Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Teorie i przemyślenia
Zasady magii wg Zielichy

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Zasady magii wg Zielichy
Autor Wiadomość
Zielicha Offline
Użytkownik

Liczba postów: 37
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Ryby
Praktykowany rodzaj magii:
magia ziół

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Zasady magii
(17-07-2013, 18:53)Evander napisał(a): Amorte,

Tyle razy prosiło się o niepodawanie negatywnych sugestii pod postacią jakichś wymyślonych zasad.

Po co wy ciągle powtarzacie takie głupoty ludziom? Żeby ich celowo ograniczać i sabotować ich działania magiczne?

(17-07-2013, 12:54)Zielicha napisał(a): ZASADY MAGII
1. Magia jest naturalna.
Tak samo, jak np. elektryczność. Czy w związku z tym nie powinno się jej traktować po prostu jak siły czekającej na ukierunkowanie?

Cytat:2. Nie czyń szkody nikomu, nawet samemu sobie, kiedy używasz magii.
Bo co?

Cytat:3. Magia wymaga wysiłku. Otrzymasz to, co do niej włożysz.
Oczywista oczywistość. Sadzenie kwiatków też wymaga wysiłku.

Cytat:4. Magia zazwyczaj nie przynosi natychmiastowego rezultatu. Potrzebny jest czas, by czary stały się skuteczne.
To może pora stworzyć lepsze zaklęcia?

Cytat:5. Magia nie może być wykonywana dla pieniędzy.
Tak, bo mag ma być biednym dziadem zaiwaniającym po 12 godzin na taśmie w fabryce margaryny.
Skąd ten głupi pogląd, że magia ma nie dawać pieniędzy?
Ja bym nawet zaryzykował stwierdzenie, że jeżeli ktoś uważa się za maga a jest biedny, to ma jeszcze wiele do nauczenia się.

Mag jest królem i kapłanem, który włada nad sobą i nad tajemnymi siłami.

Cytat:6. Magia nie może być wykonywana dla żartów ani też po to, by zaspokoić ego.
Czemu? W ogóle wiesz, co to jest ego? Jeżeli czegoś pragnę, to pragnienie tego bierze się właśnie z ego.
Jeżeli nie mam ego i nie pragnę niczego, to po co w ogóle zajmować się magią? Od duchowego rozwoju jest mistycyzm.

Cytat:7. Magia może być wykonywana dla Twej korzyści pod warunkiem, że nikomu nie przyniesie szkody.
Bzdury. Sam sobie magiem, demonem i kręgiem, czyń swoją wolę i zmieniaj wszechświat na swój obraz i podobieństwo! Zaś ci, którzy staną tobie na drodze niech zostaną złożeni w krwawej ofierze ku czci mrocznych bogów chaosu!

Cytat:8. Magia jest boskim aktem.
Zakładając, że mag jest bogiem, jak najbardziej.

Cytat:9. Magia może być używana w celu obrony siebie, lecz nigdy dla atakowania.
Używam jej do atakowania, kiedy tylko mam na to ochotę.
Co mi zrobisz?

Cytat:11. Magia jest miłością. Wszelkie działania magiczne muszą mieć swe źródło w miłości. Jeżeli pozwolisz, by Twoja magia została skażona gniewem lub nienawiścią, wkroczysz do niebezpiecznego świata, który Cię ostatecznie pochłonie.
Chyba dotyczące magii miłosnej.

Wszystkie emocje dane ludziom są ludzkie i mają swoje miejsce na tym świecie.
Gniew jest tak samo dopuszczalny jak radość.
Pomniejszając jeden aspekt człowieczeństwa pomniejszasz całość.

Cytat:A jakie Wy macie zasady, dzięki którym praktykujecie magię? Takie wasze credo magiczne? Zapraszam do dyskusji.
Moje zasady są w mojej sygnaturze.

(17-07-2013, 14:09)Laominos napisał(a): Jak wkurwisz demona to czeka Cie coś więcej niż opieprz.
A co, jak demon wkurwi mnie?
Kiedyś całe stado wkurwiło króla Salomona. Skończyły w metalowej puszce.

Ok, nie ma sprawy wyjawiłeś swoje zdanie i ok. Jednak ja myślę w ten sposób i jest mi z tym dobrze. I tyle. Nie mam zamiaru polemizować, skoro każdy inaczej patrzy i każdy ma inne spojrzenie.

Ja uważam że forum po to jest aby się wypowiadać. Ja nie oceniam ludzi i stąd dziwnie się czuję gdy ktoś mnie ocenia mówiąc że piszę głupoty. Wypowiadanie się i wymiana opinii a ocenianie to według mnie dwie różne sprawy. Dlatego nie mam zamiaru czasu tracić by Tobie dogryzać i Cię krytykować. Ja uszanowałam Twoją wypowiedź i prosiłabym żebyś moją również uszanował, i nie znaczy to wcale że masz mi przyznawać rację bo nie do tego zmierzam. Ja już skończyłam dyskusję i nie mam zamiaru do niej wracać. Pozdrawiam
17-07-2013, 21:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Zasady magii wg Zielichy - przez Zielicha - 17-07-2013, 12:54
RE: Zasady magii - przez Dantheri Emerro - 17-07-2013, 14:30
RE: Zasady magii - przez Zielicha - 17-07-2013, 16:50
RE: Zasady magii - przez Evander - 17-07-2013, 18:53
RE: Zasady magii - przez Zielicha - 17-07-2013, 21:55
RE: Zasady magii - przez Evander - 17-07-2013, 22:47
RE: Zasady magii - przez Zielicha - 17-07-2013, 23:29
RE: Zasady magii - przez Evander - 17-07-2013, 23:54
RE: Zasady magii - przez Oth - 18-07-2013, 01:44
RE: Zasady magii - przez Dantheri Emerro - 18-07-2013, 17:38
RE: Zasady magii - przez Oth - 18-07-2013, 22:17
RE: Zasady magii - przez Zielicha - 24-07-2013, 19:58
RE: Zasady magii - przez Evander - 24-07-2013, 22:34

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.