Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot › Rozkłady v
1 2 3 Dalej »

Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady?

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady?
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady?
Wieża... Jest wysoka odnosi się do wzrostu. Ludzie spadają z wysokiej wieży na ziemię. Nie widzisz tu serio powiązania z tym że babka złamała sobie palec? XD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
24-07-2023, 14:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
(24-07-2023, 14:10)Olimpia napisał(a): Wieża... Jest wysoka odnosi się do wzrostu. Ludzie spadają z wysokiej wieży na ziemię. Nie widzisz tu serio powiązania z tym że babka złamała sobie palec? XD

To, że Wieża tego typu sytuacje przewiduje to jest oczywiste.

Tylko nie rozumiem dlaczego o tym powiedziała (Wieża) skoro pytanie było czy pogodzimy się w najbliższym czasie a konkretnie w tym tygodniu.
A nie mam z tym nic wspólnego bo przecież po 1. nie miałem na to wpływu (nie moja skrzynka ani jej tam nie postawiłem i rzadko tam przychodzę), po 2. nie było mnie przy tym 3. po trzecie nie życzyłem jej tego xD
...chyba, że z tego powodu poprosiła mnie bym poszedł na dół zanieść listy, czy zażartowałem z telefonem (poprosiła bym przyniósł jej telefon, zapytałem czy "ten duży" (stacjonarny), zażartowała, że tak to odpiąłem z kabli i przyniosłem xddd

z drugiej strony

naszło mnie pytanie co jeśli Wszechświat zrobił jej to w jakimś celu?
nie sądzę by to była kara bo przecież (w mojej ocenie) nie zrobiła nic złego
chyba, że sobie zażyczyła pieniędzy i teraz dostanie je z odszkodowania
albo zażyczyła sobie by nie jechać na lustracje (chodzenie po rejonie po domach i rozmowa z ludźmi dlaczego nie spłacają zadłużenia itp.)

raczej w to nie wnikam.
24-07-2023, 18:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Po pierwsze jak takie było pytanie to faktycznie nie powinno takie coś wyjść, ale czasem karty zamiast odpowiadać na nasze pytanie pokazują ich zdaniem ważniejsze sprawy, lub jak coś się potoczy. Możliwe też że byłeś zdekoncentrowany.

Po drugie dlaczego by to miała być kara? To kwestia spojrzenia z danej perspektywy jedno będą narzekać, że są chorzy i złamali palec a drudzy się będą cieszyć że mogą zwolnić, powylegiwać się i ludzie będą im robić obiadki i kawkę... No i w życiu musi istnieć w równowaga - nie może być wiecznie dobrze. XD I kolejny punkt to, że w Twojej ocenie ktoś nie zrobił czegoś "złego" nie oznacza, że nie zrobił - nie siedzisz z kimś 24h i nie siedzisz nikomu w mózgu. Dla mnie sam fakt, że ktoś na wsi zabił koguta już jest powodem żeby komuś nogi z dupy powyrywać. Wszystko kwestia perspektyw.

Także znam przypadki gdzie ktoś "oszukał" przeznaczenie, bo złamał rękę przed pójściem do pracy, szybko się zamienił z kolegą zmianami no i w tym danym dniu cała elektrownia wybuchła. I narodowy płacz i tragedia, ale ta jedna osoba przeżyła, bo... złamała rękę.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
24-07-2023, 19:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

ok, trochę tego będzie.

Zacznijmy od nowej znajomości - ostatnio pewna pani miała pożar w domu. W ten sposób ją poznałem.
Karty powiedziały tak:
1. Cesarz 2. Świat 3. Gwiazda 4. Kochankowie

ok, czyli Cesarz - jej myśli dotyczące relacji mówi o tym, że ma/czuje ona na de mną władzę? nie wiem jak inaczej to odczytać. tak czuję.
Świat - jakie budzę w niej uczucia - spokoju, czuje ode mnie Światło, otwartość
Gwiazda - jej zamiary wobec mnie - ma nadzieję?
Kochankowie - kierunek rozwoju relacji - stanie przed wyborem, czy bardziej zakocha się we mnie? nie wykluczam obu, choć nie czuję nic konkretnie

Reszta to Ukryte intencje

"pierwsza osoba" czyli Wiola - została (w pracy) przeniesiona piętro wyżej bo stosowano na niej mobbing. Teraz ma święty spokój i nie boi się przyjść o coś zapytać. Cieszę się, że czasem mnie o coś poprosi.
Czasami ją zaczepiam łapiąc ją np. za kolano. (spokojnie, nigdzie indziej)

1. Cesarz - nie wiem w jakim sensie. Że się rządzę? xd czy że jestem despotyczny? (mam czasami stalinowskie zapędy xD)
2. śmierć - nie wiem w ogóle w jakim sensie
3. Gwiazda - ma nadzieję, że coś będzie? Kiedy pierwszy raz rozkładałem Karty na jej temat wyszło podobnie.
4. Świat - czuje przy mnie święty spokój
5. Kochankowie - czyżby stała przed wyborem? czy może jednak z tego może wyjść romans?

