Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Dziennik tarota

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Dziennik tarota
Autor Wiadomość
Disneyowa Offline
Użytkownik

Liczba postów: 78
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Ryby
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 3 razy w 1 postach
RE: Dziennik tarota
Nie wiem czy to Ci pomoże, ale zaczynałam tak z kartami klasycznymi i kabałą. Raz dziennie nie wyciągałam natomiast karty tylko robiłam prosty rozkład na nurtujące dnia dzisiejszego pytanie. Rozkład w kartach klasycznych był tak prosty, że zawsze odpowiedź była twierdząca lub negatywna. Zapisywałam sobie ostatnio rozłożoną kartę sprawdzając jej znaczenie w książce, oraz zadane przeze mnie pytanie i odpowiedź "Tak" lub "Nie". Raz w miesiącu robiłam zaś rozkład ogólny, oraz analizę tych 31 kart miesięcznych. ;) Dopiero gdy udało mi się to opanować, zaczynałam inne kombinacje, inne rozkłady, inne pytania. Kiedy zaczęłam z kabałą zaczynałam dokładnie podobnie, na początku proste rozkłady takie dla laika, by poczuć karty i treść jaką mają zamiar mi przesłać. Następnie coraz trudniejsze. Na początku opanowania ich przeze mnie przyszło rozłożenie ich znajomym (dla sprawdzenia samej siebie, i trochę dla śmiechu). Z kart klasycznych "wywróżyłam" koleżance, ze będzie miała 2 dzieci, z ojcem pierwszego dziecka rozstanie się i nie będzie długo sama jak znajdzie drugiego. Wróżba sprawdziła się po 3 latach. Ale to mnie umocniło w przeświadczeniu, że jednak coś tam widzę. Teraz przynajmniej raz na miesiąc, dwa miesiące wróże za darmo na jednym z portali. Jak na razie w ciągu tych 5 lat, moja sprawdzalność w kartach klasycznych to 70-75%, natomiast jeśli chodzi o kabałę to w granicach od 60-80%. Z tym, ze bardzo rzadko rozkładam karty do kabały.

Od siebie dodam, ze obojętnie na jakich kartach zaczynasz - pisanie pamiętnika ma służyć Ci przede wszystkim w umocnieniu swojej pozycji. Pamiętaj, że spoglądając od czasu do czasu w notatki - możesz przypomnieć sobie o czymś ważnym dotyczącym danej karty. Taka myśl nagle Cię olśni - zapisuj to sobie. Nigdy nie wiadomo kiedy Ci się to przyda. Raz w miesiącu rób podsumowanie, tego co już wiesz, a tego co jeszcze chciałabyś się dowiedzieć. Każdego miesiąca będzie Ci łatwiej, bo nie sztuką jest rozłożyć karty, sztuką jest zobaczyć, ujrzeć. Proponuje przynajmniej raz w miesiącu zrobić podsumowanie na najprostszym rozkładzie, zadać jeszcze raz jakieś banalne pytanie i spróbować spojrzeć na nie po przez to co już wiesz, a i również to czego nie wiesz. Takie rozwiązania czasami okażą się być naprawdę zadowalające.

[Obrazek: dE0Mu58.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2015, 14:47 {2} przez Animal.)
06-06-2015, 20:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Dziennik tarota - przez Sea - 06-06-2015, 20:25
RE: Dziennik tarota - przez Disneyowa - 06-06-2015, 20:39
RE: Dziennik tarota - przez Atria - 07-06-2015, 12:24
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 07-06-2015, 12:56
RE: Dziennik tarota - przez Szczęściarz - 07-06-2015, 16:16
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 08-06-2015, 00:26
RE: Dziennik tarota - przez Szczęściarz - 08-06-2015, 07:25
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 08-06-2015, 08:28
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 08-06-2015, 08:47
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 08-06-2015, 09:15
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 08-06-2015, 09:27
RE: Dziennik tarota - przez Szczęściarz - 08-06-2015, 10:29
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 08-06-2015, 11:31
RE: Dziennik tarota - przez Olimpia - 08-06-2015, 13:14
RE: Dziennik tarota - przez usia - 30-03-2016, 21:42

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.