Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
1 2 3 4 Dalej »

Gra na giełdzie

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Gra na giełdzie
Autor Wiadomość
Hazar Online
Wtajemniczony

Liczba postów: 27
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Baran
Praktykowany rodzaj magii:
Jasnowidzenie

Podziękowania: 5
Podziękowano 4 razy w 4 postach
RE: Gra na giełdzie
A czy potrafisz je wskazać. Konkretnie, w jednym zdaniu. (bo nie lubię potoku słów ;) jeśli o niego chodzi)

Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami 
Pozwól mi spojrzeć swoimi, a powiem jak Ty to widzisz. 

" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
30-09-2022, 14:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,052
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 364 razy w 214 postach
Amorte,

(30-09-2022, 14:15)Hazar napisał(a): A czy potrafisz je wskazać. Konkretnie, w jednym zdaniu. (bo nie lubię potoku słów ;) jeśli o niego chodzi)

Niech będą dwa cytaty:
Olimpia napisał(a):Evander - mówisz, że Tarot ma ograniczenia. Nie ma ograniczeń. Po prostu odmawia współpracy i dlatego uważam, że do takich celów nie powinno się nadmiernie wykorzystywać ezoteryki.
Evander napisał(a):No i to są właśnie jego ograniczenia.
Tarot wspomaga w rozwoju ewolucyjnym a nie rewolucyjnym.

Od systemu dywinacji oczekuję jednego, tylko - żeby mówił prawdę, a nie unikał odpowiedzi kierując się poczuciem moralności zakorzenionym w egregorze wskutek stuleci dziwnej moralności jego użytkowników.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
30-09-2022, 16:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , Merid♡
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Nie mam czasu teraz odpisać na wszystko... ale... ludzie którzy mówią, że Tarot (ogólnie karty) to tylko narzędzie są dokładnie tacy sami jak ludzie, którzy wierzą w to, że zwierzęta nie mają uczuć.
Moje karty kochają mieć swoje humorki i z całą pewnością mają swoją wolę - nie raz jak chciały mi coś powiedzieć, to mnie "wzywały", czy śniły mi się... czasem odmawiały odpowiedzi na pytanie, a czasem zwyczajnie mnie trollowały czy nazwały "Głupiec". xD

Wypadające karty czy wrażenie "odpychania" lub "przyciągania". Uważam, że trzeba mieć naprawdę zajebistą relacje z kartami, aby takie coś odczuć i to powinien mieć każdy wróżbita. Twórca wpycha w karty swoją energię życiową, potem my samy to robimy nieświadomie. Zdarzają się karty jak u np. u mojej koleżanki, że katy jej nie zaakceptowały i nie chciały współpracować - inne karty spoko, mnie Cygańskie nie chciały nigdy zaakceptować. Koleżanka z kolei miała taką talię, która sprowadzała na nią nieszczęście, oddała je osobie, która przyszła do niej do domu i czuła nagle pociąg i więź do tych kart - same ją wybrały, koleżanka je oddała i tej drugiej świetnie służą, a ona już nie miała pecha.

Nie wyobrażam sobie jak można nie czuć, tej żywej iskry w kartach. Serio. Ciekawa jestem wyników we wróżbach osób, które uważają, że karty to tylko narzędzie i jednocześnie mi przykro, że nie doświadczyli tej pięknej więzi i rozmów bez słów między kartami a wróżbitą.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
30-09-2022, 17:06
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Hazar Online
Wtajemniczony

Jasnowidzenie

Evander karty nie mówią, mówisz Ty patrząc na nie. Ty widząc obraz generujesz prognozę za pomocą słów których użyjesz. Można je zinterpretować dosłownie, symbolicznie, fonetyczne, liczbowo, bądź inaczej, zależne od twojej inwencji jako interpretatora.

Olimpia ;) mówiąc narzędzie miałam na myśli na przykład instrument.
Twoje doskonałe ciało jest narzędziem dla twojego umysłu, dzięki niemu osiąga perfekcje w tańcu, jodze czy śpiewie. Przy harmonijnym połączeniu potrafi dać dzieła sztuki, np. rzeźby, przeniesie na papier powieść, czy wynajdzie nowy sposób na przenoszenie energii kinetycznej, próbując i doświadczając tego na sobie.
Narzędzie nie jest słowem umniejszającym, a tylko mówiącym o nadrzędnej roli umysłu.

