Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Sztuka Goecji

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Sztuka Goecji
Autor Wiadomość
Scareto Offline
Użytkownik

Liczba postów: 9
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Tarot ; Chiromancja

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Sztuka Goecji
Dziękuję Wam za przybycie i tak wyczerpujące odpowiedzi, mam nadzieję że Nasza dyskusja będzie mogła trwać nadal :)
Nie mam doświadczenia w żadnej dziedzinie magii, nie ewokowałem ani nie inwokowałem żadnych bytów, czy to aniołów, duchów czy demonów, aczkolwiek bardzo ciekawi mnie ta tematyka.
Czy istnieje anielski odpowiednik Lemegetonu?
29-11-2016, 20:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cyjanek987 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 105
Reputacja: 17
Znak Zodiaku: Ryby

Podziękowania: -1
O ile mnie pamięć nie myli, to w Lemegetonie jest część o nazwie Sztuki Paulińskiej, która traktuje o aniołach oraz ich przyzywaniu.

"Jeśli chcesz upiec szarlotkę, najpierw musisz stworzyć wszechświat" Carl Sagan
29-11-2016, 21:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Liczba postów: 89
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Podziękowano 1 razy w 0 postach
Dosyć zabawna sprawa bo człowiek nie musi robić skomplikowanych wzorów by przyzwać Anioła a nawet Archanioła. Wystarczy że nad sobą popracuje i poprosi. A zwykle to one nas prowadzą do tego by stać się lepszym, lepszym magiem, lepszym człowiekiem.

Jeżeli interesują Cię Scareto Anielskie imiona to dosyć ciekawie opisano to w tzn Wielkiej Księdze Aniołów Jeanne Ruland nic mrocznego raczej przyjemne ;)
30-11-2016, 02:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Liczba postów: 203
Reputacja: 9
Znak Zodiaku: Wodnik

Podziękowania: -1
No nie bardzo się zgodzę z tym ,,wystarczy poprosić,, to było by zbyt łatwe i banalne. Anioły, wbrew pozorom nie są istotami stworzonymi by nam służyć i które lecą nam na ratunek, kiedy jesteśmy w tarapatach i przybywają kiedy tylko zawołamy. Można prosić, jak ktoś chce przecież to nie zaszkodzi, ale są to istoty wyższe i według mnie, pracując rytualnie możemy osiągnąć lepsze efekty i nawiązać głębszy/ lepszy kontakt. Nie przemawia do mnie proszenie w myślach czy rozmowa w myślach z aniołem i nazywanie tego pracą z aniołami czy kontaktem itd dla mnie to rozmowa z samym sobą :)
No ale każdy ma swoje metody, to że u mnie by się to nie sprawdziło nie znaczy, że u innych też się nie sprawdzi więc najlepiej samemu spróbować różnych metod i przekonać się która jest odpowiednia :D
30-11-2016, 21:07
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
(29-11-2016, 00:47)Archon napisał(a): Jeżeli Anioł tego nie zrobi to demonek tym bardziej nie :P

Z tym sie nie zgodzę Z aniołkami pracowałem całkiem sporo i wiem jak działają.
Można tez kogoś nimi skrzywdzić ale jest trudniej. I ich wibracja na dłużą mete uzależnia dla tego nie polecam ich "ćpać" za dużo bo ciało energetyczne się przyzwyczai i będzie niedosyt. (Wiem sprawdziłem na sobie )

(29-11-2016, 00:47)Archon napisał(a): Do niekorzystnych rzeczy to demony same się pchają, nie trzeba ich wykorzystywać :D Odcięte od źródła trochę tracą cel i po prostu sobie egzystują niszcząc i obniżając energetykę ludzką albo znajdują nowe "Źródła".