Tu karty powiedziały bym użył AM. Ok.

Renata:

1. as monet - turdno powiedzieć. Ma to związek z tym, że codziennie pytam ją czy życzy sobie bym zamówił coś do jedzenia dla niej xD (pizzę, kebab itd.)
2. 8 pucharów - nie wiem jak to rozumieć.
3. 7 mieczy - sprawia takie wrażenie.
4. Sprawiedliwość - stara się trzymać "za mordę".
5. Sąd - nie wiem jak to czytać. że definitywnie zdecydowała, że będzie tak nie inaczej?

Sylwia:

1. 2 buław - podobam jej się? (ona mnie tak)
2. 2 monety - niezdecydowanie (nie dziwię się, raz kręcę się wokól tej raz wokoł tamtej xD)
3. Pustelnik - jest ostrożna
4. As buław - korcą seksy. Mnie też.
5. 2 mieczy - nie wiem jak to czytać, raczej nic dobrego

Przełożona:

1. Świat - że ze mną jest spokój
2. Wieża - pewnie myśli, że mnie się ona nie podoba. Ostatnio burzyła się, że robiłem rzeczy po terminie.
3. Moc - nie dziwię się, że są rzeczy z którymi może sobie nie radzić. Na pewno je pokonuje.
4. Diabeł - może jej się coś we mnie nie podobać.
5. Mag - ma plany wobec mnie

Co o tym sądzicie? Podpowiecie trochę?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2024, 21:16 {2} przez Zefir.)
24-01-2024, 22:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Natka222 Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 69
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:
.

Podziękowania: 10
Podziękowano 12 razy w 9 postach
Zaczęłam czytać. I mam takie poczucie,że wyszły Ci karty życzeniowe. Że źle odseparowałeś myśli,gdy zadawales pytanie i wyszło Ci po prostu to,co chciałbyś zobaczyć.

(24-01-2024, 22:15)Zefir napisał(a): ok, trochę tego będzie.

Zacznijmy od nowej znajomości - ostatnio pewna pani miała pożar w domu. W ten sposób ją poznałem.
Karty powiedziały tak:

ok, czyli Cesarz - jej myśli dotyczące relacji mówi o tym, że ma/czuje ona na de mną władzę? nie wiem jak inaczej to odczytać. tak czuję.
Kochankowie - kierunek rozwoju relacji - stanie przed wyborem, czy bardziej zakocha się we mnie? nie wykluczam obu, choć nie czuję nic konkretnie

"pierwsza osoba" czyli Wiola - została (w pracy) przeniesiona piętro wyżej bo stosowano na niej mobbing. Teraz ma święty spokój i nie boi się przyjść o coś zapytać. Cieszę się, że czasem mnie o coś poprosi.

1. Cesarz - nie wiem w jakim sensie. Że się rządzę? xd czy że jestem despotyczny? (mam czasami stalinowskie zapędy xD)
3. Gwiazda - ma nadzieję, że coś będzie? Kiedy pierwszy raz rozkładałem Karty na jej temat wyszło podobnie.
5. Kochankowie - czyżby stała przed wyborem? czy może jednak z tego może wyjść romans?

Renata:

1. as monet - turdno powiedzieć. Ma to związek z tym, że codziennie pytam ją czy życzy sobie bym zamówił coś do jedzenia dla niej xD (pizzę, kebab itd.)
5. Sąd - nie wiem jak to czytać. że definitywnie zdecydowała, że będzie tak nie inaczej?

Sylwia:

2. 2 monety - niezdecydowanie (nie dziwię się, raz kręcę się wokól tej raz wokoł tamtej xD)

Przełożona:

2. Wieża - pewnie myśli, że mnie się ona nie podoba. Ostatnio burzyła się, że robiłem rzeczy po terminie.
3. Moc - nie dziwię się, że są rzeczy z którymi może sobie nie radzić. Na pewno je pokonuje.

