Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot v
1 2 3 Dalej »

Tarot-rozkład balistyczny :)

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
HermetycznieŚwiadom Offline
Użytkownik

Liczba postów: 130
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 36
Podziękowano 26 razy w 21 postach
Temat z dozą żartu,w sprawie wcale nie śmiesznej,zrobiłem proste rozkłady,bo takie najlepiej ukazują mi sedno badanego tematu.Badanie dotyczyło kolejno losów Ukrainy,Polski,Europy oraz Rosji.
Nie przedłużając będę wymieniał karty i moją interpretację w korelacji z obiektem pytania "Jakie będą losy np.Ukrainy,jeśli Rosja będzie dalej prowadziła swoje działania w obecny sposób":
UKRAINA -PAŹ MIECZY,AS MIECZY®,5 MIECZY® jak widać już po samym zbiorze mieczy sytuacja Ukrainy jest zdecydowanie zaostrzona,paź daje do zrozumienia że chcą stawić czoła Rosji lecz ich rozmach jest słaby,odwrócony as to podważenie ich suwerenności,obecny atak;5 mieczy w rewersie widzę jako przegrany konflikt z wieloma ofiarami.
POLSKA-RYCERZ KIELICHÓW,6 KIELICHÓW,7KIELICHÓW-znów karty z jednego dworu,co ciekawe nie tasowałem na odp.się. i nie wierzę w zbiegi okoliczności,do rzeczy rycerz pokazuje nam postawę naszego kraju,silny kręgosłup moralny,6 kielichów uważam za wyciąganie pomocnej dłoni w stronę Ukrainy,7 kielichów jako umocnienie Polski na arenie międzynarodowej,bez walk.
EUROPA-PUSTELNIK,SIŁA,CESARZOWA-Wielkie arkana pokazują już skalę Europy,w porównaniu do wcześniejszych krajów,Pustelnik to sucha analiza sytuacji,bogate doświadczenie,lecz brak działania,Siła to pokazanie potęgi Europy lecz bez walki,Cesarzowa to wygrana ,łagodne panowanie,potwierdzenie interpretacji poprzedniej karty,damski pierwiastek wskazuje na spokojne lecz stanowcze pokazanie kto jest stroną prowadzącą w stanie zagrożenia.Sądze że raczej Rosja nie zaatakuje państw NATO.
ROSJA-9 MIECZY,3MIECZY,10BUŁAW- jednoznacznie złym pomysłem było rozdmuchiwanie wojny,wszelkie działania z innych państw mocno ugodzą Rosję,ciężko będzie znieść brzemię tego co sami zaczęli 
A co wy sądzicie o rozwoju sytuacji?
25-02-2022, 12:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Evander , Cabotine , Nikodem
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 607 razy w 578 postach
RE: Tarot-rozkład balistyczny :)
Odniosę się tylko do Polski, bo mam wrażenie, że totalnie nie patrzyłeś obiektywnie na karty.

Karty z tego samego dworu no ok... mamy kielichy? Czyli? Uczucia, niewinność, emocjonalność, opiekuńczość. To jest to czym się Polska wykaże.  A kim jest Rycerz Kielichów? Podczas kiedy Pazie coś przynoszą, Królowie wydzielą zadania to... Rycerze działają, mówią o działaniach w tym wypadku jest to pomoc na tle emocjonalnym i duże chęci charytatywne.

6 Kielichów - ma związek z dziećmi, z niewinnością, z uciekaniem przed negatywnymi stronami życia/konfliktu/czegokolwiek, życie chwilą, róż i misie i zabawki, a także dziecinne i nieprzemyślane podejście.

7 Kielichów - dlaczego pewne słowa pojawiły się w 6 Kielichów? Bo trzeba patrzeć na rozkład całościowo. A 7 Kielichów to ... a zresztą pozwolę sobie skopiować z pierwszej lepszej strony:

"Karta tarota 7 Kielichów w ogólnym znaczeniu mówi o niezdecydowaniu, wynikającym z tego, że w pewnym sensie śnimy na jawie. Zawsze przedstawia człowieka, który ma do wyboru wiele możliwości, jednak te możliwości to najczęściej tylko jego wymysły. Nie wiadomo, jak dalej potoczą się sprawy, kiedy już coś wybierzemy. Każda decyzja będzie niosła za sobą konsekwencje. Chociaż więc jesteśmy kuszeni, coś nam nieustannie mąci w głowie, w rzeczywistości nie potrafimy wykonać żadnego ruchu. Jest to związane w dużej mierze z tym, że nadmiernie pobudzona wyobraźnia stwarza iluzje, które w zderzeniu z rzeczywistością mogłyby nam dostarczyć jedynie bolesnych rozczarowań. Instynktownie to wiemy - i dlatego nie robimy absolutnie nic. Wolimy tłumaczyć sobie, że czekają na nas same atrakcje - a jest ich tak dużo, że nie wiemy, po którą sięgnąć! Pozwalamy jedynie, by zmieniały się nasze nastroje, fantazje i kaprysy. "

Źródło: https://stylzycia.radiozet.pl/Magia/Wroz...chow-27145

Ja tu widzę tylko tyle, że dostaną zdecydowanie za dużo (Rycerz Kielichów i 6 Kielichów), Polacy sami nie mają, a rozdają bardzo dużo, za dużo i w efekcie (7 Kielichów) utkną w bardzo przykrej sytuacji, nie będą wiedzieć co zrobić i staną przed wyborem. Obudzą się w takim miejscu, gdzie żaden wybór nie będzie dobry, ale będzie trzeba wybrać mniejsze zło.

W skrócie odniosę się jednak do reszty rozkładu. Ukraina ma same miecze - oznacza to walkę, ale i intelekt, trudy które będą musieli przejść (miecz jest obusieczny). 5 Mieczy zdecydowanie mówi o zaciętej walce, którą wygrają, choć poniosą wiele ofiar.

Rosja to już wogóle dramat. 9 Mieczy to karta osób, które nacodzień zgrywają twardych i uśmiechniętych, nic się nie dzieje, ale w nocy nie mogą spać ze strachu i zgryzoty, męczą ich niepewność i lęk o przyszłość. 3 miecze to oczywiście złamane serce, złamane obietnice, ból, rozpacz, żal, a 10 buław ... na karcie (zazwyczaj) facet dzwiga ciężar patyków, które z wielkim trudem nosi - to taki... kurde zapomniałam jak się nazywał ten kto non stop kamienie na plecach nosi w nieskończoność... ? Wyleciało mi z głowy. W każdym razie widać tutaj, że Rosja będzie zgrywać że ma wszystko w dupie, że nic ich nie rusza a tak naprawdę mają ogromny lęk, ale honor nie pozwoli się ugiąć. Wkońcu nie będą mieli wyjścia i ich sytuacja ekonomiczna i ogólnie sytuacja będzie właśnie taka jak u faceta co musi nosić te 10 pałek... bieda, hańba i żebractwo.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-03-2022, 16:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.