na umyśle i po tym miała do wyboru albo zamknąć się na otoczenie i po pewnym czasie wylądować w psychiatryku albo walczyć z tym bez jakichkolwiek teorii i wyjść zwycięsko czyli żyć dalej albo stać się kolejną opętaną osobą która chodzi po ziemi i to w najlepszym przypadku dla takich osób teoria nie istnieje bo opisuje jedynie ich codzienne życie i nie mówię tu o rytuałach tylko o zwykłym życiu codziennym. A wszelkiego typu rytuały dla tych osób to po prostu szopka w którą czasami się bawią a czasami nie bo wiedzą jak to wszystko działa od kuchni
10-11-2016, 18:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Liczba postów: 203
Reputacja: 9
Znak Zodiaku: Wodnik

Podziękowania: -1
Wypowiedziałem się wyżej a ten zacytowany tekst Otha prze Mikaela świetnie uzupełnia moją wypowiedź i tego co miałem na myśli. Rozumiem że tą osobą która urodziła się ,,z tym,, i ,,widzi,, to Ty ? Ja broń boże nie oceniam Ciebie ani twojej praktyki bo Cię nie znam, zresztą czas pokaże. Zareagowałem na twoją wypowiedz że każdemu powtarzasz praktyka praktyka a książki na bok i teraz niech kilku początkujących tak zrobi to co wyjdzie z tego? Stworzą wymyślone systemy i ezo pieprzenie jakiego pełno na forach. w następstwie powstają ryty na cofnięcie się w czasie, zmiane koloru oczu i inne bzdety. Po prostu kiepska to rada i tyle
10-11-2016, 18:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Mikael Offline
Użytkownik

Liczba postów: 87
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 2
Podziękowano 2 razy w 7 postach
Trochę chaotyczny post, ale spróbuję odpowiedzieć.

Nie ma przepisu na to jak poradzić sobie z tak ciężkimi sytuacjami. Moja jedyna rada to po prostu iść przed siebie i walczyć. Dopóki się żyje można zmienić swoją sytuację.

Co do tych, którzy znają wszystko "od kuchni". Nawet najlepszy kucharz będzie mało wydajny jak nie pozna wszystkich swoich narzędzi i składników. Może to robić w praktyce, ale zajmie mu to dłużej niż przeczytanie kilku książek o kucharstwie. Wciąż można się rozwijać, wciąż można poznawać nowe rzeczy, cały czas odkrywać nowe składniki, narzędzia i techniki, doskonaląc swoją Sztukę. Oczywiście można robić to poprzez praktykę i doświadczanie, ale po co odkrywać koło na nowo. Jeżeli ktoś to doświadczył i zrozumiał, mógł napisać książkę. Jeżeli przeczytamy tą książkę to łatwiej nam będzie zrozumieć co się dzieje, kiedy doświadczymy już danej rzeczy oraz w ogóle dojść do tego doświadczenia. Działa to też w drugą stronę - jeżeli tylko o tym przeczytamy to nigdy nie zrozumiemy danego zjawiska w pełni.

Także przyznaję - ciężkie doświadczenia dają na prawdę szybki rozwój. Ale też przydaje się przy nich teoria, łatwiej wtedy zrozumieć co się dzieje i całkiem nie zwariować. A rozwijać się można w nieskończoność, więc dopóki jest jakaś teoria napisana przez innych ludzi warto z niej korzystać, żeby przyspieszyć ten rozwój i nie marnować czasu na dochodzenie do wszystkiego samemu.

@Edit
Jeszcze dodam, że teoria to nie tylko rytuały, które rzeczywiście po pewnym czasie okazują się niepotrzebne, ale wiedza na temat tego jak działa mikro i makro kosmos. Przede wszystkim to ta wiedza.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2016, 19:03 {2} przez Mikael.)
10-11-2016, 19:01
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Człowiek człowiekowi potrafi zgotować koszmar to fakt. Ale grunt to się nie poddawać, żyjesz tu i teraz i robić wszystko żeby być szczęśliwym. Nie liczy się ile razy upadasz tylko ile razy wstajesz. Każde doświadczenie czyni Cię silniejszym. I każdy z nas na pewno miał w swojej przeszłości jakieś przykre doświadczenia i nie raz przejechał się na ludziach. Jedni mnie drudzy bardziej... Takie jest życie. Więcej pewności siebie i przyj do przodu więcej optymizmu zrób tym ludziom na złość i bądź szczęśliwy :D
10-11-2016, 19:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oko Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

ta jestem świadomym od urodzenia i to co wy mówicie o teoriach do dla mnie jest życiem codziennym przez to też nauczyłem się ostrożności w życiu i dostosowania się do otoczenia. Ale nawet ja albo raczej osoba mojego pokroju musi cały czas się uczyć bo inaczej zacznie się cofać a to morze być niebezpieczne dla mnie i mojego otoczenia bo nie chciał bym skończyć jako osoba opętana albo co gorsze osoba nowo narodzona czyli opętanie w 100% co znaczy wywalenie duszy z ciała bez możliwości powrotu. Bo jeżeli my na nich patrzymy to i oni patrzą na nas taka jest reguła. A to że ja pisze jak przysłowiowy gimbus no cusz nie każdy jest idealny :)
10-11-2016, 21:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Nie chcę Cie rozczarować ale nie ma czegoś takiego jak całkowite wywalenie duszy z ciała. Jedynie w przypadku śmierci. A czemu cokolwiek miałoby Cię opętać?
10-11-2016, 21:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Rasphul Offline
Nadęty Magus