Mogę wiedzieć czym popierasz tą wypowiedz ?
Jakoś nigdy nie zauważalnym żadnego demona "niefizycznego :P" który by legł do mnie i mówił "och ty mój magu weź mnie, i użyj"

(29-11-2016, 00:47)Archon napisał(a): Po co ładuje się we współprace z demonami, skoro to pomoże mu raz a potem przez parę reinkarnacji będzie odrabiał.
Możemy także wsiąść pod uwagę ze odrabia się to też w tej reinkarnacji. :)

Nie widzę sensu w takim podejściu bo po co to przecież to bee i sie będzie ciągnąc za mną przez pare lat. Tak jak wszystko, po co darzyć wszytko jakimkolwiek uczuciem gdyż to morze sie ciągnąc za nami jako nasza karma ? (nie wierze w dobra i zła karmę)

(29-11-2016, 00:47)Archon napisał(a): Nie rozumiem tylko co masz szanowna weno na myśli "Jakość wibracji odpowiada potrzebom jednostki".
Tzn że gdy ktoś chce bić innych to znajduje daną wibrację i z niej korzysta ? Bo to mniej więcej zrozumiałem.
Po Pierwsze SZANOWNNNYYYYYY !!

Tak własnie o to mi chodziło kiedy jednostka potrzebuje jakiejkolwiek wibracji prawem przyciągania ja znajduje. Albo sama tworzy, każdy ma zadatki i talenty na maga ale nie każdy używa tego świadomie, wiec jeśli jednostka potrzebuje pewnej wibracji znajdzie ja bez problemu.

(29-11-2016, 00:47)Archon napisał(a): Ludzie tworzą niską wibrację to prawda ale nie trwają w niej tak długo jak teraz mamy na świecie.
Utrzymywani są w niej bo tak wygodniej rządzącym.
Nie pomaga nam też wychowywanie w wyścigu szczurów, nauka nienawiści na historii o samych wojnach no i mój ulubiony kościół :P

Nie ma niskich potrzeb, są niskie wibrację.
Od zera do Bohatera to prawda w 100% ale demony to wartości ujemne można iść od 0 do Kanalii :D
świat jest tak cudownie stworzony ze idąc w stronę ujemna jednostka nadal zdobywa doświadczenie i nie cofa sie, tylko idzie wolniej ale ciągle do przodu.

(29-11-2016, 00:47)Archon napisał(a): To nie jednostki walczą o swój byt. To większy plan by utrzymać ludzi w niskich wibracjach. Bo taki człowiek nie myśli o swoich celach, ambicjach. Jest słaby i podatny. A to na rękę wszystkim tym którzy pragną rządzić.
Nie zgodzę się, świat jest tak zrobiony żeby trzymać leniwe umysły daleko od władzy i to zależy od człowieka gdzie jest w tym wszystkim i czy ma ambicje.
Narzekanie jest jedna kwestia ale samemu robienie czegoś żeby wpłynąć na to inna

I na końcu drogi też nie będziesz chciał dać władzy, ludziom co nie ruszyli czterech liter i nie przeszli tej samej drogi do sukcesu tak jak ty. To się tyczy magij tak samo...

(29-11-2016, 20:56)Scareto napisał(a): Czy istnieje anielski odpowiednik Lemegetonu?
Magija enochianska - Milej zabawy :)

(29-11-2016, 19:23)Behemoth napisał(a): Podobno anioły wchodząc w ciało człowieka lubią wykorzystać je podczas inwokacji.
Tak wchodzą. Choc wykorzystywać ? w jakim sensie ?

(30-11-2016, 02:56)Archon napisał(a): Dosyć zabawna sprawa bo człowiek nie musi robić skomplikowanych wzorów by przyzwać Anioła a nawet Archanioła. Wystarczy że nad sobą popracuje i poprosi. A zwykle to one nas prowadzą do tego by stać się lepszym, lepszym magiem, lepszym człowiekiem.
W sumie poprę tą wypowiedz lecz odpowiednio dopasowany rytuał pomaga im się do nas przedrzeć lepiej. Eksperymentujcie :)