Tarot który leży na stole niczego nie powie, ale w twoich dłoniach będzie "gadał przez Ciebie" jak katarynka.

Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami 
Pozwól mi spojrzeć swoimi, a powiem jak Ty to widzisz. 

" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
30-09-2022, 18:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Jak najbardziej karty "mówią" - swoją symboliką, odczuciami, przeczuciami to jest ich sposób porozumiewania się. Nawet wysyłają pozytywną energię jak smutno.

Instrument, owszem jest narzędziem. Za to powiedzenie, że karty to narzędzia to jak stwierdzenie, że zwierzęta to narzędzia. No nie...

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
30-09-2022, 18:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Hazar Online
Wtajemniczony

Jasnowidzenie

Wszytko zależy od punktu widzenia. Jeśli swobodnie się przemieszczasz mentalnie to będą narzędziem, lub nie. Mikrobiologia w ręku winiarza, będzie narzędziem do zrobienia wina, w ręku mikrobiologa narzędziem do zwalczania patogenów. Koń w ręku rolnika jeśli kompatybilny z pługiem służy do uprawy roli. Pies do ochrony, kot do kochania. Wszystko może być narzędziem, nawet Człowiek. Jeden drugiego może użyć do wpływów, kariery, czy zaspokajania przyjemności.

Ale to już czepianie się "słówka", ile ludzi tyle znaczeń.
30-09-2022, 18:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

(30-09-2022, 18:02)Hazar napisał(a): Evander karty nie mówią, mówisz Ty patrząc na nie. Ty widząc obraz generujesz prognozę za pomocą słów których użyjesz. Można je zinterpretować dosłownie, symbolicznie, fonetyczne, liczbowo, bądź inaczej, zależne od twojej inwencji jako interpretatora.
Gdybyś zapytała mnie pięć lat temu jak działają systemy dywinacyjne, dokładnie takiej odpowiedzi bym udzielił.

Okazało się jednak, że to nie jest cała prawda.

Teraz trzeba z tym żyć.

01-10-2022, 12:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
No to ja powiem że miałem baaaardzo krótkotrwałą styczność z tarotem. Chwilowa fascynacja która szybko mi przeszła. Przede wszystkim tarot przemawia językiem wróżącego tak mi się wydaje. Karty mają ogólnie ustalone znaczenie ale jeśli ktoś przyjmie sobie własną interpretacje sprzeczną z ogólnie przyjętą nauką to tarot przemówi w języku wróżącego. I również myślę że są przede wszystkim narzędziem, które ma taki sam poziom świadomości jak piła mechaniczna, łyżeczka do cukru itd ...

A jego ograniczenia ? Jest bardzo rozbudowanym systemem wróżenia i wydaje mi się że w związku z tym nie powinien mieć ograniczeń.  Źródłem problemów może być niewłaściwa energetyka osoby wróżącej. Jak już wspomniałem w moim przypadku fajne ale jeszcze nie w pełni satysfakcjonujące wyniki daje praca z czakrą serca.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2022, 17:59 {2} przez Santiago.)
01-10-2022, 17:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

Naprawdę moi drodzy musi zapoznać się z koncepcją egregorów.
Wpływ większości jest bardzo subtelny/pomijalny na rzeczywistość. Tarot okazał się niechlubnym wyjątkiem.

02-10-2022, 11:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,038
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 237
Podziękowano 215 razy w 149 postach
Dorzucę swoje skromne 3 grosze.

Przewidując przepływ pieniężny w otaczającym świecie i potem wykorzystując tą wiedzę, tak naprawdę zmieniamy przepływy energetyczne. Zabieramy z jednego miejsca i dajemy gdzie indziej. Przyroda nie znosi próżni, więc najczęściej energia chce wrócić do równowagi.
Dlaczego tarot odmawia współpracy? Może właśnie z powodu zbyt dużego wpływu na resztę świata.

Można naginać świat do własnej woli, tylko trzeba być świadomym tego świata. Obrazowo: to jak z drewnem. Można nagiąć gałąź, ale trzeba się liczyć z tym, że odwinie w drugą stronę. By drewno pozostało nagięte trzeba większej pracy i świadomości działania - dzięki temu powstają np. meble gięte.

Olimpia ma rację, że Ego jest największą pułapką, ponieważ przez Ego tak trudno dostrzec otaczający świat. To, że jesteśmy wpleceni w energie, które nas otaczają.

--
Wystarczy być sobą.
04-10-2022, 12:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.