Liczba postów: 70
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Byk
Wszechstronnie

Z tym, że nawet magowie/czarownicy nie słyszą/widzą duchów w normalnym stanie świadomości. Więc jeśli masz tak, to najpewniej powinieneś jednak skonsultować się z lekarzem.

[Obrazek: gloria-mortuis.png]
10-11-2016, 21:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oko Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

można wywalić dusze z ciała bez możliwości powrotu to jest 3 stadium opętania po jeszcze są dwa

1 stadium opętania. To opętanie ciała polega na tym że. Ty jesteś w ciele ale ciało robi co mu się żywnie podoba ty nie masz kontroli nad nim. Nie zbyt miłe ale czasami wymagane jeżeli się robi interesy z duchami. To stadium można sobaczyć nawet na youdube pod tytułem tym samym tytułem opętanie wywołane jest różnymi metodami naj częściej po przez nie udany rytuał

2 stadium opętania. To opętanie serca czyli typowe opętanie gdzie jest potrzebna osoba ze święceniami kapłańskimi na temat tych opętań robią filmy bo są głośne i głośno się o nich mówi osoba a raczej ofiara nie jest w stanie się agresorowi przeciwstawić bo ten przejął główne źródło mocy w ciele czyli serce

3 stadium to opętanie umysłu lub jak to woli przejęcie umysłu przez inną istotę.

nie chce tutaj wypisywać jak to się odbywa bo czytają nas nawet tacy co z magią nie mają zielonego pojęcia a potem pomyślą o nie wiadomo czym ale 2 wcześniejsze pod punkty mogę spokojnie opisać bo jest o nich pełno informacji w mediach społecznych.
Po za tym dlaczego miało by mi się coś stać. To jest ryzyko zawodowe każdego kto ma styczność z magią i światem umarłych proste mam nadzieje że o tym wiedzieliście jeżeli nie to uprzejmie informuje że każda wiedza o życiu magicznym to także wiedza o śmierci
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2016, 22:30 {2} przez Oko.)
10-11-2016, 22:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Na czym opiera się Twoja wiedza? Ty byłeś opętany? Miałeś osobisty kontakt z opętaniami w poszczególnych stadiach? Czy może duchy Ci to przekazały? Masz na myśli jakieś konkretne rytuały czy ogólnie każdy nieudany rytuał niesie ze sobą opętanie? Youtube, media społecznościowe ty na serio? bo przed chwilą gadałeś że praktyka praktyka książki na bok a teraz z youtube wyjeżdżasz...
odstawmy książki i zaufajmy youtube. Chyba dalej Trollujesz kolego
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2016, 22:39 {2} przez Kamis.)
10-11-2016, 22:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oko Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

daje proste przykłady na potwierdzenie tego co mówię i jak to wygląda w praktyce jeżeli np rytuał się by nie udał. A że nie mogę tego w inny sposób pokazać to muszę jakoś sobie radzić a i owszem każdy rytuał magiczny który ma na celu kontakt z duchem, zaklęcie obronne lub atak na inną osobę wiąże się z opętaniem. Bo to zależy jak to robimy czy prosimy duchy czy używamy własnej energij bo jeżeli używamy własnej energij to nie ma co się bać bo najwyżej będziemy zmęczeni cały dzień ale kłopot już się pojawia kiedy zaczynamy w to mieszać świat zmarłych to już wtedy mogą się pojawić kłopoty na tle opętań.
A jeżeli chodzi o moją wiedzę to tak nie raz byłem opętany tyle że ja wiem co dalej robić nawet jeżeli nie mam kontroli nad ciałem to mam kontrole nad swoją energią i to wystarczy aby pozbyć się pasożyta. Ja biorę wiedzę od bytów i z własnego doświadczenia a czasami od innych ludzi bo nie można być zamkniętym tylko na jedno źródło wiedzy trzeba brać wiedzę i ze wszystkiego co ma się pod ręką. A tak po za tym to mam pytanie jak tam sprawy wasze z 3 okiem bo to co mówię to wiedza głównie przeznaczona dla tych co widzą 2 świat albo są świadomi swojego otoczenia czyli nie widzą ale wiedzą że coś obok nich łazi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2016, 23:52 {2} przez Oko.)
10-11-2016, 23:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.