(30-11-2016, 21:07)Kamis napisał(a): No nie bardzo się zgodzę z tym ,,wystarczy poprosić,, to było by zbyt łatwe i banalne. Anioły, wbrew pozorom nie są istotami stworzonymi by nam służyć i które lecą nam na ratunek, kiedy jesteśmy w tarapatach i przybywają kiedy tylko zawołamy. Można prosić, jak ktoś chce przecież to nie zaszkodzi, ale są to istoty wyższe i według mnie, pracując rytualnie możemy osiągnąć lepsze efekty i nawiązać głębszy/ lepszy kontakt. Nie przemawia do mnie proszenie w myślach czy rozmowa w myślach z aniołem i nazywanie tego pracą z aniołami czy kontaktem itd dla mnie to rozmowa z samym sobą :)
No ale każdy ma swoje metody, to że u mnie by się to nie sprawdziło nie znaczy, że u innych też się nie sprawdzi więc najlepiej samemu spróbować różnych metod i przekonać się która jest odpowiednia :D
Anioły sa programami dzierżącymi cześć "jego" mocy zaprojektowanymi żeby służyć bogu bez własnej woli kiedy używasz ich rytualnie i wzywasz imienia boże anioł jest podporządkowany "siłą ci służyć".

Taka Rozmowa z samym sobą słyszałeś morze o channelingu ?

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
01-12-2016, 00:16
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Anioły nie służą ludziom w tej postaci jaką można sobie wyobrazić. Są to istoty które kochają ludzi bardziej niż jest nam dane to czuć w tych naszych formach fizycznych.
I MAJĄ WOLNĄ WOLE!!! :D Przecież gdyby nie miały to niektóre by nie przechodziły do ciemnych.
A ich jednym z fajnych aspektów jest to że nawet gdy wzywasz Archanioła Uriela do uzdrowienia to i tak zamienią się z ziomkiem który ma większą wprawę np: z Archaniołem Rafaelem.
Znanie ich imion jest po prostu kulturalne. Gdy zmuszasz albo nie szanujesz któregoś z nich może na swój sposób się... "obrazić" ? Cóż dać ci nauczkę że mu się nie podobało.
Praca z Aniołami polega na zapraszaniu ich bo ceremonialne "przyzywanie" polega na ściąganiu ich trochę wbrew woli i zamykanie ich w trójkątach, po co je zamykać skoro same przychodzą bo chcą nam pomóc ? :P
To jak zaciąganie przyjaciela sznurem do piwnicy i trzymanie go tam żeby nas wysłuchał.
On przyjdzie, zrazi się i więcej ci się nie uda.

Kamis otwórz krąg ognia wprowadź się w stan medytacyjny i spytaj jak możesz być lepszym człowiekiem, zobaczysz że to nie jest rozmowa ze sobą.

Przepraszam, oczywiście Szanowny wene ;)
Uważam że wibracje ze źródła nie są uzależniające, te wibrację są stanem Miłości o którym mówili wszyscy wielcy nauczyciele np: Jezus, Budda. To budowanie świątyni serca bo po 21 dniach zmienia się na stałe sposób myślenia, człowiek w miłości buduje wspólny raj. W nienawiści dominuje i podporządkowuje innych pod siebie. W stanie pośrednim stoi w miejscu.
Tak to wygląda od strony Duchowej.

Jeżeli nigdy nie zauważyłeś działania ciemności na świat to spójrz na nasza historię ;)
I nie jestem zadowolony że tak to działa ale w tym świecie musimy się nieco hartować i budować w tym więzieniu ostoje spokoju gdzie nie ma zasad holocaustu.

Tutaj nie chodzi o dobrą i złą karmę, po prostu wiedząc że wkładając rękę w smołę będziesz ją czyścić parę godzin nie robisz tego ;P

Cieszę się że się zrozumieliśmy :D
Jeżeli jakaś jednostka doświadcza tych wibracji w celu przypomnienia albo doświadczenia to wspieram ja całym sercem ale jeżeli lubi wibrację rozpaczy swojej lub innych to ja próbuje ją stąd wyciągnąć jak się nie uda bo jest to sprawa Woli danej osoby a nie ciemności to muszę się odsunąć :/

Tak! Świat jest genialnie stworzony ale bywają kroki które daną podróż wydłużają poza żywotność naszej duszy. Bo nie każdy wie i nie każdy wierzy nasza dusza nie jest nieśmiertelna, nasz Duch tak ale dusza gdy nie zdoła się dopełnić i złączyć z duchem tworzona jest nowa osobowość a stara dusza rozbijana na energie (czasami mniejsze byty np: małe demonki).