25-01-2024, 13:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Natka222 - dumna z Ciebie jestem.

Normalność to wymysł.

-----------
25-01-2024, 14:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

(25-01-2024, 13:32)Natka222 napisał(a): Zaczęłam czytać. I mam takie poczucie,że wyszły Ci karty życzeniowe. Że źle odseparowałeś myśli,gdy zadawales pytanie i wyszło Ci po prostu to,co chciałbyś zobaczyć.

Nie sądzę. W każdym razie nic nie dyktowałem i niczego nie oczekiwałem. Zobaczymy jeszcze. 

(24-01-2024, 22:15)Zefir napisał(a): ok, trochę tego będzie.

Karty powiedziały tak:

Renata:

Sylwia:

Przełożona:

25-01-2024, 16:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Natka222 Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 69
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:
.

Podziękowania: 10
Podziękowano 12 razy w 9 postach
...usłyszeć coś takiego od Ciebie,to MEGA pochwała 😃🥺

(25-01-2024, 14:00)Olimpia napisał(a): Natka222 - dumna z Ciebie jestem.
25-01-2024, 22:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

Dobra.

Postanowiłem specjalnie by móc rozkładać karty uporządkować wszelki pierdolnik dookoła biurka, na którym rozkładam karty (jak byłem - powiedzmy - dzieckiem, rozkładałem na podłodze xd) z intencją, że coś naprawiam.

Wytarłem też pudełko z kurzu przepraszając karty.

ok, nadszedł umówiony wieczór gdzie pierwsza rzecz to oczyściłem się, następnie zrobiłem mropa.
Nie wyciszałem umysłu, ale stwierdziłem, że poradzę sobie jakoś.
I - pamiętając słowa Chaosola bym robił 20 mropów dziennie przez tydzień - stwierdziłem, że zrobię na razie trzy (rano, przed rozłożeniem i po rozłożeniu - ale kiedy to piszę - nie zrobiłem po rozłożeniu choć powinienem - tylko się umyłem - a podświaodmość podpowiada bym zrobił xd zrobię na noc).

I oczywiście pamiętałem, że podoba mi się rozkładanie kart. Zwłaszcza marsylskich.

ok, przejdźmy do konkretów

sytuacja wygląda następująco: w pracy narobiłem pierdolnika bo miałem masę spraw po terminie, z czego przez jedną byłem w czarnej dupie.
w ciągu tego samego tygodnia odwołali nam szefową. Przełożonych (kierowników referatu) nie. Jednakże nie mają już upoważnienia do przyklepywania i uprawnień.
i tak poszedłem na tydzień na urlop i tak.

Na pytanie jak będzie wyglądał jutrzejszy (teraz kiedy to piszę jest niedziela), [pod względem konkretnym, czyli jak będą wyglądały sprawy i czy będzie się burzyć koleżanka z pokoju czy chociażby przełożona wyszło:

(w rozkładzie "krzyż"):

1. Świat, 2. Rydwan, 3. Mag, 4. Sąd

czyli:
1. moja postawa wobec sytuacji - skoro Świat czyli wypoczęty wracam z urlopu/
2. co będzie na drodze - na pewno masę roboty, ciągły ruch, zapierdol.
3. okoliczności sprzyjające/przebieg tej sytuacji - tutaj nie wiem. Wiem tylko, że dobra karta. Wg postu Olimpii poradzę sobie.
4. Ostateczny rezultat - skoro Sąd to najprędzej (czuję), że będę rozliczany (za te głupoty). Ostatecznie skończy się jakaś sprawa (mam kilka, które trwają z czego jedna śliska)

ALE - zapytałem o to ojca i powiedział, że te karty się też sumuje i z tego wychodzi ostateczny rezultat.

Wyszło 3 - Cesarzowa.
Nie wiem w jakim sensie.

ok, dalsze

tutaj rozkład tylko jeden - https://otylia.pl/rozklad-tarota-co-on-mysli/

ok, nowo poznana pani:
1. Papieżyca, 2. Rydwan, 3. Wisielec, 4. Głupiec

1. co ma w głowie - nie wiem. Nie rozumiem w ogóle Papieżycy.

i tu bardzo proszę by ktoś mi powiedział od a do z i na przykładach jak w ogóle mam rozumieć papieżycę.

