Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Numerologia v
1 2 3 Dalej »

Powstarzające się/lustrzane/bliźniacze godziny typu 1:1, 12:12, 15:51 itp.

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Powstarzające się/lustrzane/bliźniacze godziny typu 1:1, 12:12, 15:51 itp.
Autor Wiadomość
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
RE: Powstarzające się/lustrzane/bliźniacze godziny typu 1:1, 12:12, 15:51 itp.
(18-09-2021, 17:30)Wysoki Mag napisał(a): Można porównywać, ale nikt przed Jezusem, ani nikt po nim nie powtórzy takiego kosmicznego wyczynu. Jezus jest niepowtarzalny jak każdy z tych proroków i magów - bo nimi byli! Jezus wydobył z siebie na krzyżu największą Miłość jaka jest możliwa, dlatego przepalił tą otoczkę nienawiści jaka oplatała planetę wówczas. Użył Magii Miłości - Najwyższej Magii. Mitra miał zupełnie inne zadanie na tej naszej Ziemi! U wielu proroków znajdujemy dużo podobieństw, ale to nie znaczy, że to to samo. Z pozorów Mitra i Jezus to to samo, Jezus jest niepowtarzalny jak i Mitra. Jedno ich łączyło wielkie poświecenie na miarę kosmiczną dla ludzi.

To podobieństwo zostało fałszywie skonstruowane w chrześcijaństwie, by przypisać Mitrę do panteonu świętych chrześcijańskich, 26 grudnia dzień urodzin Mitry narzucono fałszywie Jezusowi, robiąc z nich coś podobnego. Jezus to urodzeniowe Ryby, podobnie jak Judasz, wiec Jezus - Judasz = dwie Ryby płynące w dwóch przeciwnych kierunkach.

Nie ulega wątpliwości, że obaj Mitra i Jezus pochodzili z tego samego kosmicznego źródła, ta sama szkoła i stąd mogą wynikać podobieństwa. Zadaniem Mitry była Przyjaźń, Jezusa Miłość i to jest różnica. Mitra uczył Zgody miedzy ludźmi, Jezus wylał ogrom miłości na ludzkość. Na marginesie - Budda uczył współczucia, każdy z nich wypełniał swoje zadanie kosmiczne.

Pierwszym i najważniejszym Prorokiem był Abraam - jest autorem -pierwszego przekazu o rzeczywistości i wiedzy o magii. Potem zrobili z niego Abrahama i przestał w ten sposób być traktowany jako własność całej ludzkości, został zawłaszczony i stał się jedynie prorokiem narodu wybranego!

Uprawianie każdego Kultu jest oparte na kulcie samego siebie - swojego egoizmu, bo kto uprawia Kult Jezusa temu się wydaje, że w ten sposób - podnosi swoją wartość i uważa się niemal za niego. To jest specyficzne samooszukiwanie się, że Jezus coś za nas załatwił, wziął na siebie nasze grzechy, to jest najgorszy mit jaki tylko może być, który doprowadza do tego, że mało kto co ze sobą potem robi.

Jest nauka Jezusa, która nie ma nic wspólnego z religią w tym wydaniu jaką mamy dziś. Jezus niczego takiego nie uczył, tej gminności - zbiegowisk hipnotyzujących masy ludzkie i wcale nie zalecał kultu swojej osoby. Namawiał do tworzenia małych, cichych kameralnych zespołów dwu-trzyosobowych do pracy zgodnie z jego nauką, skupionych na pracy wewnętrznej, bez zbędnego popisywania się jego przekazem - „Gdzie dwóch albo trzech gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich” (Mt 18,20)

Jest teoria, że Jezus to drugie wcielenie Adama, gdzie:
1. odpowiedział za to co zrobił (nie mógł zostać ukrzyżowany bez grzechu - to, że zabiła go polityka bo był wtedy - za przeproszeniem - pieprznik, to swoją drogą)
2. zginął by przekonali się wreszcie ludzkość, że mówił prawdę
3. zginął by nikogo już nie karać za grzechy (a to, że jest karma, siły równoważące itd. to nie wiem czy to ma coś do rzeczy - tak jest Świat skonstruowany).

To co uczył mniej więcej dzisiaj mówi Huna, ale w innej formie.

Jezus nie był bogiem (z małej, nie mówię o Bogu, choć był Jego cząstką jak każdy z nas), tylko człowiekiem oświeconym (niby skąd ta aureola tak jak u innych świętych, którzy w prawo-słowiańskich kościołach mają normalnie mudry?)
18-09-2021, 17:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,037
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 236
Podziękowano 215 razy w 149 postach
Poszukajcie sobie informacji o Mitrze, podobieństw jest więcej.
W tamtych czasach tzw. krzyż miał wygląd T czyli pozioma belka na pionowej, albo po prostu na palu.

--
Wystarczy być sobą.
18-09-2021, 18:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
(18-09-2021, 18:13)tupajda napisał(a): Poszukajcie sobie informacji o Mitrze, podobieństw jest więcej.
W tamtych czasach tzw. krzyż miał wygląd T czyli pozioma belka na pionowej, albo po prostu na palu.

ok, ale:
- robili to Żydzi, oni to wymyślili
- czy robili to w Egipcie?
- czy robili to na terenach Indii, Turcji itd.?

z drugiej strony - krzyż i tak oznaczał życie i śmierć
więc możliwe.
Ale nie T, tylko + .
18-09-2021, 18:23
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Liczba postów: 297
Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Podziękowania: 11
Podziękowano 38 razy w 24 postach
(18-09-2021, 18:13)tupajda napisał(a): Poszukajcie sobie informacji o Mitrze, podobieństw jest więcej.

Zbyt jesteś pochłonięty porównywaniem Jezusa i Mitry, co skutkuje jakimiś projekcjami intelektualnymi. Jezusa należy odbierać wprost, a nie przez jakieś filtry narzucone.
18-09-2021, 19:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Bloodshoter Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Lwiątko
Wszystko po trochu

Podziękowania: 8
Podziękowano 3 razy w 1 postach
Ja spotkałem się z opinią, że godziny takie jak właśnie 11:11, 18:18 itepe oznaczają, że ktoś w tym momencie o nas myśli. Ale równie dobrze, to może być po prostu jakaś umowa.
30-05-2023, 20:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
lisa Offline
Szczotko-zmiotka

Liczba postów: 367
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:
Biała magia

Podziękowania: 63
Podziękowano 29 razy w 27 postach
Te godziny sprawiają, że dziwnie się czuję. Kiedyś się zastanawiałam dlaczego, ale nic z tego nie wynikło...
31-05-2023, 23:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Rekni Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 32
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Bliźnięta
Magia naturalna

Podziękowania: 5
Podziękowano 8 razy w 4 postach
U mnie zaczęło się w ten sposób, że te liczby stały się dla mnie widoczne od momentu, kiedy zaczęłam kombinować z trzecim okiem. Trwało to dość długo, momentami miałam wrażenie, że wszechświat do mnie mówi, ale to już kwestia innych doświadczeń, a nie samych liczb. Według mnie zjawisko synchroniczności to wskaźnik stopnia uwrażliwienia na to, co jest pod powierzchnią. Chociaż jest też szansa, że nie ma nawet sensu tego rozpatrywać, bo można to zgrabnie scalić w jedną definicję - apofrenia, chociaż dla mnie to zbyt proste.
03-06-2023, 20:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.