Zgodzę się że leniwe jednostki i tak nie wiele osiągną ale te lenistwo zostało wyhodowane przez system, kiedyś ludzie musieli samemu pracować by mieć co jeść albo dogadać się z sąsiadem bo przecież nie każdy się nadawał do pracy na roli albo do budowy domów.
System edukacyjny wykończy ciekawość świata, kościół potrzeby moralne.
Na szczęście nie wszyscy są podatni.

Magija Enochiańska - Lon Millo DuQuette ? John Dee ? Czytałem, dostałem ten podarek od pewnego maga Chaosu. Bardzo miły gest, jednak muszę powiedzieć że z prawdziwą Magią nie ma zbyt wiele wspólnego.
Z całym szacunkiem do wene, jednak ja osobiście odradzam czytanie tego, namiesza w głowie gdy ktoś jeszcze wierzy w "magiczne formułki" i "instrukcje rytuału".
Ciekawy jest jednak aspekt kontaktu który John Dee otrzymał.

Jeżeli chodzi o wchodzenie w ciało to ciężko powiedzieć, bo sensów jest wiele.
Mogą wejść w twoje ciało fizyczne ale nie jest to rodzaj opętania tylko raczej dosięganie twoich narządów. Bo wiesz ciał mamy podobno 21 xD Fizyczne to taki skafander dla duszy jak działa to funkcjonujesz w świecie. To jeszcze bardziej zagmatwane bo w sumie cała twoja istota zawiera się w obszarze dookoła ciała. Więc taki skafander ale raczej koncentrujący niż zamykający i izolujący.

Zgodzę się że zebranie energii dla Anioła może mu pomóc dotrzeć do nas. Jednak to przydaje się tylko gdy chcemy go bardziej fizycznie doświadczyć ale do nauki wystarczy ciało energetyczne.

Dziękuje za ruszenie tego tematu, bardzo mi miło z wami dyskutować :)
01-12-2016, 04:19
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Behemoth Offline
Użytkownik

Liczba postów: 45
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Skorpion
Magia Ognia

Wena, jak napisałem - tylko tak czytałem i słyszałem, osobistych przeżyć nie mam.
Podobno anioły lubią podszywać się pod demony i kiedy wchodzą w ciało podczas inwokacji człowiek nie pamiętam o tym i wywołują szkody w osobie inwokującej.

Archon, ciężko mi uwierzyć, że istoty wyższe przychodzą z własnej woli (chyba, że to wyjątki jak np. Lilith). Jest możliwy kontakt telepatyczny, jednak kiedy już zapoznaliśmy z konkretnym bytem.
Przyzywanie ceremonialne jest bezpieczniejsze. Skąd wiesz, że Twój przyzwany anioł to nie demon? Okręg służy jako zapieczętowanie bytu, żeby się buntował kiedy będziemy chcieli, żeby odszedł.

Zbiegać za jednym klejnotem pustynie,
Iść w toń za perłą o cudu urodzie,
Ażeby po nas zostały jedynie
Siady na piasku i kręgi na wodzie.
01-12-2016, 08:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Przychodzą przychodzą, proponuje zapoznania się z tym w praktyce wtedy rozwieją się wątpliwości.
Szczera intencja przyzywa szczerą istotę, tylko w Magii trzeba mieć opanowane obserwacje i zmianę intencji to coś innego niż chciejstwo.
Akurat Lilith nie jest istotą wyższą, raczej upadła w prawię podporządkowania i zdominowania.
Wiem kiedy przychodzi Anioł a nie demon bo wiem jak do mojego domu przychodzi przyjaciel albo włamywacz :P
Jeżeli twoja intencja jest szczera i z chęcią pomocy(w miłości) to o ile nie masz jakiś swoich "paktów" zawsze przyjdzie coś dobrego.

Krąg nie służy do rozkazywania tylko do zatrzymania, zatrzymuje wewnątrz albo na zewnątrz.
Po każdym rycie i tak schodzą się energię intencyjne które należałoby oczyścić/rozświetlić.

Anioły nie podszywają się pod demony, raczej na odwrót jednak jeżeli ktoś ma jakąkolwiek intuicje to wie. Poza tym chroni nas prawo że w świecie duchowym wszystko pokazuje się takim jakim jest.
"Pokaż mi swe światło w imię mojego Boskiego Jestem" po trzykroć i wiesz z kim gadasz.