2. co ma w sercu - nie wiem, napędza się wobec mnie/rozkręca/napala
3. stosunek do mnie - tak, zastój bo moja baba się wkurwia na nią a ja jestem kartą przetargową xD i nie dzwoni bo zaraz się moja baba wkurwi xDDD na nas obu.
4. stosunek do relacji - tak, bo to nowość.

Monika

Koleżanka z pracy. Pracujemy w jednym pokoju naprzeciw siebie. Kiedyś ją bardzo lubiłem, dziś już nie, a nawet życzę jej śmierci. Pogniewaliśmy się niedawno bo trochę się postawiłem.

1. Księżyc, 2. Śmierć, 3. Wieża, 4. Wisielec

ok, rozumiem Księżyc, trochę Wieżę (choć średnio), wisielec też bo nie rozmawiamy w ogóle ze sobą i nie odzywamy się do siebie

ALE - tej Śmierci już nie.

W jakim sensie? zaszła zmiana, skończył się cykl? (bo był owszem okres gdzie nawet ktoś skomentował, że się lubimy skoro krzyczy na mnie a ja znoszę to ze stoickim spokojem. chociaż jeszcze niedawno, pierwszą rzeczą jaką robiłem kiedy przyszedłem do pracy to zrobienie dla niej kawy). [jeśli to kogoś interesuje to z sympatii].

Edyta

jest to nasza przełożona.

1. Sąd, 2. Sprawiedliwość, 3. Mag, 4. Śmierć.

No dobra, rozumiem, że Sąd bo chce mnie rozliczyć (za te głupoty xD)
Tylko reszta - w jakim sensie?
Mag - podobnie jak u papieżycy - nie rozumiem za cholerę (no, może ciutkę). Tutaj to jeszcze rozumiem, ,że widzi we mnie potencjał (raz przyznała, ze trochę się już nauczyłem).

Ewa

Jedna ze starszych osób w pracy. Bardzo sympatyczna i pomocna. Ostatnio czułem, że powoli coś jest nie tak (np. że podświadomie nabiera dystansu czy powoli się odwraca).

i tu jeszcze jedna ciekawa rzecz - pierwszy raz wyszła mi odwrócona karta mimo, że nie odwracam ich.

(chociaż co ciekawe - kiedy spojrzałem na resztę kart, to poza tymi, które ułożyłem wszystkie były odwrócone).

ok, konkrety:

1. odwrócona Cesarzowa, 2. Księżyc, 3. Umiarkowanie, 4. Kochankowie

ok, odwróconej Cesarzowej nie rozumiem. Pierwszy raz czytam odwrócone.
Księżyc - możliwe, że nabiera podejrzeń - że ją wykorzystuję, albo że chcę ja przelecieć (tak wyczułem z kart).
Umiarkowanie - stara się zachować balans między swoimi sprawami a moimi.
4. Kochankowie - tu nie wiem. Albo jest jakaś sympatia (nieduża), albo zastanawia się nad czymś. Tu nie czułem nic konkretnie. W ogóle z tej karty (tej jednej), że jest nieciekawa.

Edit:

ok, zrobiłem mropa w intencji oczyszczenia się po rozkładaniu kart - czuję ulgę, Bo bez kitu czułem, że mam coś na plecach i czułem się słabiej.
Teraz czuję wewnętrzny spokój i jestem konkretny  :heart::heart::heart::heart:

(dziwne uczucie, że pentagramy już są i płoną a robię je jedna na drugim, a Archanioły też są a wołam Ich na nowo xD)

W sumie czuję, że odzyskałem moce.

Edit 2:

dobra, dziś mamy poniedziałek.

myślałem, że pracy będzie źle, a okazało się, że był święty spokój
przełożona nic nie mówiła i nawet uśmiechała się (była w dobrym humorze). zamówiłem dla niej zapiekankę i się ucieszyła.
Monika poprosiła mnie bym jej coś złożył w excelu. opowiadała mi o tym i nie wiedzieć czemu czułem od niej jakąś dobrą energię i nawet spodobała mi się. ani jednej złej myśli.
ciekawe.

czy było dużo roboty (rydwan) - owszem, ale myślałem, że będzie zapierdol xd trochę jest
Mag w sensie, że sobie poradzę - owszem, choć dwie rzeczy zostawiłem na jutro (bo jedna osoba mówiła tak a inna mówiła co innego w obliczaniu odsetek xD)
i wsiąkły dwie teczki xd

co do Sądu - nie wiem w jakim sensie.

co do Cesarzowej - też nie wiem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2024, 20:59 {2} przez Zefir.)
10-03-2024, 21:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.