Pozdrawiam ;)
01-12-2016, 13:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
(01-12-2016, 04:19)Archon napisał(a): I MAJĄ WOLNĄ WOLE!!! :D Przecież gdyby nie miały to niektóre by nie przechodziły do ciemnych.
Tutaj Drogi Archon sie z tobą nie zgodzę.
Anioł nie posiada wolnej woli mi też smutno było o tym słyszeć ależ tak, ściągnij swoim sposobem Razjera i się go spytaj. Najprościej tak wyjdzie. Mi nie wierzysz, a ziomkowi którego zaprosisz lepiej przyjdzie to wytłumaczyć.

Anioły są częścią boga i musza się jemu w pewien sposób podporządkować i spełniać pewne warunki których nie mogą złamać tak samo większa cześć istot negatywnych nazwanych Demonami nigdy oni sie nie zbuntowali po prostu taka im wyznaczono role na starcie. Musi być równowaga.

(01-12-2016, 04:19)Archon napisał(a): Praca z Aniołami polega na zapraszaniu ich bo ceremonialne "przyzywanie" polega na ściąganiu ich trochę wbrew woli i zamykanie ich w trójkątach, po co je zamykać skoro same przychodzą bo chcą nam pomóc ? :P
To jak zaciąganie przyjaciela sznurem do piwnicy i trzymanie go tam żeby nas wysłuchał.
On przyjdzie, zrazi się i więcej ci się nie uda.
Są inne sposoby ich ewokowania.
Kiedy wypowiadamy imienia boga podporządkowane do danej istoty anioł musi się podporządkować i to tylko od maga zależy do czego będzie ich używał do pewnych rzeczy sie nie zgodzą i dla tego zalecam tu ostrożność.

(01-12-2016, 04:19)Archon napisał(a): Uważam że wibracje ze źródła nie są uzależniające, te wibrację są stanem Miłości o którym mówili wszyscy wielcy nauczyciele np: Jezus, Budda. To budowanie świątyni serca bo po 21 dniach zmienia się na stałe sposób myślenia, człowiek w miłości buduje wspólny raj.
Miałem z nimi kontakt dużo więcej niż 21 dni i cie rozumiem czemu jesteś nimi tak bardzo zafascynowany znam te uczucie za dobrze XD

(01-12-2016, 04:19)Archon napisał(a): Tutaj nie chodzi o dobrą i złą karmę, po prostu wiedząc że wkładając rękę w smołę będziesz ją czyścić parę godzin nie robisz tego ;P
Można włożyć rękę w smolę jak chce sie podpalić ja czyiś dom. Wtedy czyszczenie jej będzie swego rodzaju smakowaniem sie chwila.

(01-12-2016, 04:19)Archon napisał(a): Zgodzę się że leniwe jednostki i tak nie wiele osiągną ale te lenistwo zostało wyhodowane przez system, kiedyś ludzie musieli samemu pracować by mieć co jeść albo dogadać się z sąsiadem bo przecież nie każdy się nadawał do pracy na roli albo do budowy domów.
System edukacyjny wykończy ciekawość świata, kościół potrzeby moralne.
Na szczęście nie wszyscy są podatni.
To zależy od woli jednostki mówiłem ci. System wyznacza drogę bez niego nie było by zorganizowania jeśli ludzie chcą być owcami to niech będą. Jak ci to tak przeszkadza zmień to.

(01-12-2016, 04:19)Archon napisał(a): Magija Enochiańska - Lon Millo DuQuette ? John Dee ? Czytałem, dostałem ten podarek od pewnego maga Chaosu. Bardzo miły gest, jednak muszę powiedzieć że z prawdziwą Magią nie ma zbyt wiele wspólnego.
Z całym szacunkiem do wene, jednak ja osobiście odradzam czytanie tego, namiesza w głowie gdy ktoś jeszcze wierzy w "magiczne formułki" i "instrukcje rytuału".
Czemu odradzasz?, sprawdzałeś ten system ?
A zatem co według ciebie jest prawdziwą magią ?

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
02-12-2016, 21:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Ojj Aniołom do Boga bliżej niż ludziom ale do Pra Ojca którego masz na myśli to jeszcze wiele wiele wiele... :P
Stwórca naszych uniwersów to co innego, Aniołowie są podlegli Stwórcy ale tylko dlatego że tego chcą.
Na tak wysokim stopniu rozwoju Aniołowie już odkryli że nie ma większego sensu niż pomagać innym wzrastać w świetle.
Pytałem wielokrotnie, nie jednego Archanioła. Bo za każdym razem nie rozumiałem. Odpowiedź była zawsze taka sama "pomagamy ludziom bo ich Kochamy".

Poza tym w naszym uniwersum nie można nie mieć wolnej woli.
Tym się różnimy od ciemności.
Nasze uniwersum to Prawo Wolnego Wyboru, tutaj nawet gdy słyszysz "Nie wchodź do bagna bo utoniesz" nadal możesz tam wejść.
Dlatego Anioły nie mogą nikogo opętać bo to nie ten rodzaj mocy, nie ten rodzaj świata i energii.

Jest drugi rodzaj świata który rozwijał się wolnej od naszego dlatego duszę stąd trafiają często tam gdy się znieprawią tzn wejdą w Prawo Podporządkowania.
Wszelka ciemność stamtąd pochodzi, no jest jeszcze ludzka niegodziwość ale ona to kwestia przerobienia.
Wszystko co nie ma woli albo ją traci na rzecz podporządkowania należy do innego prawa.
Dlatego Aniołowie istniejąc w tym prawie nie mogą nie mieć wolnej woli.

Mają ją jak każde Istnienie.

A rzeczywiście są istoty które zostały stworzone po to by kontrolować i odpowiadać za te negatywne części świata ale one nie są szkodliwe.

Anioły to doskonali przewodnicy ale w gruncie rzeczy to pracuje z Duchami Wyższymi, te które się już nie muszą odradzać coś jak Anioły ale część z nich była ludźmi.

Poświadczam że gdy zmuszasz kogoś do służenia ci działasz na swoją niekorzyść w tym prawie.
Jeżeli chcesz dołączyć do innego to odradzam, istnienie narodzone w wolnej woli nie zniosło by Prawa Podporządkowania. Każdy ruch, każda emocja a nawet myśl nie należą do ciebie. Masz świadomość i pamięć wolnej woli ale nigdy już jej nie użyjesz.

W tym świecie to niemożliwe ale można przemieścić duszę co robią z tymi którzy idą ich drogą.

Jeżeli pracowałeś z Aniołami zmuszając ich to żadna współpraca, rzekłbym że żaden z nich więcej by nie przyszedł raz zmuszony aż do momentu gdy to przepracujesz.
Albo to nie były Anioły albo działałeś w słusznych celach mając złe założenia.
Z całym szacunkiem nawet gdy nie znam twoich metod i intencji.

Co do palenia domu, chyba nie zrozumieliśmy się odnośnie przenośni.
Idąc dalej śladem karmy, spalisz im dom a teraz musisz im dać schronienie i wyżywienie, z domem było by łatwiej jednak wolna wola ma konsekwencje :P

Zmieniam świat wokół siebie z dnia na dzień, na lepsze :)

A prawdziwa magia to rozwój duszy.
Wraz z rozwojem duszy wzrastają nam umiejętności postrzegania świata.
Poznawanie świata za pomocą swoich doświadczeń a nie książek (chodź mogą być pomocne).
Magia to doświadczenie i praktyka, a nie teoretyzowanie.
Jeżeli ktoś chce się uczyć Magii to powinien zasięgnąć wiedzy u Źródła. Najlepiej u tego który tworzył magie, tworzył świat i tworzył ich postrzeganie :D
Zahacza to o mistycyzm ale gównie chodzi o rozwój.
Jeżeli dusza nie złączy się z Duchem to wszystkie te magiczne sztuczki i tak szlak trafi bo gdy się znieprawi najlepszym rozwiązaniem jest ją rozbić i stworzyć na nowo doświadczającą.

Najprościej mówiąc, chcesz być dobrym magiem ?
Najpierw opanuj swoją świadomość, potem opanuj bycie dobrym człowiekiem, potem dopiero wchodź w energie i manipulowanie nimi.
04-12-2016, 09:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.